به گزارش پارس ، سید مهدی هاشمی در پاسخ به خبرنگار ایسنا گفت: اولین اولویت دولت جدید در بخش مسکن باید اجرای قانون و استفاده از ظرفیت های موجود و بخش خصوصی باشد.

وی افزود: اجرای قانون با اولویت و تاکید بر استفاده از بخش خصوصی صورت گیرد چرا که ظرفیت زیادی برای رشد اقتصادی به ویژه در بخش ساختمان که بخش اعظمی از اقتصاد کشور را تشکیل می دهد، وجود دارد.

به گفته هاشمی پیش تر از این ظرفیت به طور کامل استفاده نشده است.

او در پاسخ به جداسازی دوباره دو وزارتخانه راه و شهرسازی نیز گفت: از ابتدا مخالف این ادغام بودم اما اگر اکنون جداسازی صورت گیرد در شرایط فعلی به صلاح نیست.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خاطر نشان کرد: ادغام دو وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی با تشخیص دولت دهم و تصویب مجلس هشتم و با هزینه های زیادی صورت گرفت.

وی ادامه داد: اگر جداسازی دو بخش راه و مسکن امسال صورت با تغییر دولت و تغییر در مدیریت پروژه های عمرانی در کشور همراه خواهد شد.

۸۵ درصد از واحدهای مسکن مهر استاندارد هستند

هاشمی در پاسخ به مشکلات مسکن مهر و حل این مشکلات در دولت جدید گفت: تا دو سال گذشته اشکالات مسکن مهر حدود ۱۵ درصد بود و بیش از ۸۵ درصد از ساختمان ها از استاندارد لازم برخوردار بودند و در چارچوب آیین نامه های مصوب اجرا شدند.

وی افزود: این ساختمان ها در حال حاضر کمتر از آمار عنوان شده مشکل دارند البته حتی یک مورد هم زیاد است اما وجود مشکل در سطح وسیع ساخت وساز طبیعی است.

هاشمی بر نوسازی و مقاوم سازی بافت فرسوده تاکید و اظهار کرد: پس از مسکن مهر اولویت و قابلیت اجرایی با بافت فرسوده است.

اولویت ساخت و ساز در بافت فرسوده است

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: چه مسکن مهر و چه طرح دیگری در ضرورت باشد بافت فرسوده از اولویت بیشتری برخوردارست چرا که این بافت آسیب پذیرست و در صورت نوسازی چهره شهر را نو می کند.

وی معتقد است: از مزیت های نوسازی بافت فرسوده وجود خدمات زیربنایی در این واحد ها است.

هاشمی خاطر نشان کرد: مشکلات و محدودیت هایی در زمینه ی بودجه بخش عمرانی در سال گذشته وجود داشت که امیدواریم در سال جاری وضعیت عمرانی کشور مثبت شود.

افزایش بودجه عمرانی به ۵۶ هزار میلیارد تومان

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به بودجه سال گذشته که ۳۹ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود، گفت: بودجه محقق شده کمتر از ۱۵ هزار میلیارد تومان بود و آنچه مورد انتظار بود، نمی توانست نیاز های جامعه را تامین کند و برخی از پروژه های عمرانی کشور به مرحله ی اجرا نرسیدند.

به گفته هاشمی بودجه عمرانی امسال کمتر از مصوب سال ۹۱ یعنی به میزان ۳۷ هزار میلیارد تومان برآورد شده بود اما آنچه که اکنون برای پروژه های عمرانی در نظر گرفته شده ۵۶ هزار میلیارد تومان است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان افزایش بودجه عمرانی از محل فروش سهام و اوراق مشارکت و مازاد فروش نفت پیش بینی شده است و به نظر می رسد بودجه عمرانی می تواند ارتباط مستقیمی با رفاه، ایمنی و اشتغال که از اولویت های اقتصاد کشور هستند، ایجاد کند.

وی با اشاره به برگزاری شانزدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور که قرار است ۱۵ تا ۱۷ تیرماه برگزار شود، گفت: این اجلاس براساس ماده ۱۶ قانون سالانه با حضور کلیه اعضا و مسئولان عمرانی کشور برگزار می شود.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان افزود: در این اجلاس انتخابات شورای مرکزی نظام مهندسی نیز صورت می گیرد که امسال ۳۱۱ نفر عضو هیات مدیره سازمان در این اجلاس حضور دارند و قرار است ۳۲ نفر به صورت نهایی برای شورای مرکزی نظام مهندسی مشخص شوند.