به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد، قیمت طلا در بازارهای خارجی و داخلی با مقداری افزایش مواجه شده و نرخ ارز نیز کمی بالا رفته است. با توجه به این شرایط و با ملاحظه ثبات نسبی نرخ ارز در این روزها به دلیل عدم تقاضا، انتظار می رود قیمت سکه و طلا نیز تا زمانی که بهای طلای جهانی تغییری نکند، در وضعیت تعادلی باقی بماند.

روز گذشته هم در بازار داخلی و هم در بازار های جهانی افزایش قیمت اتفاق افتاد. بهای ارز و سکه افزایش یافت و بهای طلا در بازار زرگران هم تکانی هر چند اندک به خود دید. در بازار همچنان تقاضای زیادی دیده نمی شود و بااینکه مسوولان از تامین ارز وارداتی هم دفاع می کنند، شرایط موجود نشان می دهد که عملا با ترخیص نشدن حجم عمده ای از کالاها در بنادر و گمرک ها نرخ رشد قیمت کالاها بر قیمت ارز پیشی گرفته است.
روز گذشته صرافان همچنان شاهد تقاضای زیادی در صرافی ها نبودند.

اینکه آیا تقاضای کلان تجاری کشور در مرکز مبادلات پیگیری می شود و ثبت سفارش ها با پاسخ متناسب ارزی مواجه می شود یا خیر را باید بر اساس آمارهای منتشرشده این مرکز پاسخ داد که به تازگی آماری از این مرکز منتشر نشده است. با این حال برخی نیز مشکلات حمل و نقل دریایی را دلیل افت عملیاتی میزان واردات عنوان می کنند؛ هر چند رییس کل بانک مرکزی این ادعا را رد می کند.


روز گذشته، اما قیمت دلار آمریکا در بازار داخلی با افزایش تقریبا ۲۰ تومانی روبه رو شد و تا ۳۱۵۵ تومان بالا رفت. بهای یورو نیز تا ۴۱۸۵ تومان افزایش یافت که تقریبا ۵۵ تومان افزایش ثبت کرد.


در این راستا بهای درهم امارات تا ۸۶۰ تومان افزایش یافت. در بازار سکه و طلا نیز بهای هر گرم طلای ۱۸ عیار خام به ۱۰۲ هزار و ۴۰۰ تومان افزایش یافت که نزدیک به ۱۸۰۰ تومان افزایش داشت.


در بازار دیروز بهای سکه طرح جدید تا ۱ میلیون و ۴۰ هزار تومان تعدیل شد و ۵۰۰۰ تومان ارزان شد. در کف بازار اما قیمت آن ۲۰۰۰ تومان از این سطح پایین تر بود. در همین بازار، بهای نیم سکه با ۱۰ هزار تومان افزایش به ۵۷۰ هزار تومان رسید. ربع سکه نیز ۵۰۰۰ تومان گران شد و تا ۳۷۵ هزار تومان تقویت شد.


در مرکز مبادلات هم دیروز که نرخ های بانک مرکزی را ارائه می دهد، قیمت دلار آمریکا با ۲ ریال افزایش تا ۲۴ هزار و ۷۸۸ ریال افزایش یافت. یورو نیز در این بازار با ۲۸ ریال افزایش تا ۳۲ هزار و ۷۴۲ ریال بالا رفت.

پیش بینی از آینده بازار ارز


انتظار برای بهبود شرایط سیاسی خوش بینی هایی را متوجه بازار کرده و در عین حال کم رونقی تجاری و فشار تحریم ها به نوعی نرخ دلار را کنترل کرده است. ۱۰ روز دیگر در مراسم تحلیف رییس جمهور منتخب تقریبا می توان از حضور افراد و مقامات دعوت شده در این مراسم به نوعی رفتار قیمت ها را رصد کرد. همچنین انتخاب افراد و مهره چینی وزرای اقتصادی و خارجه دولت آتی می تواند نشانه ای از مسیر آتی بازار باشد. در این راستا برخی نمایندگان مجلس هم در این روزها به اظهارنظر درخصوص آینده بازار ارز می پردازند. تاکید این افراد بر مدیریت درست فضای بین المللی و سپردن کار به اقتصاددانان، خود نشان از شناخته شدن نگرانی های عمومی بازار دارد.
جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در تشریح وضعیت کنونی بازار ارز گفت: انتظارات مردم می تواند روی عرضه و تقاضا در بازار اثر بگذارد و وقتی انتظارات مثبت شکل بگیرد، می توان شاهد افت قیمت ها بود.


