یک کارشناس مسائل پولی و بانکی مطرح کرد:
توجه بیشتر دولت جدید به استقلال بانک مرکزی
یک کارشناس مسائل پولی و بانکی به رییس جمهور آینده پیشنهاد داد که در جهت کنترل حجم نقدینگی گام برداشته و به استقلال بانک مرکزی بیش از گذشته توجه شود.
به گزارش پارس ، احمد حاتمی یزد در گفت وگو با ایسنا، با بیان این که علت اصلی تورم وحشتناک هشت سال اخیر افزایش حجم نقدینگی است گفت: تا زمانی که حجم نقدینگی کنترل نشود نمی توان این تورم را کنترل کرد.
وی ادامه داد: رعایت استقلال بانک مرکزی از دیگر موارد مهمی است که در دولت بعدی باید به آن توجه زیادی شود، یعنی به بانک مرکزی اجازه دهند در انجام وظایف خود به اتکای نظرات کارشناسی تصمیم گیری کرده و نظرات فردی و سلیقه ای بدون بررسی به بانک مرکزی تحمیل نشود.
وی اظهار کرد: همچنین به اعتقاد من در دولت بعدی باید واحد ها و بخش های مختلف صنعتی را به استفاده از اوراق مشارکت یا ابزار های دیگر پولی تشویق کرد.
حاتمی یزد تاکید کرد: بانک مرکزی باید این قدرت را داشته باشد که نظارت فنی وعلمی بر روی بانک ها بدون در نظر گرفتن روابط سیاسی و حزبی مالکان بانک ها داشته باشد و از سویی باید نظارت و دقت کارشناسی بیشتری اعمال کند تا ساختار مالی بانک ها حفظ شود.
وی ادامه داد: توجه بانک مرکزی به آیین نامه مطالبات معوق بانک ها و اجرای دقیق ضوابط کمیته بین المللی بانک ها از دیگر موارد مهم است و به طور کلی دولت بعدی سیاست ها را باید به نحوی طراحی کند که بتوانیم درجدول زمان بندی قابل قبولی به ارز تک نرخی برسیم.
این کارشناس مسائل پولی و بانکی ادامه داد: تا زمانی که ارز تک نرخی به دست نیاید رانت خواری و فساد برای کسب ارز ارزان تر در نظام اداری ما اتفاق خواهد افتاد.
وی با تاکید بر این که مبالغ زیادی در اختیار بانک ها قرار داده شده که موجب افزایش نقدینگی و تورم بالا شده گفت: اگر تولید به اندازه افزایش حجم نقدینگی بالا نرود این موضوع برای اقتصاد ما سم است و پمپاژ نقدینگی به جامعه اصلا به مصلحت کشور نیست.
به اعتقاد او اگر بانک مرکزی منابعی در اختیار بانک ها قرار دهد کار درستی نیست و منجر به افزایش نقدینگی می شود و بهتر است پولی که به بخش تولید و مسکن داده می شود از سپرده ها تامین شود نه از بانک مرکزی.
وی در پایان تاکید کرد: منابع بانک ها باید منابع سپرده ای مردم باشد نه خلق پول.
ارسال نظر