داعش "آثار باستانی" را به کدام کشورها میفروشد؟ + تصاویر
به نظر میرسد یکی از کشورهای منطقه، مسئولیت ترانزیت آثار باستانی غارت شده از سوی داعش را بر عهده گرفته است.
روریستهای تکفیری داعش حملهای همه جانبه را علیه تاریخ و آثار باستانی کشورهای سوریه و عراق در 5 سال گذشته انجام دادهاند.
آنها پس از آنکه در تابستان سال 2014 "موصل" را اشغال کردند و همچنین در پاییز 2015 "پالمیرا" را به تصرف خود درآوردند؛ آثار باستانی بسیاری را از بین بردند. همه این اقدامات باعث شد آثار تاریخی در عراق و سوریه غارت و یا ویران شود.
بر اساس گزارش این سازمان بیش از 700 منطقه تاریخی در 22 کشور به کلی نابود شده اند. در میان بدترین آسیب های ایجاد شده می توان به نابودی آثار تاریخی شهر "تدمر (پالمیرا)" و تخریب کامل شهر "نمرود" اشاره کرد.
وی اظهار داشت: عناصر داعش سالانه 200 میلیون دلار از بابت فروش اثار باستانی و تاریخی مسروقه درآمد کسب می کنند و این اثار قدیمی و بسیار با ارزش سوریه و عراق از ترکیه به خصوص شهر "غازیان تپ" به خارج قاچاق می شود. این مقام روس خاطرنشان کرد: این آثار تاریخی و باستانی از طریق مزایدههای غیر قانونی در فضای مجازی و پایگاههای اینترنتی و همچنین در بازار محلی فروخته می شود.
***انفجار کلیسای ساعت موصل
البته فروش، تنها بخشی از اقدامات تروریست های داعش بوده و آن ها با اقدامات خشونت بار برخی آثار باستانی مهم در استان "نینوا" را نیز از بین برده اند و تخریب کلیسای ساعت و دروازه الهه نمونه ای از آن است.
اسقف های کلدانی با محکوم کردن این اقدام، از سیاستمداران عراقی خواستند برای تحقق آشتی ملی واقعی اقدام کنند و همه قوای خود را برای مبارزه با تروریسم به کار گیرند. آنها از جامعۀ جهانی و مراجع دینی هم خواستند از کشور و شهروندان بی دفاع حمایت کنند.
تروریستهای تفکیری داعش از نوادگان خود یعنی "بنی امیه" آموختهاند که هرجا رسیدند همه چیز را یا غارت کنند و یا از بین ببرند و این در شیوه زندگی "طایفه بنی امیه" نیز به خوبی دیده میشد.
داعش در دو سال اخیر صدها میلیون دلار را از آثار باستانی سوریه و عراق را از بین برده که البته این اقدامات با پشتیبانی غرب و به خصوص ایالات متحده آمریکا صورت میگیرد که البته امپریالیسم در تلاش است تا این اتهامات را به کشورهای دیگر منطقه نسبت دهد.
داعش به تازگی موج جدیدی از فروش آثار باستانی غارتشده از سوریه را آغاز کرده است. این گروه تروریستی با شناسایی مجموعهداران بزرگ آمریکایی و اروپایی، آثار باستانی غارتشده از سوریه را از طریق ترکیه به آنها میفروشد. بخش زیادی از عتیقههای غارتشده پیش از این به صورت اینترنتی به مجموعهداران خارجی فروخته میشد؛ اما به تازگی بخش زیادی از این مصنوعات به ترکیه ارسال و از آنجا به کشورهای اروپایی و آمریکا فرستاده میشود و عتیقهها و مصنوعات غارتشده منبع بزرگ مالی برای این گروه تروریستی است. منابع رسانه ای گزارش دادند عناصر داعش با فروش آثار باستانی سوریه به منبع مالی بزرگی دست یافتهاند. عتیقهها و آثار زیرخاکی به منبع درآمدی مهم و استراتژیک برای آنها تبدیل شده است.
"پتی گرستن بلیث"، مدیر مرکز هنر و میراث فرهنگی دانشگاه "دوپال" آمریکا، از یک راه گریز در سامانه فروش آثار باستانی سخن به میان آورده و به عقیده وی فروش عتیقه و آثار باستانی سوریه به آمریکا کاملاً غیرقانونی نیست؛! چرا که این اقلام مشمول تحریم نمیشوند و هیچ اصل قانونی برای جلوگیری از فروش آنها وجود ندارد. این روند فقط شامل داراییهای آمریکا نمیشود.
داعش در حال حاضر بر بیش از 4 هزار اثر باستانی در سوریه کنترل دارد و سالانه میلیونها دلار از غارت آنها درآمد کسب میکند. بازرسان روسی پیش از این اعلام کردهاند که تروریستهای داعش بیش از 200 میلیون دلار از فروش آثار هنری و قیمتی تدمر درآمد کسب کردهاند.
در مجموع اقدامات اخیر تروریستهای تکفیری داعش چهره اسلام را تخریب کرده و جنایتهای زننده آنها علیه تاریخ به نام اسلام نوشته میشود؛ هرچند که اعتقاد جهانی براین است که داعش نماینده اسلام نیست.
ارسال نظر