قادری با بیان اینکه کاهش تقاضا در بازار می تواند قیمت ها را کاهش دهد، گفت: هم اکنون حدود ۳۰ میلیارد دلار ارز در اختیار مردم است که اگر این میزان ارز روانه بازار شود قیمت ارز به شدت کاهش می یابد. وی با بیان اینکه اگر ما در بخش دیپلماسی به درستی اقدام و مدیریت کنیم و حساسیت های بی دلیل ایجاد نکنیم و از فضا و بستری که در دنیا وجود دارد، نهایت استفاده را ببریم می توان حجم قابل توجهی از مشکلات را برطرف کرد، گفت: در داخل نیز اقتصاد را باید به اقتصاددانان بسپاریم و همچنین اگر نیروهای سیاسی نخواهند از مسائل اقتصادی برای اهداف خود استفاده کنند و اجازه بدهند تصمیم گیران اقتصادی مسائل را مدیریت کنند، مشکلات حل می شود.

افزایش بهای طلا در بازارهای جهانی


روز گذشته بهای طلا تا محدوده ۱۳۴۰ دلار افزایش یافت که نسبت به روز سه شنبه ۱۲ دلار دیگر افزایش ثبت کرد. در بیان علت آن می توان به کاهش بیشتر ارزش دلار آمریکا در مقابل ۱۰ ارز عمده جهانی اشاره کرد. دلیل کاهش بیشتر ارزش دلار را نیز باید در اعلام افزایش نرخ تولیدات صنعتی در ۱۷ کشور عضو حوزه یورو جست وجو کرد. در این راستا بورس های جهانی نیز با افزایش خود به این اتفاق واکنش نشان داده اند.

شاخص تولیدات کارخانه ای در اروپا به طور غیر قابل انتظاری در ماه جولای افزایش نشان داده که این امربه تقویت یورو در مقابل دلار انجامیده است.


بهای طلا در سال جاری میلادی تقریبا ۲۰ درصد افت داشته که طی ۱۳ سال اخیر این رویه بی سابقه بوده است. در صندوق های سرمایه گذاری با پشتوانه طلا نیز تقریبا ۸/۵۶ میلیارد دلار از میزان تولیدات مالی این صندوق ها کاسته شده است. سرمایه گذاران در سطح جهان تقریبا باور خود به سرمایه گذاری در طلا را از دست داده اند. با این وجود بهای طلا در ماه جولای تقریبا ۷/۸ درصد افزایش ثبت کرده است. این افزایش البته بیش از هر چیز به سخنان برنانکه رییس فدرال رزرو آمریکا مبنی بر تداوم برنامه محرک های اقتصادی بوده است. در بازارهای جهانی همچنان تاثیر سخنان وی احتمال بالاتر رفتن قیمت طلا را تا ماه های آینده بیشتر کرده است. در این میان یکی از اهرم هایی که مقابل افزایش قیمت طلا ایستادگی داشت اوضاع اروپا و افت نرخ رشد اقتصادی در چین بوده است. با این حال برخی نیز به فراگیری سیاست های انبساطی توسط بانک های مرکزی جهان برای بالابردن قیمت طلا امیدوارند.

تحلیل تکنیکال حرکت بهای طلا


همچنین تحلیلگران اقتصادی پیش بینی کردند چنانچه بهای طلا نتواند از ۱۳۴۸دلار عبور کند، احتمال کاهش قیمت این فلز به ۱۳۳۰دلار وجود دارد. به گزارش سایت طلا به نقل از فارکس اسپیس، روز گذشته قیمت طلا بیشترین رشد خود را طی یک ماه اخیر تجربه کرد و در میانگین قیمتی ۵۵روز اخیر در سطح ۱۳۴۹دلار به معاملات پایان داد.
بر اساس این گزارش، اوایل صبح دیروز قیمت طلا با کاهش روبه رو شد و به ۱۳۴۲دلار رسید. البته می توان گفت که بهای این فلز از سطح ۱۱۸۰ دلار ماه ژوئن تاکنون رشد خوبی داشته است. بر این اساس، اگر چه قیمت طلا طی چند روز اخیر افزایش یافته، اما طبق نمودار تکنیکال روند نزولی همچنان سر جای خود باقی است. بهای طلا روز سه شنبه در سطح مقاومتی ۱۳۴۹دلار ثابت باقی ماند. در صورتی که قیمت جهانی طلا نتواند از دامنه ۱۳۴۸ دلار عبور کند احتمال کاهش بهای این فلز به ۱۳۳۰ دلار وجود دارد. سطح حمایتی طلا دیروز ۱۳۲۲دلار بود، چنانچه قیمت این فلز به ۱۳۱۷ دلار کاهش یابد اعتماد سرمایه گذاران به بازار طلا از بین خواهد رفت.


در صورتی که اونس جهانی طلا از ۱۳۴۹ دلار عبور کند، قیمت این فلز گرانبها ابتدا به ۱۳۶۱ و سپس به ۱۳۷۲ دلار افزایش خواهد یافت.