به گزارش پارس به نقل از مهر، طرح توسعه فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی تیر ماه سالجاری به هفتمین سال آغاز توسعه خود وارد می شود و با گذشت حدود ۷۱ ماه هم اکنون پیشرفت اجرایی این مگا پروژه گازی به حدود ۸۲ درصد رسیده است.

بر اساس برنامه زمان بندی شرکت ملی نفت ایران تولید زودهنگام گاز از فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی باید در سال ۱۳۹۰ آغاز می شد اما با گذشت دو سال در شرایط فعلی نه تنها امکان تولید زودهنگام گاز در این فاز وجود ندارد که با توجه به پیشرفت اجرایی پیش بین می شود تا پایان سالجاری امکان آغاز تولید گاز محقق نشود.

حسن بویری درباره آخرین وضعیت پیشرفت اجرایی طرح توسعه فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی، گفت: چهارمین و آخرین پایه سکوهای اقماری طرح توسعه فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی خردادماه سالجاری در آب های خلیج فارس نصب شده است.

مجری طرح توسعه فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی با اشاره به انجام مراحل طراحی، تهیه کالا، ساخت و نصب پایه جکت سکوی اقماری ۱۷B به عنوان آخرین جکت این فاز مشترک گازی، تصریح کرد: این سازه غول پیکر به وزن تقریبی دوهزار و ۹۵۰ تن در عمق ۶۵ متری آب های خلیج فارس نصب شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با نصب این جکت سکوی اقماری، امکان استقرار چهارمین دکل حفاری در طرح توسعه فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی به منظور حفر ۱۱ حلقه چاه جدید فراهم شده است، اظهار داشت: از این رو پیش بینی می شود عملیات حفاری درسکوی ۱۷B تا ۱۰ روز آینده آغاز شود.

وی با یادآوری برنامه ریزی برای حفاری ۴۴ حلقه چاه دریایی در فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی، تبیین کرد: مرحله اول حفاری در سکوهای این فاز توسط شرکت ملی حفاری در حال اجرا بوده که از پ
یشرفت حدود ۹۵ درصدی برخوردار است.

بویری با بیان اینکه تا ۲ ماه آینده حفاری بخش اول این پروژه در خلیج فارس به پایان می رسد، تاکید کرد: مراحل عملیاتی مرحله دوم حفاری بر روی جکت های سکوهای اقماری از ابتدای سالجاری آغاز شده است.

مجری طرح توسعه فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی همچنین از آغاز لوله گذاری میانی بین سکوهای اقماری و اصلی در بخش فراساحل این پروژه تا هفته آینده خبر داد و خاطرنشان کرد: این بخش از لوله گذاری به طول ۲۸ کیلومتر تا دو ماه آینده تکمیل می شود.

به گزارش مهر، هدف از طرح توسعه فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی، ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و تولید سالیانه یک میلیون تن اتان و ۱.۰۵ میلیون تن گاز مایع (پروپان و بوتان) " LPG" است.

تاسیسات فراساحلی این طرح در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از ساحل عسلویه شامل چهار سکوی حفاری تولیدی شامل ۴۴ حلقه چاه، دو رشته خط لوله ۳۲ اینچ دریایی انتقال گاز، دو خط لوله ۴ اینچ انتقال محلول گلایکول است. عملیات اجرایی این فاز تیرماه سال ۱۳۸۶ با حضور رئیس جمهور آغاز شد.