هشدار مقام صنفی درباره کاهش بازارهای صادراتی قیر ایران
عضو هیات رییسه اتحادیه صادر کنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: ایران به دلیل بی ثباتی نرخ ارز و گرانی خوراک در حال از دست دادن مشتریان و بازارهای سنتی قیر خود است؛ به طوری که قطر-از مشتریان قدیمی ما- بتازگی چند محموله از یونان و آمریکا تامین کرد.
وحید شیخی عصر شنبه در نشست خبری در ساختمان اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی افزود: در حالی بازارهای سنتی خود را از دست می دهیم که ایران در گذشته 10 درصد بازار قیر دنیا را در اختیار داشت.
وی توضیح داد: نوسان نرخ ارز باعث ایجاد مشکلاتی برای تولیدکنندگان شده است؛ صادرکننده ای که چند ماه پیش، مواد اولیه را با ارز 15 هزار تومانی تهیه کرده بود اکنون باید ارز خود را به نرخ حدود 9 هزار تومان در سامانه نیما عرضه کند.
عضو هیات رییسه اتحادیه صادر کنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: در بورس کالا میزان عرضه «وی.بی» (ماده اولیه تولید قیر) با تقاضا همخوانی ندارد؛ به طوری که در ماه گذشته میزان تقاضا 50 هزار تن اما مقدار عرضه 15 هزار و 500 تن بود.
شیخی تاکید کرد تغییر مبنای تسعیر نرخ ارز «وی.بی» مشکلاتی را برای صنعت قیر ایجاد کرده است.
وی یادآوری کرد: بر اساس مصوبه بیست و نهم مهرماه، قرار بود دولت مابه تفاوت نرخ خوراک قیر را تامین کند اما طبق مصوبه بیستم آبان ماه قرار شد نرخ تسعیر ارز برای خوراک وی.بی با نرخ سامانه نیما توسط تولیدکنندگان تسویه شود.
وی اضافه کرد: این تصمیم باعث ایجاد مشکلاتی برای واحدهای تولیدی می شود که در صورت رفع نشدن آنها، واحدهای تولید قیر تعطیل و در روند صادرات اخلال ایجاد می شود.
میزان تولید قیر کشور بیش از پنج میلیون تن و میزان صادرات نیز بیش از سه میلیون تن در سال است.
انتهای پیام/
ارسال نظر