با نهایی شدن رای مثبت مردم انگلیس در خصوص خروج از اتحادیه اروپا، افراد بسیاری در انتظار اقدامات بعدی "آنگلا مرکل،" صدراعظم آلمان، هستند. مرکل در سخنرانی روز جمعه خود، پس از پایان همه پرسی انگلیس و اظهار ناامیدی از نتیجه آن، گفت: "آلمان علاقه و وظیفه ای خاص در موفقیت وحدت اروپا دارد."

 

 وی به این موضوع اشاره کرد که در برنامه ریزی آینده اتحادیه پیش دستی خواهد کرد و هم نوعانش از فرانسه و ایتالیا و همچنین رئیس اتحادیه اروپا، دونالد توسک را برای گردهمایی برلین دعوت کرده است.

 

مرکل در راستای سیاست های گذشته‌اش، از 27 عضو دیگر اتحادیه اروپا درخواست کرد از انجام تصمیمات ناگهانی و بی فکر بپرهیزند. تصمیماتی که تنها باعث تفرقه میان اعضا می شود.

 

آلمان در گذشته در خصوص انجام اقدامات کنترل کننده در اتحادیه اروپا بی‌میل بوده است؛ اما در سال های اخیر نقش خود در زمینه های مختلف، از جمله حل مشکلات مالی منطقه یورو و بحران پناهجویان، را گسترش داده است. حتی با احتمال خروج یکی از اصلی ترین اعضای اتحادیه اروپا، آلمان ممکن است همچنان در خصوص به دست گیری ریاست این اتحادیه اطمینان نداشته باشد.

 

"گونترام ولف،" رئیس اتاق فکر بروگل در بروکسل اظهار کرده است خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، وظایف آلمان و فرانسه را افزایش می دهد. از آنجایی که آلمان در میان این دو کشور از وضع بهتری برخوردار است، انتظار می رود نقش این کشور بیش از هر عضو دیگر اتحادیه اروپا افزایش یابد.

 

مرکل، در حالی که هنوز از حامیان بسیاری در آلمان برخوردار است، سال گذشته به دلیل سیاست پذیرش مهاجران با انتقادات بسیاری مواجه شد. مرکل به دلیل سیاست های اخیر خود ممکن است در انتخابات بعدی آلمان با رقبایی جدی مواجه شود و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نیز بی شک در این انتخابات تاثیرگذار خواهد بود.

 

با خروج انگلیس، آلمان یکی از بزرگ ترین متحدان اقتصادی خود در اتحادیه اروپا را از دست می دهد. انگلیس سال گذشته سومین مقصد صادرات آلمان و پنجمین شریک مالی این کشور بود. با خروج این کشور از اتحادیه اروپا، آلمان یکی از اصلی ترین حامیان اتحادیه اروپا را نیز از دست می دهد.