به گزارش پارس نیوز، 

تا به حال از تبحر منحصر به فرد چینی‌ها در مهندسی معکوس انواع و اقسام کالاها و برندهای معتبر جهانی زیاد شنیده‌ایم اما این‌که آن‌ها کالای خود را با نام و برند ایرانی وارد بازار کنند، از موضوعات عجیب بود. این اتفاق حالا در بازارهای هدف ایران افتاده و بنا به گفته‌ی دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل، محصولات تقلبی چینی با برند ایرانی به کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان صادر می‌شود. امیرحسن کاوه با بیان این‌که محصولات ایرانی در این کشورها جا افتاده، بر لزوم توجه به مواردی هم‌چون توبیخ صادرکنندگان بد و تشویق صادرکنندگان خوب اشاره کرده است.

کارخانه‌ها را فقط به خاطر پول واگذار نکنید!

طی هفته‌های اخیر اعتراض کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در عدم رسیدگی به مطالبات و انباشت حقوق معوق کارگران در صدر اخبار قرار گرفت و درنهایت با تصمیم اعضای هیات مدیره، مدیریت جدیدی اداره این شرکت را عهده‌دار شد. پیش‌تر رئیس سازمان خصوصی‌سازی از زیان انباشته شرکت "نیشکر هفت تپه" در زمانی که دولتی بود، انتقاد کرده و اجرای اصل 44 در طول 12 سال گذشته را موفق ندانسته بود.

امروز با یک کارشناس حوزه کار درباره واگذاری کارخانجاتی همچون "کشت و صنعت هفت تپه" گفت‌وگو کردیم. علیرضا حیدری با بیان این‌که برخی افراد تنها به واسطه پول و سرمایه‌ کلانی که در اختیار دارند، اداره بنگاه را در اختیار می‌گیرند، هم‌چنین گفت: واگذاری بنگاه به اشکال متعددی صورت می‌گیرد که مذاکره، مزایده و بورس را شامل می‌شود اما یکی از اشکال واگذاری این است که مدیریت بنگاه را واگذار کنیم؛ به این نحو که کارخانه را دولتی نگه داریم و مدیریتش را واگذار کنیم.

موج دوم افزایش قیمت کاغذ

افزایش قیمت ارز از ابتدای سال جاری، بازار صنعت چاپ و بسته‌بندی را بی‌نصیب نگذاشت و در پی آن قیمت کاغذ افزایش یافت، اما نکته قابل تامل در حال حاضر این است که با کاهش قیمت ارز در بازار آزاد قیمت کاغذ نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش چشم‌گیری داشته است؛ به‌طوری که هم‌اکنون هر بند کاغذ تحریر 265 هزار تومان فروخته می‌شود . رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ با اشاره به این موضوع گفته است: در زمان افزایش قیمت ارز، هر بند کاغذ تحریر به 140 هزار تومان رسیده بود، اما به‌دلیل دست‌کاری در بازار عرضه و تقاضا، علی‌رغم کاهش قیمت ارز در بازار آزاد، شاهد افزایش قیمت کاغذ تحریر به 265 هزار تومان هستیم. بابک عابدین اظهار کرد: متاسفانه در ارتباط با مواد اولیه، واسطه‌ای و حتی قطعات یدکی که در زنجیره تامین و تولید صنعت بسته‌بندی و چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد، با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستیم.

سکه دوباره نزولی شد

با وجود افزایش قیمت سکه و طلا در روزهای گذشته، بازار امروز آن‌ها آرام است و به گفته رییس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران، قیمت طلا و سکه دوباره روند کاهشی خود را از سرگرفت و هر عدد سکه طرح جدید تمام بهار آزادی سه میلیون 785 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. قیمت سکه تمام بهار طرح جدید و طرح قدیم به ترتیب سه میلیون و 785 هزار تومان و سه میلیون و 650 هزار تومان است. قیمت روز طلا و سکه را این‌جا بخوانید.

آخرین جزئیات تغییر قبوض برق از زبان وزیر نیرو

سری هم به اخبار حوزه انرژی بزنیم. رضا اردکانیان - وزیر نیرو - شب گذشته در برنامه نگاه یک با تاکید بر این‌که با وضع تعرفه‌های جدید هیچ تغییری در قبوض برق 75 درصد مشترکان ایجاد نخواهد شد ، گفت: برای مشترکان پرمصرف نیز مسیر را باز گذاشته‌ایم تا مصرف خود را مدیریت کرده و شامل تعرفه‌های جدید نشوند. او اظهار کرد: 57 درصد مشترکان بخش آب شرب کمتر از الگوی مصرف استفاده می‌کنند و ما بایستی به گونه‌ای عمل کنیم که این مشترکان تشویق شوند که طبیعتا بخشی از این تشویق‌ها مادی خواهد بود. اردکانیان این را هم گفت که میزان ورودی سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون دو برابر مدت مشابه سال گذشته بوده است.

اما و اگرهای طرح افزایش 20 درصدی حقوق‌ها

وجود شرایط تورمی در اقتصاد باعث شده تا بسیاری از حقوق‌بگیرانی که حقوق ثابتی می‌گیرند و امکان افزایش درآمد خود را ندارند، از این وضعیت متضرر شوند چراکه در شرایط تورمی، این قدرت خرید است که روز به روز کاهش پیدا می‌کند. در چنین شرایطی نوبخت - رئیس سازمان برنامه و بودجه - گفته است که "در بررسی بودجه سال 98 تا اینجا بر اساس افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان تصمیم گرفته و عمل می‌کنیم". با این حال افزایش 20 درصدی حقوق‌ها طرح حمایتی دولت از حقوق‌بگیران است، طرحی که با وجود ضروری بودن اجرای آن ابعاد و پیامدهای دیگری هم دارد که یکی از آن‌ها می‌تواند افزایش تورم باشد. گزارش خبرنگار اقتصاد کلان ایسنا در این باره را این‌جا بخوانید.

افزایش قیمت گوشی؛ این بار به اسم فعال‌سازی!

در حالی که بازار گوشی موبایل به دلایل مختلف بارها شاهد افزایش قیمت بوده است، ظاهرا فروشندگان این بار به بهانه‌ فعال‌سازی، گوشی‌ را با قیمتی بالاتر از معمول بازار به متقاضیان می‌فروشند.

این‌که آیا برای روند فعال‌سازی گوشی واقعا نیاز به دریافت هزینه‌ی اضافی است؟ و در غیر این صورت ناظران به بازار چطور جلوی هزینه‌هایی که به این شیوه از خریداران می‌شود را می‌گیرند؟ موضوعی است که خبرنگار ایسنا امروز در گزارشی به آن پرداخته است .

البته خود خریداران نیز باید توجه داشته باشند که هرگونه هزینه‌ای که با دلایلی مانند رجیستری و فعال‌سازی و مانند این‌ها گرفته نشده و در فاکتور فروش ذکر نشود، چون می‌تواند راهی برای سوءاستفاده باشد و درصورت برخورد با چنین مواردی، باید حتما موضوع را به مراجع ذی‌ربط اطلاع دهند؛ از سوی دیگر تحلیلگران تاکید دارند که بازاری که به این صورت تحت سلطه‌ی سوءاستفاده‌گران قرار دارد، هم باید به نحوی ساماندهی شود که هر فروشنده‌ای در برهه‌های مختلف زمانی با بهانه‌های مختلف اجازه‌ی افزایش قیمت گوشی را به خود ندهد.

انتهای پیام/