یک کارشناس بازار طلا در گفت و گو با پارس:
طلا در ایران گران می شود
کارشناس اقتصادی گفت: شنیده ها حاکی است که در ۱۰ روز آینده تحریم طلای ایران آغاز می شود که آغاز تحریم طلا مسیر بازار طلا و سکه را از بازار جهانی جدا می کند و ممکن است این روند کاهشی جای خود را به روند افزایشی دهد.
امیر حسین شریعتی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پارس با اشاره به اینکه اظهار نظر برنانکه رییس فدرال رزرو آمریکا در خصوص توقف سیاست های انبساطی پولی آمریکا موجب سقوط انس در بازار جهانی شده است، تصریح کرد: براساس سیاست های انبساطی آمریکا دولت تا ۸۵ میلیارد دلار از اوراق قرضه عرضه شده توسط بانکها را خریداری می کند که به معنای تزریق دلار به بازار است.
شریعتی تصریح کرد: تقویت دلار موجب شد تا ارزش دلاراز شاخص استاندارد که برای ۵۰۰سهام تعیین می شود از ابتدای سال با ۱۴ درصد رشد اثر منفی خود را بر بازار طلا اعمال کند.
کارشناس مسایل اقتصادی خاطرنشان کرد: کاهش خرید اوراق قرضه توسط دولت آمریکا تا ۲۰۱۴ اثراتی همانند آنچه اکنون در بازار مشاهده می شود را به دنبال خواهد داشت.
وی بیان کرد: از ابتدای سال ۲۰۰۸ تا کنون طلا بیش از ۷۰ درصد رشد را تجربه کرده و نقدینگی که وارد بازار می شود به سمت بازار طلا هدایت شده است که یکی از مهمترین دلایل آن سیاست های انبساطی و تزریق دلار کشور آمریکا بوده که موجب افزایش تقاضای طلا نیز شده است.
شریعتی تصریح کرد: همچنین آمریکا در مقابل تعهدات خود به کشور چین به این کشور طلا تحویل داد که این امر موجب صعود طلا تا هزار و ۷۱۲ دلار شد.
وی ادامه داد: چند عامل در کاهش نرخ طلا در بازار موثر بوده است که یکی از آنها کاهش تولیدات صنعتی چین بوده و موجب شده تا نرخ رشد اقتصادی چین به کمتر از ۷ درصد در ۱۳ سال گذشته برسد و نرخ رشد اقتصادی چین بیش از ۷.۵ درصد پیش بینی شده که به معنای کاهش تقاضای چین برای طلاست.
کارشناس مسایل اقتصادی خاطرنشان کرد: افزایش مالیات طلا از ۶ به ۸ درصد در هند نیز از دلایل کاهش خرید طلا در این کشور بوده که به طور طبیعی در کاهش نرخ انس جهانی موثر بوده است.
شریعتی تصریح کرد: فراموش نکنیم که سه عامل اصلی موجب سقوط طلا در بازار جهانی شده که کاهش خرید اوراق قرضه در آمریکا، افزایش مالیات بر واردات و رشد ارزش دلار ازجمله آنها ست.
وی اضافه کرد: قبل از سخنرانی برنانکه نرخ طلا در بازار در سطح ۱ هزار و ۳۷۴ دلار بوده است اما طلا طی یک هفته سه درصد کاهش یافت و برخی پیش بینی می کنند میانگین انس جهانی طلا تا پایان سال به کمتر از ۱هزار و ۱۰۰ دلار برسد که حدود ۱۱ درصد کمتر از قیمت کنونی است.
کارشناس مسایل اقتصادی با اشاره به نوسان های نرخ طلا در روزهای اخیر یادآور شد: نرخ دلار در ساعات پایانی چهارشنبه هفته گذشته ۳هزار و ۴۳۰ تومان و انس هزار و ۳۶۸دلار بود اما دلار ساعت ۱۲ روز پنج شنبه ۳ هزار و ۲۷۰ تومان و انس نیز به هزار و ۳۳۰ دلار رسید و اکنون نیز هر انس طلا در محدوده ۱هزار و ۲۹۰ دلار است که در ۳۲ ماه گذشته در پایین ترین سطح خود قرار دارد.
وی با اشاره به تاثیر نوسان های دلار بر بازار طلا و سکه گفت: طبیعی است که نوسان های ارز بر بازار طلا تاثیر گذار است.
شریعتی خاطرنشان کرد: نرخ رشد اقتصادی بیشتر کشورها پس از بحران اقتصادی مثبت بوده است و توقف سیاست های انبساطی مالی در آمریکا نیز نشان دهنده رشد اقتصادی این کشور است.
کارشناس مسایل اقتصادی تصریح کرد: پس از اعلام نتایج انتخابات نیز نرخ سکه کاهش و پس از آن اندکی افزایش یافت که متاثر از فضای روانی مثبت ایجاد شده بود.
وی با بیان اینکه محدوده حمایتی ۱ هزار و ۲۸۰ تا هزار و ۳۰۰ دلار برای هر انس قابل پیش بینی است، تاکید کرد: کاهش نرخ طلا در بازار داخلی بیشتر متاثر از جو روانی است و ۳۰۰ هزار قطعه سکه پیش فروش شده که به مشتریان تحویل شده است می تواند موجب ادامه روند کاهشی شود.
کارشناس مسایل اقتصادی تصریح کرد: شنیده ها حاکی است که در ۱۰ روز آینده تحریم طلای ایران آغاز می شود که آغاز تحریم طلا مسیر بازار طلا و سکه را از بازار جهانی جدا می کند و ممکن است این روند کاهشی جای خود را به روند افزایشی دهد.
وی بیان کرد: دید کوتاه مدت بازار نشان می دهد که قیمت ها در روزهای آتی کاهش می یابد اما در درازمدت بازار مسیر خود را سمت دیگری تغییر می دهد.
ارسال نظر