شگفتیسازان بازار سهام
بورس اوراق تهران که از نیمه دی ماه روند افزایشی خود را آغاز کرده و با وقوع تحولات سیاسی روزهای خوبی برای سهامداران به وجود آورده است، طی دو ماه گذشته با شگفتیسازی برخی سهم ها مواجه شد و همه نگاهها را به سمت خود جلب کرد.
روند نزولی بورس تهران در دو سال گذشته و تداوم رکود در این بازار که به قهر سهامداران و فرار سرمایه به سمت سایر بازارها منجر شده بود، با اجرای برجام و گشایش های سیاسی پایان گرفت و بورس تهران در دومین سالگرد ریزش خود توانست روی دیگری از خود نشان دهد و دوباره سرمایهها را به سمت خود جذب کند.
آغاز روند صعودی و افزایشی بورس تهران از نیمه دی ماه موجب شد تا قیمت سهام شرکتها که در این مدت به کف رسیده بود افزایش یافته و تقاضای چشمگیری برای خرید سهم ایجاد شود تا جایی که پول و سرمایه تازه به بدنه ضعیف بورس تهران تزریق شده و این بازار بتواند در کمتر از دو ماه بازدهی منفی خود را به بازدهی 25 درصدی افزایش دهد و از سایر بازارها پیشی بگیرد.
با آغاز روند صعودی شاخص بورس تهران نیز حدود 18 هزار واحد رشد کرده و از 61 هزار واحد به 79 هزار واحد رسیده است، بر این اساس بهار بورس در حالی در زمستان از راه رسید که بورس تهران در دو ماه پایانی سال روی خوشی به سهامداران خود نشان داد و با خارج کردن آنها از زیان، همراهان خود را خوشحال کرد.
با مثبت شدن جو بازار سرمایه اکثر صنایع بورسی از این وضعیت بهرهمند شدند و بهبود قیمت و تقاضا را تجربه کردند، اما در این میان برخی صنایع سودهای چشمگیری نصیب سهامداران خود کردند و از این نظر شگفتی ساز شدند.از میان صنایع مختلف بورسی بی شک شگفتی سازترین صنعت بورسی به گروه خودرویی اختصاص دارد زیرا این صنعت بعد از اجرای برجام و رفع تحریم ها رشد پر شتاب و بدون توقف خود را آغاز کرد و توانست در مدت 3 ماه بازدهی کم نظیر 140 درصدی را نصیب همراهان خود کند.
رشد بی حد این صنعت در کنار استقبال و علاقه سهامداران برای خرید سهام و تشکیل صف های طولانی خرید برای این گروه، موجب شد تا گروه خودرویی به عنوان لیدر بازار سرمایه مطرح شود و فاصله قابل توجهی نسبت به سایر گروه ها داشته باشد.
البته در این میان برخی کارشناسان رشد قیمت این گروه را غیر واقعی و هیجانی دانسته و معتقدند که سهام شرکتهای خودرویی بیش از حد رشد کرده و حبابی شده است اما در این میان برخی دیگر ورود نقدینگی به این صنعت،امضای قرارداد با سرمایهگذاران خارجی و نیز افزایش سرمایه برخی شرکتها را دلیل توجه سهامداران به این گروه می دانند.
با این حال برخی شرکتهای این گروه همچون سرمایه گذاری رنا، ایران خودرو ، سایپا و ایران خودرو دیزل که به قیمتهای کمتر 100 تومان رسیده بودند، در این مدت رشد زیادی تجربه کرده و بازدهی 250 تا 300 درصدی را نصیب همراهان خود کردند.بازدهی این صنعت در یکماه اخیر 38 درصد و در یک هفته 9.5 درصد بوده و این گروه با وجود رشد قیمت سهام شرکتهای زیر مجموعه خود همچنان با صفهای خرید طولانی مواجه است و یکی از گزینه های خرید سهامداران محسوب می شود.
بعد از صنعت خودرو، صنعت محصولات فلزی از دیگر صنایعی است که بعد از اجرای برجام مورد توجه اهالی تالار شیشهای قرار گرفته و توانسته بعد از صنعت خودرو بیشترین بازدهی را کسب کند و با بازدهی 120 درصدی در سه ماه اخیر در رتبه دوم قرار بگیرد.دیگر صنعتی که در این مدت مورد توجه سهامداران قرار گرفته و توانسته بازدهی مطلوبی نسبت به صنایع دیگر داشته باشد، صنعت محصولات چوبی است که در 3 ماه اخیر میانگین بازدهی 99 درصدی را نصیب همراهان خود کرده است.
بعد از خودرو، محصولات فلزی و محصولات چوبی، صنعت ابزار پزشکی با 70 درصد، فرآورده های نفتی با دارا بودن شرکتهای پالایشگاهی با 54 در صد، سایر مالی با 43 درصد، غذایی به جز قند با 40 درصد، تامین آب با 39 درصد، دستگاه های برقی با 38 درصد، سرمایهگذاریها و فنی مهندسی با 35 در صد، مواد دارویی و انبوه سازی با 33 درصد، رایانه با 29 درصد و صنعت کانی غیر فلزی با 27 درصد از صنایعی هستند که توانستد بازدهی بیشتری از بازدهی 25 در صدی شاخص بورس کسب کنند و سهمداران خود را خوشحال کنند.
ارسال نظر