به گزارش پارس ، پدرام سلطانی، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در گفت وگو ایسنا، درباره ی توافقات حاصل شده در ژنو با بیان این که توافقات امروز دستاورد بسیار مهم و بزرگی برای دولت و کل کشور بوده است، اظهار کرد: روند تحریم ها که در چند سال اخیر شدت یافته بود معکوس شده و این موضوع می تواند نقطه ی عطفی برای بهبود وضعیت باشد.

وی ادامه داد: به طور قطع در کوتاه مدت شاهد آثار این توافق در همه شئون از جمله نرخ تورم، کاهش عمق رکود، تعدیل نرخ ارز، افزایش صادرات نفت و فرآورده های نفتی و افزایش صادرات غیرنفتی خواهیم بود.

سلطانی با اشاره به اعتمادسازی بین ایران و کشورهای مهم دنیا تصریح کرد: این رویکرد به بخش اقتصاد و بخش خصوصی این کشور ها نیز تعمیم خواهد یافت.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به کاهش تحریم ها در حوزه پتروشیمی گفت: خروج پتروشیمی از تحریم ها علاوه بر این که باعث توسعه ی صادرات در این بخش می شود، باعث ارتقای صنعت و درآمدزایی بیشتر از این محل نیز می شود.

وی ادامه داد: فرصتی که برای صنعت پتروشیمی براساس این توافق فراهم شده است فرصتهایی را برای افزایش سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در این صنعت فراهم می کند و در نهایت موجب افزایش اشتغالزایی می شود.

به گفته سلطانی روند فعلی به دو جهت حائز اهمیت است؛ اول این که باعث افزایش خوش بینی در سرمایه گذاران شده و در نهایت کسانی که ارز را خریداری کرده آنها را مجددا به بازار بازگردانده و در اختیار متقاضیان ارزی قرار می دهند.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که آیا روند کاهشی تحریم ها تاثیری بر کاهش نرخ ارز دارد بیان کرد: روند عرضه و تقاضای ارز در آینده به نفع کاهش نرخ ارز حرکت می کند، زیرا در این روند عرضه بیشتر و تقاضا نسبت به آن کم تر می شود.

وی با تاکید بر این که آزاد کردن منابع ارزی ایران در سایر کشور ها فرصت های بیشتری را در اختیار دولت قرار می دهد، بیان کرد: همین موضوع نیز عاملی برای ایجاد روند کاهشی در نرخ ارز است.

سلطانی تصریح کرد: توصیه من به دولت و بانک مرکزی کنترل نرخ ارز در شرایط روند کاهشی نرخ آن است، زیرا کاهش شدید نرخ ارز صادرات را دچار آسیب های جدی خواهد کرد و دستاوردهای مثبت در بخش صادرات را خنثی می کند.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان این که پتانسیل کاهش نرخ ارز در کشور وجود دارد، گفت: اما این امید وجود دارد که دولت با تدبیر به مدیریت نرخ ارز در کشور بپردازد.

سلطانی با تاکید بر این که تعدیل نرخ ارز باید در بازه طولانی مدت انجام شود، خاطرنشان کرد: اصولا براساس نگاه بلند مدت به صادرات و تولید، نرخ ارز در بازه ی مشخص باید حفظ شود، زیرا در غیراین صورت رقابت پذیری تولید با سایر کشور ها کاهش می یابد و مجددا به واردات متکی می شویم.

وی اظهار کرد: به گمان من در آینده ممکن است نرخ ارز کاهش یابد ولی اگر این روند مدیریت نشود مجددا شاهد تبعات منفی در تولید و صادرات خواهیم بود.

به گفته نایب رییس اتاق بازرگانی ایران عدم امکان رقابت باعث کاهش صادرات، سرمایه گذاری و در نهایت کاهش فرصت های شغلی می شود.

سلطانی با تاکید بر این که سیاست ارزی شناور مدیریت شده در همین زمانها است که باید نمود مدیریتی خود را نشان دهد، بیان کرد: سیاست های اقتصادی، ارزی، پولی و تجاری ما باید به سمتی باشد که منجر به کنترل نرخ تورم شود. با کنترل تورم قدرت خرید مردم در مدت زمان مشخص بازیابی و در کنار آن قدرت رقابت تولید حفظ می شود.

وی در پایان با اشاره به این که اگر نرخ ارز بدون مدیریت کاهش جدی داشته باشد، قدرت خرید مردم موقتا بازیابی می شود، گفت: ولی در نهایت به دلیل کاهش اشتغال بخشی از جامعه بیکار، تولید کم و در نهایت مجددا شاهد افزایش تورم و کاهش قدرت خرید مردم می شویم.

به گزارش ایسنا، پس از چهار روز مذاکره فشرده در ژنو، سرانجام کشورهای ۱+۵ حق غنی سازی در ایران را که سال ها مورد مخالفت برخی قدرت های جهانی به رهبری آمریکا بود، به رسمیت شناختند.