به گزارش پارس به نقل از اقتصاد پنهان، ، معمارنژاد در نشست مشترک مسؤولین ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با استانداران غرب و شمال غرب کشور گفت: در حال حاضر مرزهای افغانستان برای قاچاق مسدود شده است و از سوی مرزهای جنوبی و غرب کشور قاچاق صورت می گیرد.

رییس کل گمرک ایران با تاکید بر اینکه طرح هدفمندی مبارزه با قاچاق کالا نیز باید اجرایی شود، افزود: بر اساس مصوبه دولت در اسفند سال گذشته، برای کمک به معیشت خانوارها در ابوموسی یک میلیون تومان به افراد پرداخت می شود.

وی با ذکر این مطلب که اقتصاد با مکانیزم قیمت می چرخد، به تفاوت قیمت سوخت ایران با ترکیه و برخی کشورهای همجوار اشاره کرد و افزود: با این تفاوت قیمت، حتی اگر تمام نیروهای نظامی نیز بسیج شوند، نمی توانند جلوی قاچاق آن را بگیرند.

معمارنژاد بر اصلاح قیمت سوخت تاکید کرد و با بیان اینکه در قاچاق سوخت منفعتی وجود دارد که از بین نمی رود، تصریح کرد: تمام قاچاق سوخت از طریق باک خودروها انجام نمی شود و مگر چه حجمی از این طریق می تواند از کشور خارج شود، بنابراین مسیرهای دیگری را باید رصد کنیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به برخی از مشکلاتی که در بعضی از گمرکات کشور مثلا گمرک پرویزخان وجود دارد، گفت: در این گمرک ۶۰ نفر نیرو وجود دارد که ۱۲۰۰ کامیونی که روزانه از آنجا تردد می کنند را نمی توانند کنترل کنند.

وی عدم تکمیل زیرساخت ها را نیز مشکل دیگری ذکر و بیان کرد: جانمایی های نامناسب دستگاه ها در برخی مناطق مرزی و فاصله آنها از مرز کشور همسایه، امکان کنترل ها را از بین می برد.

معمارنژاد، یکی از مشکلات در مرزها را بودن ۱۰ فرمانده با ۱۰ دستو ردهنده و تعدد دستگاه های مرتبط اعم از مرزبانی، گمرک، پایانه ها و شرکت نفت دانست و گفت: بر اساس قانون، هماهنگ کننده تشریفات کالاهای گمرکی و تجاری در مرزها گمرک است.