سودان جنوبی: صادرات نفت به سودان ادامه دارد
وزیر نفت سودان جنوبی گفت: صادرات نفت این کشور از طریق خط لوله جمهوری سودان ادامه دارد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، وزیر نفت سودان جنوبی گفت: به رغم تهدید جمهوری سودان مبنی بر توقف صادرات نفت سودان جنوبی، صادرات نفت به جمهوری سودان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جمهوری سودان طی روزهای گذشته اعلام کرد که دو خط لوله صادرات نفت از سودان جنوبی را ظرف دو ماه تعطیل خواهد کرد مگر اینکه جوبا (پایتخت سودان جنوبی) حمایت خود از شبه نظامیان فعال در مرز مشترک دو کشور را متوقف کند.
این مناقشه که تازه ترین مورد در مشکلات بین سودان و سودان جنوبی است، عرضه نفت به خریداران آسیایی نظیر شرکت نفت ملی چین، شرکت نفت ONCG هند و پتروناس مالزی را که مجری میادین نفتی سودان جنوبی هستند تهدید می کند.
آمریکا از خارطوم خواسته که در خصوص این تصمیم خود تجدید نظر کند.
ین پساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: ما این تصمیم را تقبیح می کنیم و از سودان می خواهیم تصمیم خود را تغییر دهد.
وی گفت: اگر این تصمیم اجرایی شود چنین اقدامی برخلاف توافق نامه ای است که می گوید هرگونه توقف صادرات باید پس از یک دوره ۶۰ روزه از زمان اعلام و تنها برای دلایل اقتصادی و فنی انجام شود.
کاترین آشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن ابراز نگرانی هشدار داد: چنین اقدامی عواقب جدی برای حیات دو کشور، روابط بین آنها و منطقه دارد.
سودان جنوبی که برای صادرات نفت خود به خطوط لوله و بنادر جمهوری سودان وابسته است حدود هفت میلیون بشکه نفت را از زمان از سرگیری تولید خود در ماه آوریل صادر کرده است.
وزیر نفت سودان جنوبی گفت: این رقم روز به روز افزایش می یابد. این رقم نهایی نیست زیرا هم چنان تولید ادامه دارد و ما هیچ گونه درخواست رسمی از دولت سودان دریافت نکرده ایم و هم چنان در حال تولید هستیم.
وی به مقدار تولید نفت سودان جنوبی اشاره نکرد اما مقامات ماه گذشته گفتند که این کشور حدود ۲۰۰ هزار بشکه در روز نفت از میدان اصلی خود در ایالت نیل صادر کرده است.
هم چنین یک منبع صنعت نفت نیز گفت که جریان نفت سودان جنوبی به سودان به شکل طبیعی ادامه دارد.
سودان جنوبی سابقا (قبل از مناقشه با خارطوم بر سر حق ترانزیت) روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت تولید می کرد اما منابع نفتی می گویند بعید است که تولید این کشور قبل از پایان سال به بیش از ۲۳۰ هزار بشکه در روز برسد زیرا برخی تاسیسات در جریان درگیری های بین دو کشور در آوریل ۲۰۱۲ تخریب شده است.
ارسال نظر