احسان دادن وظیفه دولت نیست
رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان اینکه در بطن دسترسی به تسهیلات بانکی یک رانت نهفته است و معنی آن بی عدالتی است، گفت: احسان دادن وظیفه دولت نیست بلکه وظیفه دولت عدالت است، ضمن اینکه هر کسی می خواهد احسان بدهد از جیب خود بپردازد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، محمد نهاوندیان امروز در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در سال های اخیر بندی در برخی قوانین تحت عنوان" بخش عمومی غیردولتی" اضافه شد و برخی منابع اقتصادی کشور به سمت این بخش رفت، گفت: هدف صندوق توسعه ملی توانمندسازی بخش خصوصی بوده و در اساسنامه صندوق، اصرار شده که منابع صندوق باید به سمت بخش خصوصی و تعاونی هدایت شود.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه رفتن منابع صندوق توسعه ملی به سمت بخش های دیگر اقتصادی جای بحث دارد و باید دید آیا راه گریزی نبوده است؟ تصریح کرد: ولی باید توجه داشت که فلسفه ایجاد صندوق حمایت از بخش خصوصی است.
این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه افزایش کارآیی را باید در مدیریت خصوصی جستجو کنیم و تا زمانی که دولت مدیریت داشته باشد، این کارآیی محقق نمی شود، اظهار داشت: بنابراین باید نسبت به مالکیت غیر دولتی و مدیریت غیردولتی حساس باشیم.
این مقام مسئول تاکید کرد: اگر در داخل خانه به بخش خصوصی فرصت آزمون و تربیت و برنده شدن بدهیم، این بخش برای حضور در صحنه بین المللی آماده می شود.
نهاوندیان با یادآوری اینکه فشار بر صندوق توسعه ملی در گذشته بوده در آینده هم این فشارها برای استفاده از منابع صندوق خواهد بود؛ یکی از این موارد استفاده از منابع صندوق به صورت ریالی است، تبیین کرد: وظیفه اقتصاد دانان انعکاس بدون حاشیه آثار سیاست های پولی به تصمیم گیرندگان سیاسی است و اقتصاددانان می توانند در مورد آثار تورم زای توزیع حواله های ریالی از محل صندوق توسعه ملی هشدار بدهند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با تقدیر از عملکرد روسای پیشین هیات عامل صندوق توسعه ملی و اعضای هیات عامل این صندوق تاکید کرد: به عنوان یکی از اعضای هیات امنا شاهد مقاومت آنها در مقابل فشارهای که پیش می آمد، بودم.
این عضو کابینه دولت در ادامه با اشاره به اینکه دهه کنونی دهه پیشرفت و عدالت از سوی مقام معظم رهبری نام گرفته است، گفت: توسعه بدون توجه به عدالت نیست و یکی از زمینه های اجرای عدالت، عدالت در تخصیص منابع است.
نهاوندیان اظهارداشت: مفهوم عمیق تر عدالت اینکه در خود پیشرفت، عدالت را رعایت کنیم و همانجا که سیاست های پولی و اعتباری تعریف می شود، عدالت را در نظر بگیریم. این درست نیست که در سیاست گذاری ها عدالت رعایت نشود، بعد برویم احسان کنیم، ضمن اینکه احسان وظیفه دولت نیست، وظیفه دولت عدالت است، هر کسی می خواهد احسان کند از جیب خود بپردازد، امیر المومنین علی (ع) نیز از جیب خود احسان می کردند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سیاست های اقتصادی باید کاری کنیم که توزع ناعادلانه انجام نگیرد و جلوی رانت را بگیریم، اظهار داشت: این موضوع در تخصیص منابع بانکها و تخصیص منابع صندوق توسعه نیز صادق است، اگر مراجعه به دستگاه های ما مراجعه رانت جویانه باشد به این معنی است ما داریم بی عدالتی توزیع می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه مراجعه به بانک های ما چگونه است؟ در بطن دسترسی به تسهیلات بانکی یک رانت نهفته است و معنی آن بی عدالتی است، افزود: علت اینکه تسهیلات صندوق توسعه ملی ارزی است، به این دلیل است که تسهیلات این صندوق به پروژه های اختصاص داده شود که درآمد ارزی دارند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با یادآوری اینکه صندوق دریچه ای به بازار بین المللی است، هدف این نبود که کسی از صندوق تسهیلات بگیرد که درآمدش ریالی است و بعد این ریال را در بازار بفروشد و به صندوق ارز برگرداند، این خلاف منطق است، تبیین کرد: رویکرد صندوق صادرات گرا است و این در اساسنامه منظور شده است و هدف توانمندسازی بخش خصوصی بوده و فلسفه تشکیل صندوق تبدیل سرمایه نفتی به سرمایه مولد است.
نهاوندیان با بیان اینکه تغییر شرایط بازار انرژی و نفت در دنیا و اتفاقات شوک آوری که الان در بازار جهانی انرژی می افتد به طور کلی شکل طرف تقاضا و عرضه را متفاوت کرده است، بیان کرد: در مورد وابستگی اقتصاد امریکا به نفت یک تحول غیرقابل انکار اتفاق افتاده و کشورهای صادر کننده نفت باید به فکر تبدیل منابع فسیلی خود به انواع دیگر سرمایه باشند.
وی با تاکید بر اینکه سیاست انرژی اقتصاد پرجمعیتی همچون ایران نمی تواند مشابه کشورهای کم جمعیت نفت خیز باشد، ما باید از نفت برای ایجاد فرصت های شغلی و حل معضل بیکاری استفاده کنیم، افزود: اتکای اقتصاد ملی و بودجه دولت به نفت باید کم شود از این رو در ۸ سال گذشته از نظر درآمد نفتی وضعیت بی نظیری را تجربه کردیم و الان زمان آن است که بپرسیم، آیا با افزایش درآمد نفت، وابستگی اقتصاد ما به نفت زیاد شده یا کم شده است؟ آیا ما توانسته ایم اتکا اقتصاد ملی و بودجه دولت به نفت را کم کنیم؟
ارسال نظر