تراز مثبت تجاری ایران با ۸۴ کشور
براساس آمارهای گمرک در ۴ ماه اول سال جاری، تراز تجاری ایران با ۸۴ کشور مثبت بوده است و کالاهای اساسی در صدر کالاهای وارداتی کشور قرار گرفتهاند.
به گزارش پارس ، به نقل ازفارس و براساس جداول گمرک جمهوری اسلامی ایران در ۴ ماه اول سال جاری ایران با ۱۱۵کشور دنیا داد و ستد تجاری داشته که تراز تجاری با ۸۴ کشور به نفع ایران مثبت بوده است.
حجم تجارت ایران در ۴ ماه سال جاری حاکی است، ۱۲ میلیارد و ۵۳۶ میلیون دلار کالا به حجم ۲۸ میلیون و ۶۶۳ هزار تن وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی ۱۱.۶۱ درصد رشد و به لحاظ ارزشی ۵.۱۸ درصد کاهش داشته است.
اقلام عمده صادرات در این مدت شامل متانول به ارزش ۴۲۹ میلیون دلار، سنگ آهن به ارزش ۴۲۴ میلیون دلار، قیرنفت به ارزش ۳۸۲ میلیون دلار بوده است.
به گزارش فارس عمده صادرات کشور در ۴ ماه اول سال جاری به کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، افغانستان و هند بوده است.
بنابراین گزارش متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی غیر نفتی ایران ۲۹۵ یورو معادل ۳۸۵ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۵.۷۱ درصدی در ارزش یورو و کاهش ۱۴.۴۴ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
به گزارش فارس، در ۴ ماه اول سال جاری ۹ میلیون و ۱۲۲ هزار تن کالا به ارزش ۱۲ میلیارد و ۹۰۹ میلیون دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزنی کاهش ۲۷.۴۲ درصدی و به لحاظ ارزشی کاهش ۲۶.۲۷ درصدی داشته است.
بنابراین گزارش، اقلام عمده وارداتی طی ۴ ماه اول امسال شامل برنج به ارزش ۸۰۲ میلیون دلار، کنجاله به ارزش ۶۴۱ میلیون دلار، دانه ذرت دامی به ارزش ۴۵۶ میلیون دلار، دانه گندم به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار و شمش آهن به ارزش ۲۲۵ میلیون دلار بوده است.
به گزارش فارس عمده واردات کشور ایران در این مدت از کشورهای امارات متحده عربی، چین، هند، جمهوری کره و ترکیه بوده است و متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی ۱۰۸۵ یورو یعنی معادل ۱۴۱۵ دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۵ صدم درصد در ارزش یورویی و ۱.۵۸ درصد در ارزش دلاری افزایش داشته است.
به گزارش فارس، تراز بازرگانی خارجی جمهوری اسلامی بدون احتساب صادرات نفت خام در ۴ ماهه اول امسال با کسری ۳ میلیارد و ۱۹ میلیون دلاری موجه بوده است و ارزش واردات ۵۶.۶۲ درصد از ارزش کل مبادلات خارجی را به خود اختصاص داده است.
به گزارش فارس، تراز بازرگانی خارجی کشور بدون احتساب نفت، گاز و خدمات با ۸۲ کشور دنیا منفی و با ۸۴ کشور دنیا مثبت بوده است.
بنابراین گزارش، کشورهای طرف معامله با بیشترین تراز تجاری مثبت در ۴ ماهه اول امسال شامل عراق، افغانستان، ترکمنستان، مصر و آذربایجان و همچنین کشورهای طرف معامله با بیشترین تراز تجاری منفی در ۴ ماهه شامل امارات متحده عربی، جمهوری کره، ترکیه، آلمان و سوئیس است.
ارسال نظر