به گزارش پارس به نقل از روزنامه ایران، برخی از نشریات خبر دادند که قیمت لوازم خانگی کاهش پیدا می کند و وعده افت قیمت ها را در ماه جاری دادند. اما با بررسی شرایط و گشتی در بازار بی رونق لوازم خانگی خلاف این موضوع دیده می شود.

زمانی که قیمت ارز حول و حوش ۳هزار تومان است و قیمت مواد اولیه تولید کاهش نیافته است خبر ها مبنی بر کاهش قیمت لوازم خانگی و البته سایر صنایع صحت ندارد.

از سویی در این بازار برخی از وارد کنندگان لوازم خانگی طی هفته های اخیر به علت نوسان نرخ ارز و نگرانی از کاهش آن، کالا های خود را با محدودیت عرضه می کنند و این امر موجب کمبود کالا در بازار شده است. مسأله دیگر عدم ثبت سفارش جدید لوازم خانگی است.

گروهی ازوارد کنندگان به علت افزایش ۲برابری تعرفه گمرک که طی هفته گذشته تصویب شد واردات را متوقف کردند.

برخی از فروشندگان بازار بزرگ امین حضور اذعان داشتند که این روزها برخی از شرکت ها و برند های بنام با آن که کالا در انبارهای خود دارند اما عرضه نمی کنند تا متضرر نشوند.

به عنوان مثال لباسشویی این روزها در بازار کمیاب شده است و برند های وارداتی حاضر نیستند برای تامین کالا در بازار کاری انجام دهند. فروشندگان خاطر نشان کردند: وارد کنندگان تعرفه گمرک، نوسان نرخ ارز و گران کردن کالاها در ماه های آینده را علت کاهش عرضه در بازار اعلام کردند.

همچنین یکی از برند های کره ای طی هفته اخیر برخی از محصولات خود را گران کرد.

طحان پور رئیس اتحادیه لوازم خانگی نیز درباره وضعیت بازار و تأیید خبر عدم عرضه کالا از سوی برند های خارجی گفت: برخی از عرضه کنندگان لوازم خانگی وارداتی طی روزهای اخیر کالای خود را به بهانه های مختلف وارد بازار نمی کنند و این امر را به علت افزایش تعرفه گمرک و نوسان نرخ ارز می دانند. وی افزود: عوارض گمرکی لوازم خانگی طی یک هفته اخیر دو برابر شد و به حدود ۴۰درصد رسید لذا چنین اتفاقی ناخواسته افزایش قیمت را به همراه خواهد داشت.

وی درباره واردات کالاهای لوکس نیز گفت: در حال حاضر ممنوعیت های واردات کالاهای اولویت دهم لوازم خانگی برداشته و ثبت سفارش ها آغاز شده است. از این رو ثبت سفارش ها که در گذشته ۱۳۰درصد بود اکنون با ۳۰ درصد انجام می شود و این امر تصمیم بسیار مهمی بود که دولت یازدهم اتخاذ کرد.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی ادامه داد: درست که دولت واردات اولویت دهم را آزاد کرده است اما امیدواریم در این مسیر به اشتباه حرکت نکنیم و کالاهایی مجوز واردات بگیرند که از نظر سطح فناوری در مرتبه بالا باشند و تولید کنندگان داخلی بتوانند محصولات خود را ارتقا دهند.

وی با تاکید بر این که واردات لوازم خانگی که مشابه آن در کشور ساخته می شود نباید انجام شود گفت: برای حفظ و حمایت از تولید ملی، واردات لوازم خانگی که کشورمان در ساخت آن از نظر کیفی و کمی دارای جایگاه می باشد اشتباه است و باید از آن خودداری شود.

طحان پور متذکر شد: تولید کنندگان داخلی لوازم خانگی شرایط خوب و قابل رقابتی دارند به همین علت باید از آن حمایت کرد و تنها کالاهایی را مجوز واردات داد که از نظر فناوری در سطح بالایی باشد. وی درباره قیمت لوازم خانگی گفت: قیمت ها با شرایط خاص چون افت نرخ ارز و مواد اولیه تولید کاهش پیدا می کند لذا نباید حرف هایی زد که واقعیت ندارد.

تضعیف تولیدکنندگان داخلی با آزادسازی واردات کالاهای اولویت دهم

محمد رضا دیانی رئیس انجمن لوازم خانگی نیز گفت: آزادسازی واردات کالاهای اولویت دهم به صنعت لوازم خانگی کشور خسارت قابل توجهی وارد خواهد کرد چرا که رقابت نابرابری مجدداً ایجاد خواهد شد و انحصار در واردات شکل می گیرد.

وی افزود: با واردات کالاهای اولویت دهم صنعت لوازم خانگی که تقویت شده بود تضعیف می شود. چنین تصمیمی برخلاف گفته های رئیس جمهور مبنی بر رونق تولید است.

وی با بیان این که تولید کنندگان طبق توقف واردات کالاهای لوکس برنامه ریزی کردند و تولید خود را پیش بردند گفت: هر گونه تغییر سیاست موجب لطمه به نیروی کار می شود و اشتغال ۴۰۰ هزار نفری که در این حوزه وجود دارد با چالش همراه خواهد شد.

دیانی تاکید کرد: آزادسازی واردات کالاهای لوکس به علت لابی وارد کنندگان است که متأسفانه توانستند برنده شوند. وی افزود: با ممنوعیت واردات کالاهای لوکس آمار تولید لوازم خانگی برخلاف سایر بخش های صنعت افزایش پیدا کرد.