به گزارش پارس ، ساسان قربانی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی و روند پیش رو، همکاری با شرکت های چینی از معدود گزینه های پیش روی خودروسازان و قطعه سازان داخلی است.

وی با بیان این که اگر از خودروسازان سوال کنید آیا تمایل قلبی به همکاری با چینی ها دارند؟ مطمئنا پاسخ شان منفی خواهد بود، خاطرنشان کرد: با این حال اتفاقات رخ داده ما را وادار کرده با کشوری که پایین ترین سطح تکنولوژی صنعت خودرو در دنیا را دارد مذاکره کنیم که البته به هیچ وجه کار مناسبی نیست.

دبیر انجمن قطعه سازان ایران ادامه داد: برای آن که صنعت خودروی داخلی روند رو به جلو و مثبتی را طی کند باید به سمت همکاری با کشورهای صاحب تکنولوژی در این حوزه حرکت کنیم نه آن که به سراغ شرکت های چینی با تکنولوژی رده چهارم و پنجم برویم.

وی افزود: شرایط موجود خودروسازان را وادار به این کار کرده است بنابراین باید شرایط به گونه ای فراهم شود که با توجه به نقش کلیدی و اساسی ایران در منطقه و همچنین پتانسیل صنعتی کشور، شرکت های خارجی صاحب تکنولوژی برای همکاری با صنعت خودروی ایران پیش قدم شوند.

قربانی با بیان این که چینی ها از شرایط فعلی سوء استفاده کرده و هزینه فعالیت ها را افزایش می دهند، تصریح کرد: صنعت خودرو مطمئنا با همکاری چینی ها پیشرفت نخواهد کرد با این حال قطعه سازان نیز به دلیل محدودیت های ایجاد شده رویکرد همکاری با قطعه سازان چینی را آغاز کرده اند.

وی تصریح کرد: آغاز همکاری با قطعه سازان چینی به معنای ورود مواد اولیه مورد نیاز از چین، کاهش سطح تکنولوژی و به تدریج واردات خطوط تولید قطعات از چین خواهد بود که البته این روند معنایی جز عقب گرد تاریخی برای صنعت قطعه نخواهد داشت.