بعد از جلسات بین بانک مرکزی و مجلس و تعیین مهلت برای تعیین تکلیف موسسات غیرمجاز و سپرده‌گذاران آنها در نهایت بانک مرکزی وعده داد که بین دو تا سه ماه آینده فعالیت غیرمجازها در بازار پول را پایان دهد. بر این اساس در مذاکراتی که وجود داشته قرار بر این است که غیرمجازهای بزرگ و فعال فعلی تعیین تکلیف و تعهدات آنها از سوی بانک‌ها و موسسات مجازی که دارای شرایط کافی برای این موضوع هستند، واگذار شود.

در حال حاضر جدای از موسسه کاسپین که با هشت تعاونی زیرمجموعه درگیر مسائل خاص خود بوده و با توافقات انجام شده بین بانک مرکزی و قوه قضاییه در حال تعیین وضعیت سپرده‌گذاران تعاونی‌های خود است، موسسه آرمان که پیش‌تر شامل 10 تعاونی بود و 8 تعاونی آن به موسسه کاسپین منتقل شد، خود از حاشیه سازان بازار است. اکنون دو تعاونی از آرمان تحت عنوان البرز ایرانیان و وحدت باقی مانده که در مورد البرز ایرانیان از سال گذشته تاکنون فعالیت‌های آن متوقف شده و سپرده‌گذاران این تعاونی بلاتکلیف مانده‌اند و از سوی دیگر وحدت که در حال حاضر با نام رسمی آرمان فعالیت می‌کند، مدتی است که دچار مشکل شده و سپرده‌گذاران آن نیز عمدتا در حال تجمع و اعتراض نسبت به وضعیت خود قرار دارند.

از سوی دیگر تعاونی غیرمجاز افضل توس از دیگر مواردی است که ظاهرا به زودی مسئولیت آن واگذار شده و دیگر فعالیت مستقلی نخواهد داشت. تعاونی که سپرده‌گذاران آن نیز در امور مربوط به آن دچار مشکل هستند.

برای تعیین وضعیت این سه تعاونی ظاهرا دو بانک و یک موسسه اعتباری وارد مذاکره شده و توافقاتی هم انجام شده است و در صورت نهایی شدن به زودی به نظر می‌رسد تعهدات افضل توس، البرز ایرانیان و آرمان (وحدت) به این بانک‌ها و موسسات واگذار شود.

البته در این بین غیرمجازهای دیگری هم وجود دارد از جمله ثامن و مهر اقتصاد که به نظر نمی‌رسد در حال حاضر تصمیم برای واگذاری آنها وجود داشته باشد و بر اساس آنچه که در سایت بانک مرکزی مشاهده می‌شود، در حال دریافت مجوز بوده و بعید نیست که مجوزهای جداگانه‌ای برای آنها صادر شده و در ادامه ممکن است بحث ادغام این موسسات مطرح و جدی‌تر شود.