به گزارش پارس به نقل از تسنیم، پایگاه اینترنتی رویترز طی گزارشی مدعی شد دلیل اصلی نرم تر شدن مواضع ایران در قبال واشنگتن، فشار ناشی از تحریم ها و نارضایتی های داخلی است که موجب به وجود آمدن موقعیتی کم نظیر برای پایان دادن به دهه ها دشمنی بین ایران و آمریکا شده است.

این گزارش افزود: برای رئیس جمهوری جدید ایران، حل سریع موضوع هسته ای اهمیت زیادی دارد. تحریم ها صادرات نفت ایران را کاهش داده اند و تاثیرات اقتصادی تحریم ها قابل لمس هستند.

به گفته دیپلمات های غربی، همزمان با اعمال این فشارها، ایران ممکن است امیدوار باشد که لحن ملایم تر در گفتگوهای هسته ای با غرب فرصت های طولانی تری برای این کشور فراهم خواهد کرد. در نهایت تهران می خواهد غرب منافع مشروع ایران در منطقه یعنی در سوریه و لبنان را به رسمیت بشناسد.

شائول بخاش، استاد دانشگاه جورج میسون در ویرجینیا در این باره گفت، من معتقدم که روحانی متوجه شده است که اقتصاد ایران به صورت جدی در نتیجه سیاست های مقابله جویانه محمود احمدی نژاد صدمه دیده است.

وی افزود: « تعامل روحانی با غرب یک بلوف نیست. یک بار دیگر افراد بالغ مدیریت دولت ایرن را به عهده گرفته اند» .

نتایج یک تحقیق که توسط بخش خدمات تحقیقاتی کنگره آمریکا انجام شده است در جولای ۲۰۱۳ نشان داد ایران این توانایی را داشته که خود را با تحریم ها وفق دهد. اما در این تحقیق اضافه شده است: « انتخاب روحانی… نشان می دهد که تحریم ها بر نتایج تحولات سیاسی در ایران تاثیر گذاشته است. »

در ماه آوریل، صندوق بین المللی پول پیش بینی کرد تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۳،۱. ۳ درصد کاهش یابد. تولید ناخالص داخلی کشور در سال قبل نیز ۱.۹ درصد کاهش یافته بود.

یک اقتصاددان گفت، تاثیر تحریم ها بر بخش اقتصادی ایران در قالب نبود سرمایه گذاری و بیکاری خود را نشان داده است. در صنعت خودرو و دیگر قطعات مرتبط با آن که بزرگترین صنعت در ایران پس از صنعت نفت است، حدود یک سوم افراد مشغول به کار، شغل خود را از دست داده اند.

وی افزود: « مردم چندان پر سر و صدا نارضایتی خود را از این تحریم ها نشان نداده اند. آنها این نارضایتی را پای صندوق های رای نشان دادند. »

اظهارات روحانی مبنی بر اینکه توافق هسته ای باید در طی چند ماه به دست آید نه چند سال، نشان می دهد که او برای اینکه بتواند مخالفان رابطه با غرب را راضی نگه دارد، به نتایج فوری نیاز دارد.

بخاش گفت: « او مردی است که عجله دارد. » وی افزود، در صورتی که تحریم ها به صورت فوری و قابل توجه لغو نشوند، محافظه کاران روحانی را آماج حملات خود قرار خواهند داد.

یک دیپلمات در تهران گفت، پایان یافتن مذاکرات بدون نتیجه خاص می تواند به راحتی « بی اعتمادی قبلی بین ایران و آمریکا را مجددا ایجاد کند و مانع از دستیابی به هر گونه نتیجه ای شود. »