رویترز:
نتایج تشدید تحریمهای نفتی علیه ایران
رویترز با اشاره به تلاش قانونگذاران آمریکا برای اعمال محدودیتهای بیشتر علیه صادرات نفتی ایران گزارش داد که چنین اقدامی میتواند موجب عصبانی شدن چین و هند شود و علاوه بر آن با افزایش قیمت نفت ضربه بزرگی به اقتصاد جهان وارد کند.
به گزارش پارس ، ایسنابه نقل ازرویترز نوشت: هر دو حزب کنگره آمریکا خواستار تحریم های شدیدتر علیه ایران هستند و بر این باورند که افزایش خروجی نفت آمریکا و وجود نشانه ها حاکی از تامین نفت جهان به صورت پایدار می تواند مانع افزایش قیمت ها شود.
یکی از کمیته های مجلس نمایندگان آمریکا ماه گذشته در جلسه ای پیرامون یک طرح تشدید تحریم ها ماده جدیدی را برای اولین بار در آن لحاظ کرد که واردکنندگان نفت ایران را موظف می کند واردات نفتی شان را به اندازه مشخصی کاهش دهند؛ یک میلیون بشکه در روز در عرض یک سال.
رویترز در ادامه نوشت: در این جا یک مشکل بزرگ وجود دارد. صادرات نفت خام ایران در ماه مه به ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسید و اکنون این سوال پیش می آید که نقطه آغاز چنین هدفی چیست؟
رویترز گزارش داد که این ماده جدید هنوز در متن رسمی این طرح قرار نگرفته است و ممکن است تغییر کند. قانونگذاران آمریکا در این جلسه اعلام کردند که هدف از این اقدام کاهش دو سوم واردات است به طوری تلویحی گفتند که صادرات ۱.۵ میلیون بشکه در روز در سال گذشته نقطه آغاز و ۵۰۰ هزار بشکه در روز هدف اصلی است.
ولی برخی کارشناسان انرژی گفتند که برخی از اعضای کنگره خواستار کاهش هر چه بیش تر صادرات نفتی ایران و نزدیک کردن آن به صفر هستند.
باب مکنالی، رییس گروه مشاوره یی راپیدان و مشاور انرژی پیشین کاخ سفید در دوران جورج بوش در این باره گفت: کنگره خواستار این است که همه نفت باقی مانده از بازار حذف شود و مناظره اصلی درباره سرعت انجام چنین کاری است.
برخی تحلیل گران گفتند که طرح نهایی می تواند در اوایل ماه اوت تصویب شود، گرچه برخی دیگر از تحلیل گران در واشنگتن گفتند که انتظار ندارند تا پاییز اقدامی در این زمینه صورت گیرد.
انتظار می رود باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا در دیدارش با شی جینپینگ، رییس جمهور چین در روزهای آینده درباره قطع وابستگی پکن به واردات نفتی ایران گفت وگو کند.
رویترز در ادامه گزارش خود نوشت: چین حدود نیمی از صادرات نفت ایران را می خرد. این کشور در تلاش های بین المللی برای کاهش واردات نفت از ایران شرکت کرده است، ولی سوال کلیدی این است که آیا حاضر است بیش تر از این پیش برود یا خیر.
هند حدود یک چهارم صادرات نفتی ایران و ترکیه یک هشتم آن را می خرد.
جیسون برودوف، مدیر مرکز سیاست انرژی جهانی در دانشگاه کلمبیا و یک مشاور ارشد انرژی در کاخ سفید تا سال میلادی گذشته در این مورد گفت: اگر از کشورهایی مانند چین، ترکیه و هند بخواهید خیلی سریع دست به اقدامات بیش تر بزنند ممکن است هیچ نتیجه ای از آن ها به دست نیاورید.
تحلیل گران معتقدند حتی اگر تحریم های جدید و شدیدتر اعمال شود، صادرات نفت ایران به احتمال زیاد کاهش می یابد، ولی قطع نخواهد شد.
مهدی ورزی، یک مقام پیشین شرکت ملی نفت ایران در این باره گفت که صادرات کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در روز ایران را مجبور می کند برخی از چاه های نفتش را ببندد که این امر احتمالا مشکلاتی برای حوزه های نفتی برخی دیگر کشورها به وجود خواهد آمد.
ورزی که اکنون مدیر یک شرکت مشاوره ای انرژی در انگلیس است افزود: ایران نمی تواند با ۵۰۰ هزار بشکه در روز به رشدش ادامه دهد. دولت دوام خواهد آورد، ولی بودجه داخلی اش با فشار بی سابقه ای مواجه خواهد شد. ولی آیا این برای سوق دادن ایران به سمت مذاکرات کافی است.
ارسال نظر