بر اساس آمار رسمی منتشر شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی در هشت ماهه نخست امسال بیش از 87 هزار و 780 تن گوشت قرمز به ارزشی بالغ بر 390 میلیون و 720 هزار دلار از کشورهای مختلف وارد شده است که از نظر وزنی ۴۶.۵۲ درصد و از نظر ارزشی ۵۵.۳۶ درصد رشد را نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته نشان می‌دهد.

بر اساس این آمار، هر کیلوگرم گوشت قرمز وارداتی به صورت میانگین ۴.۴ دلار به کشور وارد می‌شود که با در نظر گرفتن قیمت میانگین حدود 3500 تومانی برای نرخ ارز می‌توان گفت که هر کیلوگرم گوشت وارداتی حدود 15 هزار تومان قیمت دارد.

این میزان از واردات گوشت نشان می‌دهد که کسری نیاز کشور تامین شده است و دیگر نیازی به واردات نداریم، چراکه حسن رکنی - معاون وزیر جهاد کشاورزی - در این باره به ایسنا گفته که برای تامین نیاز مردم به گوشت قرمز به عنوان یکی از محصولات پروتئینی اساسی به حدود 900 هزار تن گوشت در سال نیازمندیم که 820 هزار تن آن معادل 90 درصد نیاز بازار در کشور تولید می‌شود و مابقی نیاز 10 درصدی (حدود 100 هزار تن) را نیز می‌توانیم از دیگر کشورها تامین کنیم. اما با توجه به اینکه 90 درصد نیاز داخلی از محل تولید تامین می‌شود، همه نگاه وزارت جهاد کشاورزی به حمایت‌ از تولیدکننده و نهایتا مصرف‌کننده است.

البته یک مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی به ایسنا گفت: میزان واردات گوشت قرمز در هشت ماهه نخست امسال به اندازه نیاز بازار و کسری تولید داخلی نسبت به مصرف است؛ بنابراین به نظر می‌رسد دیگر نیازی به واردات این محصول پروتئینی نداریم و برای ادامه یافتن یا نیافتن آن باید برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد.

به گفته وی، وزارت جهاد کشاورزی قطعا در آینده استراتژی جدیدی در قبال واردات گوشت در نظر خواهد گرفت، چراکه ادامه یافتن واردات این محصول به زیان بازار، مردم و حتی وارد کنندگان گوشت قرمز تمام خواهد شد و تعادل بازار را برهم می‌زند.

بر این اساس به نظر می‌رسد که وزارت جهاد کشاورزی دیگر نمی‌خواهد واردات گوشت قرمز ادامه پیدا کند، چرا که به حد کفایت وارد شده است. البته اگر از امروز هم واردات این محصول ممنوع شود، ثبت سفارش‌های گذشته فرصت وارد شدن به کشور را دارند و پیش بینی می‌شود که در ماه‌های پیش رو، واردات گوشت قرمز به بیش از 100 هزار تن برسد.