به گزارش پارس نیوز، 

مجید قاسمی مدیرعامل سامانه ارایه کتاب الکترونیک و صوتی در یک نشست خبری با اشاره به ضرورت‌ وجود ابراز کتابخوان مطابق با نیاز ایرانی‌ها و دارای قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی، از عرضه نخستین کتابخوان الکترونیک فارسی متصل به پلتفرم عرضه کتاب خبر داد.

وی با تشریح نبود کتابخوان فارسی،گفت: در دنیا کتابخوان‌های بسیاری با برندهای مختلف تولید شده است که سهم فارسی زبانان از مجموع این برندها هیچ است. زیرا هیچ یک از این نمونه‌ها از زبان فارسی پشتیبانی نمی کند، امکان اتصال به هیچ پلت فرم عرضه کتاب فارسی را ندارند و مهم تر آنکه بزرگ‌ترین شرکت صنعت نشر کتاب adobe هرگز به ایرانی‌ها سرویس نمی دهد در حالیکه هیچ دلیل منطقی برای اینکه یک شرکت دسترسی ایرانی ها را به کتاب محدود کند وجود ندارد.

قاسمی افزود: تمامی این دلایل نیاز به وجود یک کتابخوان مطابق با استفاده کاربران ایرانی و در شان فارسی زبان ایران و دنیا را ضروری کرد که در نهایت ماحصل کار 2 ساله جمعی از جوانان تحصیلکرده و ترک تحصیل کرده علاقمند به موفقیت کشورشان، به ساخت دستگاهی با فناوری کاملا بومی با نام فیدیبوک منتج شده که دسترسی به آن با هیچ بهانه‌ای محدود نمی شود.

وی در توضیح ویژگی های فنی این کتابخوان و با تاکید بر تفاوت‌های کتابخوان و تبلت، توضیح داد: این دستگاه با ارایه سرویس‌های ابری برای مثال استفاده از یادداشت در خواندن کتاب را فراهم می کند. در ساخت صفحه نمایش آن از فناوری جوهر الکترونیکی استفاده شده که بدون استفاده از الکترویسته به مدت نامحدود نوشته ها نمایش داده می شود و تجربه کتاب کاغذی را تداعی می کند؛ همچنین به جای تابش نور از صفحه نمایش که باعث خستگی چشم می شود، کاربر با نور محیط کتاب می خواند. این دستگاه 190 گرمی با 8 گیگ حافظه داخلی، سیستم عامل اندروید، صفحه نمایش 6 اینچی و باتری 2 هزار و 800 میلی‌آمپر ساعتی در صورت 30 دقیقه مطالعه روزانه، یک بار هر ماه باید شارژ شود.

قاسمی گفت: تنها موضوعی که هنوز برای آن نتوانسته‌ایم فکری کنیم احساس بوی کاغذ است که گویا برای خوانندگان بسیار مهم است اما بی‌شک فناوری به زودی برای آن راه‌حلی خواهد شد.

انتهای پیام/