بیماری سفیدک و لکه خرمایی در گندمزارهای مینودشت مشاهده شد
مدیر جهاد کشاورزی مینودشت با اشاره به مشاهده علائم دو بیماری سفیدک و لکه خرمایی در برخی مزارع گندم این شهرستان از کشاورزان خواست درصورت مشاهده این بیماری ها و شدت یافتن آن، نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام نمایند.
خلیل شایستگان با مطلوب ارزیابی کردن وضعیت مزارع گندم این شهرستان درسال زراعی جاری و نظارت های مستمر مروجین و کارشناسان پهنه های تولیدی گفت: اخیرا نشانه هایی از دو بیماری سفیدک و لکه خرمایی در برخی مزارع گندم مینودشت مشاهده شده است.
وی با تاکید برضرورت مراقبت کشاورزان از مزارع گندم، افزود: بهترین نشانه سفیدک سطحی گندم و جو ظهور و تشکیل یک پوشش قارچ سفید متمایل به خاکستری درسطح فوقانی برگها و روی کاسبرگ ها می باشد.
شایستگان بابیان اینکه این پوشش قارچ ممکن است به طور پراکنده و یا به طور کامل سطح برگها را بپوشاند و این مطلب بستگی به حساسیت نوع و یا 'واریته' میزبان دارد، اضافه کرد: شیوع بیماری سفیدک سطحی گندم سبب زرد شدن قبل از موقع و در نهایت از بین رفتن برگ های تحتانی بوته ها می شود.
وی تصریح کرد: برای مبارزه با سفیدک سطحی گندم، علاوه بر کشت ارقام مقاوم، پرهیز از استعمال زیاد کودهای ازته و استفاده بیشتر از کودهای فسفاته و پتاسه لازم است.
مدیر جهادکشاورزی مینودشت ادامه داد: بیماری لکه خرمایی گندم که معمولا روی برگ ها و غلاف های پایین بوته و سپس با پیشرفت بیماری به سمت بالای بوته می آید، صرف نظر از مرحله رشدی گیاه در زمان آلودگی، مسن ترین و جوان ترین برگ به ترتیب، دارای بالاترین و پایین ترین شدت بیماری می شود.
شایستگان گفت: ظهور این بیماری در هر دو سطح برگ گیاهچه ها، همراه با لکه ها یا خال های کوچک قهوه ای تا خرمایی رنگ، خال ها به لکه های نکروز الماسی شکل به طول 12 میلی متر، با هاله های زرد و مرکز قهوه ای تیره است و نکروز و کلروز غالبا توسعه یافته و تمام برگ را می پوشاند.
وی افزود: برای مبارزه و کنترل بیماری لکه خرمایی گندم علاوه بر کاشت ارقام مقاوم، استفاده از سموم مناسب توصیه شده از سوی واحد حفظ نباتات در شرایط مساعد آب و هوایی لازم است.
شهرستان 81 هزار نفری مینودشت درشرق استان گلستان واقع است در سال زراعی جاری مقدار 19 هزارو 566 هکتار از اراضی آن به کشت گندم اختصاص یافته است.
/3039/1860
ارسال نظر