به گزارش پارس به نقل از ایسنا، ۹ وزیر مسکن و شهرسازی پس از انقلاب اسلامی اداره این وزارتخانه را برعهده داشته اند و هریک برنامه هایی ارائه کردند که برخی موفق و برخی تا حدودی ناموفق بوده اند.

حال با انتخاب هفتمین رییس جمهور و شکل گیری یازدهمین کابینه در کشور، دست اندرکاران ساخت و ساز و خریداران و فروشندگان خانه منتظر تعیین وزیر جدید در این وزارتخانه هستند چراکه طبق گمانه زنی ها احتمال ماندن نیکزاد - وزیر فعلی - بعید به نظر می رسد و آمدن افرادی همچون احمد خرم، عباس آخوندی، محمدباقر قالیباف، علی اکبر آقایی و علی عبدالعلی زاده مطرح است.

در این میان برخی صاحب نظران معتقدند انتخاب وزیر جدید از میان وزاری پیشین نتیجه بهتری دارد چراکه آنها می توانند با استفاده از تجربیات موفق و برطرف کردن نواقص قبلی خود بهتر کار کنند اما دیدگاه دیگری نیز مطرح است که اگر وزرای پیشین موفق بودند برکنار یا استیضاح نمی شدند و از سوی دیگر ورود افراد جدید منتج به اجرای ایده ها و طرح های جدید می شود.

از ابتدای انقلاب تاکنون ۹ وزیر اداره وزارت مسکن و شهرسازی را بر عهده داشتند و علی نیکزاد نیز پس از ادغام وزرات راه و ترابری با وزارت مسکن و شهرسازی سکاندار این دو بخش شد.

در این میان خالی از لطف نیست از وزرای پیشین و سوابق اجرایی آنها نامی برده شود که البته دو نفر از آنها گزینه های احتمالی وزارت راه و شهرسازی دولت یازدهم هستند و شاید دوباره به کرسی وزارت بنشینند.

** کتیرایی از سوی حضرت امام خمینی (ره) در سال ۵۷ به عنوان اولین وزیر مسکن و شهرسازی پس از انقلاب اسلامی منصوب شد.

** محسن یحیوی دومین وزیر مسکن و شهرسازی بود که از آبان ۵۸ تا شهریور ۵۹ در کابینه شورای انقلاب اسلامی و در سمت های کفیل و وزیر مسکن و شهرسازی فعالیت داشت.

** محمد شهاب گناباد سومین نفر بود که پس از انقلاب اداره وزارت مسکن و شهرسازی را بر عهده گرفت و از شهریور ۵۹ تا شهریور ۶۲ در کابینه های شهید رجایی، شهید باهنر، آیت الله مهدوی کنی و مهندس میرحسین موسوی وزارت مسکن را اداره کرد.

** پس از آن محمد مروت طی حکم نخست وزیر وقت از ۲۲ شهریور ۶۲ تا ۲۷ مرداد ۶۳ به عنوان قائم مقام نخست وزیر در وزارت مسکن و شهرسازی منصوب شد.

** پنجمین وزیر مسکن و شهرسازی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سراج الدین کازرونی بود که از مرداد ۶۳ تا سال ۷۲ سکاندار این وزارتخانه بود.

** صندلی وزارت مسکن و شهرسازی از سال ۷۲ ۷۶ به عباس آخوندی رسید و او ششمین وزیر مسکن و شهرسازی شد.

وی که یکی از گزینه های احتمالی برای وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم است، پیش از این معاون سیاسی وزارت کشور بوده و مسئولیت هایی همچون دبیری شورای امنیت کشور، رییس شورای تامین ویژه غرب کشور، رییس ستاد مرزها، رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر، رییس شورای هماهنگی امور افاغنه، رییس بنیاد مسکن را برعهده داشته است.

** علی عبدالعلی زاده که این روزها نامش در رسانه ها به عنوان یکی از گزینه های وزارت راه و شهرسازی به گوش می رسد، هفتمین وزیر مسکن و شهرسازی پس از انقلاب اسلامی بوده است و دوره وزارت وی به سال های ۷۶ تا ۸۴ برمی گردد.

وی متولد ارومیه و ۵۹ ساله است و دکترای مدیریت دولتی دارد.

عبدالعلی زاده قائم مقام شهرداری ارومیه، معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی، نماینده مردم ارومیه در مجلس دوم و سوم شورای اسلامی بوده است. پس از پایان نمایندگی در مجلس از سال ۷۱ تا ۷۵ استاندار آذربایجان شرقی بوده است.

** محمد سعیدی کیا هشتمین وزیر مسکن و شهرسازی است که از سال ۸۴ تا ۸۸ اداره وزارت مسکن دولت نهم را بر عهده داشته است.

** علی نیکزاد هم نهمین وزیر مسکن و شهرسازی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است که از سال ۸۸ تا ۹۰ اداره وزارت مسکن و شهرسازی را عهده دار بوده و پس از ادغام دو وزارتخانه راه و ترابری و مسکن و شهرسازی، به سمت وزیر راه و شهرسازی منصوب شد.

در واقع وزیری که برای وزارت ادغامی راه و شهرسازی در دولت یازدهم تعیین می شود، دومین وزیر این وزارخانه ادغامی خواهد بود که با توجه به گستردگی و اهمیت فعالیت دو بخش مسکن و راه باید برای هر دو بخش برنامه ریزی و فعالیت کند چراکه یکی از انتقادات به وزارت فعلی علی نیکزاد در این وزارتخانه این است که وی چون سابقه فعالیت در بخش مسکن را دارد بیشتری وقت و برنامه هایش در این بخش خلاصه شده و از حوزه مهم حمل و نقل مغفول مانده است.

به همین دلیل صاحب نظران معتقدند احتمال دارد در دولت یازدهم مجددا وزارت راه و شهرسازی جدا شوند تا عملکرد و برنامه های یک بخش بر بخش دیگر تاثیرگذار نباشد و وضعیت دو بخش بهتر شود.