وزارت کشاورزی اعلام کرد:
نوسان تصنعی قیمت حبوبات در بازار

مدیرکل دفتر نباتات و علوفهای وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: برای تامین بازار مصرف نیاز چندانی به واردات حبوبات نداریم اما بازار تعیینکننده قیمتهاست که در حال حاضر قیمت انواع حبوبات به صورت تصنعی با نوسان مواجه شده است.
به گزارش پارس ، دلاور حیدر پور در گفت وگو با ایسنا، شرایط اقلیمی برای تولید حبوبات در کشور را مناسب ارزیابی و پیش بینی کرد: امسال حدود ۸۵۰ هزار تن انواع حبوبات از مزارع کشور برداشت شود.
وی سطح زیرکشت نخود در کشور حدود ۶۰۰ هزار هکتار برآورد شده که پیش بینی می شود میزان برداشت این محصول به حدود ۳۵۰ هزار تن برسد.
حیدرپور افزود: کرمانشاه، لرستان، خراسان شمالی، کردستان، آذربایجان غربی و شرقی استان های عمده تولید کننده نخود هستند و در حال حاضر برداشت این محصول به پایان رسیده است.
مدیر کل دفتر نباتات و علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر با توجه به پایان فصل برداشت نخود قیمت این محصول در استان های تولید کننده کاهش یافته به گونه ای که هر کیلوگرم نخود در استان کرمانشاه کیلویی ۲۰۰۰ تومان است.
آغاز صادرات نخود در صورت افت قیمت داخلی
حیدرپور ادامه داد: با توجه به درخواست تولید کنندگان و صادر کنندگان برای صادرات نخود اگر قیمت این محصول در بازار به کمتر از ۲۰۰۰ تومان برسد برای تثبت بازار مجوز صادرات این محصول صادر خواهد شد.
به گفته وی در حال حاضر صادر کنندگان بسیاری درخواست صادرات نخود به بازار های منطقه را دارند و در صورت لزوم می توان این محصول را به کشور هایی مانند عراق و افغانستان صادر کرد.
مدیر کل دفتر نباتات و علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد: امسال حدود ۳۱۰ هزار تن لوبیا از ۱۳۵ هزار هکتار از مزارع زیرکشت این محصول برداشت شود.
حیدرپور افزود: مراکز عمده تولید لوبیا استان هایی مانند چهارمحال و بختیاری، زنجان، فارس، گیلان، لرستان و مرکزی هستند که برداشت این محصول را از اواخر تابستان آغاز می کنند.
افزایش ۵۰ هزار تنی تولید حبوبات در سال جاری
وی با بیان این که برداشت عدس تا ۲۰ روز آینده ادامه دارد، گفت: سطح زیرکشت عدس در کشور حدود ۱۶۰ هزار هکتار است که پیش بینی می شود میزان برداشت این محصول به حدود ۹۵ هزار تن برسد.
مدیر کل دفتر نباتات و علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: استان های عمده تولید عدس در کشور آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، فارس و قزوین هستند و تاکنون قیمت این محصول در بازار با نوسان مواجه نشده است.
به گفته ی حیدرپور برآورد ها در کشور نشان می دهد که میزان برداشت سایر حبوبات مانند باقلا، ماش و… به حدود ۱۰۰ هزار تن برسد.
وی اظهار کرد: میزان تولید و برداشت انواع حبوبات در کشور حدود ۸۵۰ هزار تن برآورد شده است که نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ هزار تن افزایش تولید خواهیم داشت.
ارسال نظر