روی خوش صنعتگران به وزیر پیشنهادی
یحیی آلاسحاق: نعمتزاده نیازمند بهرهگیری از تجربیات کارشناسان حوزه تجارت است
به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد: پیشنهاد کرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت به « محمدرضا نعمت زاده» وزیری فعال در عرصه صنعت، نگرانی به حاشیه رانده شدن بخش تجارت از سوی فعالان این عرصه را به همراه داشته، اتفاقی که پس از تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تولید رخ داد و این بخش به حاشیه نشین وزارت تازه تاسیس بدل شد.
نگرانی از حضور وزیری که بتواند دو حوزه صنعت و تجارت را به صورت همزمان پیش ببرد از زمان ادغام دو وزارت صنعت و تجارت در میان فعالان این دو عرصه وجود داشت. نگرانی که با روی کار آمدن مهدی غضنفری به عنوان وزیری فعال در عرصه تجارت به نفع فعالان عرصه تجارت تمام شد و حال با حضور محمدرضا نعمت زاده ظاهرا نوبت به صنعتی ها رسیده تا نفسی راحت بکشند.
از نعمت زاده به عنوان وزیری کاملا صنعتی یاد می کنند با این حال فعالان صنعتی با اشاره به مشکلات این بخش معتقدند که باید رفع مشکلات صنعت در اولویت قرار گیرد.
نعمت زاده مهندس و دولتمردی است که حضور در چهار دولت را به عنوان وزیر یا معاون وزیر تجربه کرده، وی اوایل انقلاب اولین تجربه وزیر شدن در وزارت کار را کسب کرد و پس از آن در دولت های محمد علی رجایی و اکبر هاشمی رفسنجانی به وزارت صنایع رسید. « نعمت زاده» در کابینه محمد خاتمی نیز معاونت وزارت نفت در امور پتروشیمی و پس از آن معاونت وزارت نفت در امور پخش و پالایش در کابینه محمود احمدی نژاد را برعهده داشت. حال پس از ۱۶ سال دوری از بخش صنعت شرایط برای حضور وی در وزارتخانه ادغامی فراهم شده است. پیشنهاد « نعمت زاده» برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت با استقبال
صنعتگران مواجه شده است.
حسین سلیمی عضو هیات مدیره انجمن مدیران صنعتی انتخاب « نعمت زاده» به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت را انتخابی مناسب برای حوزه صنعت دانسته و در این خصوص می گوید: نعمت زاده فردی مقتدر و عملگرا است و در دوره حضور خود در صنایع مختلف توانسته کارنامه موفقی داشته باشد و با این شرایط می توان گفت گزینه مناسبی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهند بود.
سلیمی با اشاره به اینکه « نعمت زاده» توجه خاصی به تشکل ها دارند، افزود: پیش از این تشکل ها در تصمیم گیری ها کمترین دخالت را داشتند و این موجب شده بود تا برخی از مصوبات در اجرا با مشکل مواجه شوند به همین دلیل پیش بینی می شود وزیر پیشنهادی طی جلساتی با حضور تشکل ها ابتدا از مشکلات این بخش آگاه شده و پس از آن برای رفع مشکلات راهکار در نظر بگیرند.
عضو هیات مدیره انجمن مدیران صنعتی در خصوص عدم تخصص وزیر پیشنهادی برای حوزه صنعت، معدن و تجارت در حوزه بازرگانی نیز می گوید: هرچند دو سال از عمر ادغام می گذرد با این حال « نعمت زاده» حضور در عرصه های مختلف را تجربه کرده و می تواند در این بخش نیز اثرگذار باشند.
تشکل ها به بازی گرفته شوند
محمدرضا مرتضوی، رییس خانه صنعت و معدن تهران نیز با اشاره به اینکه نگاه « نعمت زاده» در تجارت و تولید نگاه به استفاده از حداکثر توان داخلی است، می گوید: این دیدگاه « نعمت زاده» موجب رشد بخش تولید خواهد شد.
