بررسی پارس درباره طرحی که از دستور کار دولت خارج شده؛
شبکه ملی اطلاعات، کسب و کار اینترنتی را رونق می دهد
اوضاع اقتصاد کشور خوب نیست. برجام نتوانسته انتظارات را برآورده کند و حالا دیگر هیچ کس، حتی شخص رئیس جمهور نیز از «کلید» معروفش حرف نمی زند.
پایگاه تحلیلی خبری «پارس» - اوضاع اقتصاد کشور خوب نیست. برجام نتوانسته انتظارات را برآورده کند و حالا دیگر هیچ کس، حتی شخص رئیس جمهور نیز از «کلید» معروفش حرف نمی زند. دلار ظاهراً خیز برداشته، به سختی می توان روند بالانشینی آن را کنترل کرد. معضلات معیشتی مردم هر روز بیش از پیش می شود. از آن سو اصلاح طلبان نیز مشخصاً در حال خالی کردن پشت روحانی هستند و می خواهند به جامعه بگویند:«ما نبودیم!» سعید حجاریان چهره شناخته شده اصلاح طلب اخیراً علی الظاهر با در نظر گرفتن همین واقعیات، گفته است:« ۳سال آینده دستخوش اعتراضات پیدرپی خواهدبود،اعتراضاتی که مانند موج دریا عقب میروند و با شدت بیشتر بازمیگردند.» نگاهی گذرا به میانگین سن بازداشت شدگان اغتشاشات اخیر نشان می دهد معترضین، غالباً جوان و کم اطلاع بوده اند و به شدت تحت تاثیر دروغ های شاخدار در فضای شبکه های اجتماعی قرار داشته اند.
در همین اثنا اما دولت به جای آنکه فکری برای سامان دادن فضای رها شده شبکه های اجتماعی کند، ترجیح می دهد در غیاب عملکرد چشمگیر اقتصادی، با حمایت از یله شدگی کنونی این فضا، مقبولیت خود را بیش از این در نزد بخشی از حامیان خود از دست ندهد. مسئولیت دولت در این زمینه البته تنها به سامان دهی اوضاع شبکه های اجتماعی و حمایت از پیام رسان های داخلی بازنمی گردد. راه اندازی شبکه ملی اطلاعات یا همان اینترنت ملی، تکلیف بالادستی دولت در این حوزه است که پس از 5 سال و علیرغم تاکیدهای مکرر رهبر انقلاب، هنوز خبری از آن نیست. به حداقل رساندن اتکای کشور به کشورهای دیگر در استفاده از فضای مجازی و تامین امنیت اطلاعات مردمی، مهم ترین اهداف شبکه ملی اطلاعات است.
اما بی اعتنا به چنین ضرورت فوری و اضطراری در برهه کنونی، همچنان پس از فیلتر تلگرام توسط رئیس شورای عالی امنیت ملی، به رفع فیلتر آن توسط رئیس جمهور( یا همان رئیس شورای عالی امنیت ملی!) دلخوش هستیم. بعد دیگر اهمیت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات اما وابستگی بیش از حد اقتصاد نوین به بستر فضای مجازی است. در روزهایی که تلگرام فیلتر بود، بخش قابل توجهی از حامیان رفع فیلتر آن به نان خوردن چندهزار نفر در بستر این شبکه اجتماعی استناد می کردند. واقعیت اما این است که هیچ کشوری، افسار تمام یا بخش اعظم یک بخش از اقتصاد خود را در اختیار یک دولت- و نه یک شخص!- خارجی قرار نمی دهد تا مجبور باشد به محض تغییر جهت منافع و دیدگاه های او، تمام آن بخش را در مخاطره ببیند.
اینجا اما هیچ کدام از اینها برای دولتمردان ما مهم نیست. مهم این است که جناب رئیس جمهور افتخار رفع فیلتر تلگرام -پس از فیلتر آن توسط خود- را از بتواند آن خود کند و حامیان دولت و اصلاح طلبان روی آن موج سواری کنند. 18 بهمن ماه 95 البته مسئولین دولتی خبر از افتتاح فاز دوم شبکه ملی اطلاعات داده بودند. مسئله ای که همان زمان با انتقادهای فراوانی روبرو شد و گفته شد، کار انجام شده چیزی جز افتتاح زیرساخت های در دسترس قبلی نبوده است. حالا اما ما با توجه به واقعیات میدانی در عرصه فضای مجازی می دانیم آنچه افتتاح شده، هر چه بوده، شبکه ملی اطلاعات نبوده است! مسئله اصلی دولت اما ظاهراً در بحبوحه بازی با رفت و برگشت تلگرام هیچ کدام از اینها نیست!
ارسال نظر