به گزارش پارس ، جمیل علیزاده شایق در گفت وگو با تسنیم، در مور روند قیمت برنج در بازار اظهار داشت: بازار برنج آرام و قیمت ها نیز همانند هر ساله از نیمه مهر و ابتدای آبان ماه به دلیل پایان فصل برداشت و ادامه داشتن مصرف، اندکی افزایش پیدا می کند، بنابراین افزایش قیمت برنج در حد معقول طبیعی است. برای مثال بهترین برنج که طارم است در شمال با ۲ تا ۳ درصد ناخالصی هر کیلو ۶۸۰۰ تومان است ولی همین برنج در تهران برنج با کیفیت پایین تر با آن مخلوط می شود و کیلویی ۸۵۰۰ تومان و حتی تا ۱۰ هزار تومان به فروش می رسد.


وی با بیان اینکه برنج هاشمی به دلیل طالب بودن مردم در شمال هر کیل ۷هزار تومان فروخته می شود، در مورد دلیل اختلاف قیمت برنجی که در شمال و تهران به فروش می رسد، گفت: همان طور که گفته شد دو مشکل در مورد برنج وجود دارد نخست اینکه برنجی که از شمال به تهران میاید با برنج ناخالص مخلوط می شود و دوم اینکه قیمت آن به صورت غیر منطقی با توجه به وجود ناخالصی افزایش پیدا می کند.


*مصرف سرانه واقعی برنج را مشخص کنند
دبیر انجمن برنج ادامه داد: در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری یک میلیون و ۱۰۱ هزار تن برنج وارد شد که بیش از نیاز یک سال بود و به زودی بانک مرکزی میزان واردات را در مهر ماه اعلام می کند ولی کل میزان نیاز کشور به برنج بر اساس آمار انجمن برنج، وزارت جهاد کشاورزی و انجمن تحقیقات برنج میزان مصرف سرانه هر فرد ۳۶ کیلو است که بر اساس این آمار و درنظر گرفتن تولید داخل، کل نیاز به وارد برنج ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار تن است. اما بر اساس آمار وزارت بازرگانی میزان مصرف سرانه برنج ۴۲ کیلو است که میزان نیاز به واردات یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن است که در ۶ ماهه نخست به همین میزان وارد شده است.


علیزاده شایق تأکید کرد: سالهاست که به دنبال این هستیم تا مصرف سرانه واقعی برنج چقدر است و کدام آمار درست است. همچنین با توجه به اینکه اقدام خوبی برای اعلام قیمت های تضمینی کرد، در مورد برنج این قیمت های ۶ ماه زودتر از فصل کشت اعلام شد، بنابراین در خواست داریم در بهمن ماه برای قیمت تضمینی برنج تجدید نظر کند در غیر این صورت ممکن است کشاورزان در ارقام پرمحصول انگیزه داشته باشند.


*مواظب باشید فریب فروشندگان پیامکی برنج را نخورید
وی در مورد پیامک هایی که برای مشترکین تلفن همراه در مورد فروش برنج هندی ارسال می شود، بیان کرد: تجارت برنج با سایر کالا ها متفاوت بوده و سیستم خاص خود را دارد زیرا مشخص نیست وارد کننده برنج چه کسی است و بر همین اساس وارد کننده خود دنبال بازار می گردد ولی این مردم هستند که باید حواسشان را جمع کنند زیرا کسی که این پیامک ها می فرستند قطعا هزینه اش را از خریدار دریافت می کند.
شایق در پایان گفت: در این پیام ها اعلام می شه که برنج هندی با فلان قیمت ولی وقتی فرد برای خرید اقدام می کند شرایطی را علام می کنند که اگر برنج خالص می خوایید، یا با چند در صد ناخالصی همه قیمت ها متفاوت است بنابراین در زمان خرید شرایط را می گویند که در نهایت شما متضرر می شوید. بنابراین مواظب باشید در زمان خرید های این چنینی فریب نخورید.