مرتضوی با اشاره به فعالیت هایی که نعمت زاده در دوره های قبلی صورت داده، می گوید: انتقال تکنولوژی ساخت نیروگاه ها، توسعه واحدهای تولیدی پتروشیمی، توسعه صنعت سیمان و… از جمله اقدامات مثبت ایشان در دوره های قبلی بوده و نشان دهنده توانایی وی برای حضور در بخش های مختلف است.
اعتقاد به بکارگیری تشکل ها از سوی « نعمت زاده» دیگر موردی است که مرتضوی به آن اشاره کرده و در این خصوص می گوید: رویکرد رییس جمهور نیز استفاده از تشکل ها است و در دیدارهای حضوری با ایشان نیز به برخی از مشکلات تشکل ها اشاره شد. همچنین در این جلسات این نکته نیز مطرح شد که با استفاده از توان تشکل ها می توان برخی از مشکلات را برطرف کرد.
تنظیم آیین نامه ادغام دیگر موردی است که مرتضوی به آن اشاره کرده و می گوید: آیین نامه ادغام با گذشت دو سال هنوز نهایی نشده و اولین اقدام وزیر جدید با تدوین و نهایی کردن این آیین نامه باشد که در این خصوص نیز می توان از تشکل ها به بهترین شکل استفاده کرد.
به گفته مرتضوی، بررسی ظرفیت های خالی صنایع و دلایل خالی بودن آنها نیز بررسی شود تا با استفاده از این ظرفیت ها نیاز به سرمایه گذاری در بخش های کوچک از بین برود.
آرمان خالقی عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن نیز با توانمند خواندن « نعمت زاده» می گوید: علاوه بر حضور در بخش های مختلف، وی در طرح حمایت از تولید که سال گذشته تدوین آن در دستور کار قرار گرفته بود به عنوان مشاور حضور داشتند و به عنوان مشاور عالی اعمال نظر می کردند.
به گفته خالقی، « نعمت زاده» به عنوان مشاور کمیسیون مجلس نیز در حال فعالیت است و با این شرایط می توان گفت وی با وجود دوری طولانی مدت از بخش صنعت به طور کامل جدا نشده بودند.
صنعتگری توانمند، بازرگانی نیازمند تجربه
اگرچه صنعتگران از حضور « نعمت زاده» در وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز رضایت می کنند؛ اما نداشتن تجربه در حوزه بازرگانی موجب نگرانی فعالان این عرصه شده است.
یحیی آل اسحاق، رییس اتاق بازرگانی تهران نیز به عنوان یکی از چهره های شاخص بخش خصوصی، درباره آثار مثبت انتخاب « نعمت زاده» به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت، وی را فردی دارای سابقه طولانی در حوزه های « صنعت» و از چهره های کاردان و شایسته این حوزه می خواند؛ اما می گوید: در حوزه « بازرگانی» ، وی نیازمند بهره گیری از تجربیات کارشناسان این حوزه است تا بتواند خود را با سیاست های حوزه تجارت و بازرگانی وفق دهد. به اعتقاد آل اسحاق، هم اکنون مشکلات عمده بخش بازرگانی مربوط به نظام بانکی، حمل و نقل، موانع صادراتی و کمبود مواد اولیه است و آقای نعمت زاده برای
رفع این مشکلات، باید رویکرد جدی در بخش بازرگانی داشته باشد و اطلاعات جامعی در این حوزه کسب کند. اسدالله عسگراولادی، رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نیز در این باره، ضمن ابراز خرسندی از انتخاب « نعمت زاده» به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت، می گوید: آقای نعمت زاده در گذشته، عملکرد خوبی در وزارت صنایع سابق داشت و اکنون نیز همه به ویژه فعالان بخش خصوصی و کارشناسان باید کمکش کنند تا زمام امور را در دست گیرد.
ارسال نظر