واردات با ارز مرجع زیرنظر سازمان حمایت
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران گفت: هم اکنون به برخی از داروها ارز مبادله ای تعلق می گیرد اما مسئولان بانک مرکزی و وزارت بهداشت وعده دادند که ارز مرجع جایگزین ارز مبادله ای شود تا مشکلی برای تامین داروهای بیماران خاص و سرطانی پیش نیاید.
به گزارش پارس ، محمد حسین برخوردار در گفتگو با تهران پرس در خصوص بازبینی پرونده اختصاص ارز مرجع که مورد اعتراض بخش خصوصی هم قرار گرفته است اظهار داشت: زمانی که کالایی با ارز ۱۲۲۶ وارد می شود قطعا ثبت سفارش با نشان همان کالا خورده است. از زمان تخصیص ارز مرجع به کالا تا هنگامیکه کالای مورد نظر در چرخه توزیع قرار می گیرد تحت نظارت سازمان حمایت و سایر دستگاه های نظارتی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: از زمانی که قانون اجازه داد که بین ارز مرجع و ارز مبادله ای تفاوت قیمت باشد دولت دهم تمام تلاش خود را برای عدم ورود دلال به این بازار انجام داد و در همین زمینه سازمان حمایت موظف شد که تمام ثبت سفارش ها را بررسی و کنترل کند.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران ضمن رد شایعات مبنی بر ورود کالاهای لوکس با ارز مرجع خاطرنشان کرد: از تاریخ ۸/۷/۹۱ که طرح اولویت بندی کالاها اجرایی شد هیچ نوع کالای لوکس و تجملی با ارز مرجع وارد نشده است. قبل از اجرای طرح اولویت بندی کالاها واردکنندگان می توانستند که با ارز ۱۲۲۶ کالاهای خود حتی خودرو را وارد کنند.
برخوردار ضمن تاکید براین موضوع که هم اکنون به بعضی کالاهای اساسی ارز مرجع تعلق می گیرد و به بعضی دیگر از کالاهای اساسی ارز مبادله ای تعلق می گیرد اظهار داشت: واردات نهاده های دامی بر اساس ارز مرجع صورت می گیرد ضمن اینکه شرکت بازرگانی دولتی مسئول واردات این نوع محصول به صورت انحصاری است.
به گفته وی، همچنین واردات شکر و کره و همچنین گوشت قرمز و سفید و دانه ها روغن نیز بر اساس ارز مبادله ای صورت می گیرد.
وی در پایان از وضعیت ارز تخصیص یافته به دارو گفت: هم اکنون به برخی از داروها ارز مبادله ای تعلق می گیرد اما مسئولان بانک مرکزی و وزارت بهداشت وعده دادند که ارز مرجع جایگزین ارز مبادله ای شود تا مشکلی برای تامین داروهای بیماران خاص و سرطانی پیش نیاید.
ارسال نظر