به گزارش پارس ، طاهر شبیری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در رقابت های انتخابات امسال به جز یکی از کاندیداها در مورد سایر کاندیداها تبلیغات کاغذی چندانی مشاهده نمی شود، افزود: افزایش قیمت کاغذ یکی از عواملی است که باعث شده تبلیغات کاغذی کاندیداها، چاپ پوستر، تصویر و بولتن های تبلیغاتی آنها به شدت کاهش یابد.

وی گفت: از سوی دیگر شیوه سرمایه گذاری در تبلیغات انتخابات نیز تغییر کرده است. به طوری که میزان شفافیت در هزینه های تبلیغاتی کاندیداها به نسبت دوره های قبل بیشتر شده است و در شرایطی که مردم هم تحت فشار اقتصادی زیادی هستند اکثر کاندیداها ترجیح دادند که تبلیغات کاغذی چندانی نداشته باشند. هم اکنون شواهد نشان می دهد از هشت نامزد انتخابات هفت نامزد استفاده چندانی از تبلیغات کاغذی نمی کنند.

وی افزود: شفافیت در هزینه های تبلیغاتی باعث کاهش ریخت و پاش ها در جریان تبلیغات انتخاباتی شده است و کاندیداها نیز ترجیح می دهند طوری تبلیغات کنند تا بعدا اگر در مورد هزینه های تبلیغاتی از آنها سوال شد مشکلی نداشته باشند.

شبیری با اشاره به اینکه چند قطبی بودن فضای انتخابات نیز روی تبلیغات کاندیداها به ویژه تبلیغات کاغذی تاثیر منفی گذاشته است، گفت: آماری دقیقی از میزان مصرف کاغذ در تبلیغات کاندیداها وجود ندارد اما برخی بررسی ها نشان می دهد که در تبلیغات انتخابات امسال مصرف کاغذ ۷۰ درصد نسبت به انتخابات سال ۱۳۸۸ کاهش یافته است.

دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا افزود: زمانی که هیجان انتخابات بالا و فضا نیز دوقطبی باشد، میزان تبلیغات کاغذی هم افزایش می یابد که در حال حاضر شاهد چنین وضعیتی نیستیم.

او با اشاره به اینکه عمده کاغذهای مصرفی در تبلیغات انتخاباتی کاغذهای وارداتی هستند، گفت: میزان مصرف کاغذ در تبلیغات انتخاباتی تاثیری بر فعالیت کارخانه های تولید کاغذ داخلی ندارد و فصل فروش کارخانه ها مربوط به تابستان و پاییز می شود.

شبیری در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهاد یکی از گروه های محیط زیستی برای کاهش مصرف کاغذ در جریان تبلیغات انتخاباتی عملی شده است؟ گفت: پیشنهاد این گروه پیشنهاد خوبی بود. اما بعید می دانم کاهش مصرف کاغذ در تبلیغات کاندیدها به دلیل این پیشنهاد بوده است. به هر حال افزایش شدید قیمت کاغذ و همراهی با مردم در شرایط اقتصادی کنونی هرچند به ظاهر باعث شده تا مصرف کاغذ در تبلیغات انتخابات امسال با کاهش زیادی مواجه شود. به طوری کلی در فضای امروز مردم دیگر به عکس یا پوستر یک کاندیدا رای نمی دهند بلکه مهم برنامه ها و راهکارهای کاندیداها است.

به گزارش ایسنا، جمعی از تشکل های غیردولتی زیست محیطی و رسانه های خبری پنجم خرداد ماه امسال در بیانیه ای خواستار کاهش استفاده نامزدهای انتخابات از کاغذ برای تبلیغات خود شدند. در بخشی از بیانیه این تشکل ها و رسانه ها آمده بود که" طبق برآورد کارشناسان به ازای تولید هر تن کاغذ حدود ۱۷ اصله درخت تنومند باید قطع شود، حال خودتان قضاوت کنید که برای انتخابات پیشرو معادل چند درخت تنومند باید برای تبلیغات نامزدهای انتخابات قطع شود. "