به گزارش پارس به نقل از ایرنا، عباس کشاورزی امروز(شنبه) در نشست خبری در محل وزارت جهاد کشاورزی، افزود: هشت محصول کشاورزی که 94 درصد واردات بخش کشاورزی را به خود تخصیص می دهند، 85 درصد انرژی غذایی جامعه را تامین می کنند.

وی توضیح داد: محصولات دیگر به غیر از گندم، شامل جو، برنج و شکر است.

وی درباره محصول جو نیز گفت: تولید این محصول در کشور 11 درصد افزایش داشته آن هم در حالی که پارسال و امسال بارندگی 18درصد کاهش یافته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: افزایش تولید جو، باوجود سرمای پنجم و ششم اردیبهشت ماه امسال، محقق شده است.

وی درباره تولید برنج نیز گفت: علیرغم اینکه سیاست ما، عدم توسعه برنج در برخی از نقاط کشور به غیر از استان های گیلان و مازندران است اما سطح زیرکشت برنج 160هزار هکتار بود؛ با این حال محصول تولیدی از 2.3 میلیون تن شلتوک در سال گذشته، امسال به 2.7 میلون تن افزایش یافت.

کشاورزی، درباره تولید چغندر قند نیز گفت: به دلیل کمی آب، کشت چغندرقند بهاره محدود شده است و این میزان به 94هزار هکتار رسید.

وی با بیان اینکه کشت پاییزه چغندر قند را در دستور کار داریم، افزود: امسال 4.5 میلیون تن ریشه چغندر قند و یک میلیون و350 هزار تن نیشکر تولید داشتیم.

وی، عملکرد تولید چغندر قند را برای امسال 52 تا 53 تن اعلام کرد و گفت: پارسال میزان تولید چغندرقند 48 تن و این میزان در سال 92 برابر با 42 تن بود.

کشاورز، همچنین واردات گندم در 9ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال را معادل 58 درصد عنوان کرد و گفت: همچنین میزان واردات نسبت به سال 1382 حدود 6 درصد و نسبت به سال 1391 معادل 55 درصد، کمتر شده است.

وی اظهار داشت: واردات برنج نسبت به پارسال معادل 43 درصد کمتر شده؛ در واقع واردات این محصول امسال نسبت به سال های گذشته حدود50 درصد کمتر شده است.

وی درباره واردات شکر نیز گفت: واردات شکر در 9ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال حدود 40 درصد، نسبت به سال 1392 برابر با 50 و نسبت به سال 1391 معادل 55 درصد کمتر شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه 17 درصد در واردات محصولات نهایی کاهش داشته ایم، افزود: این کاهش، به تلاش کشاورزان و همچنین تدبیر مسئولان محقق شده است.

** کنترل کیفیت کود

وی درباره کیفیت تولید کود در کشور نیز گفت: یکی از اقدامات مهمی که از سال 1392 در کشور شکل گرفت، ارتقا کیفیت کود است به طوری که تولید کود از سال یاد شده به لحاظ کیفی و کمی ارتقا یافت.

کشاورزی در این رابطه توضیح داد: از بهمن 1392 تا بهمن ماه امسال، در هیچ مقطعی کمتر از 750 هزار تن کود در انبارها وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی در ارتقا کیفیت کود همراه ما بود، افزود: امروز بیش از سه هزار و 200 برند کودی به جامعه کشاورزی عرضه می شود و کشاورزان در این زمینه هیچ مشکلی ندارند.همچنین قیمت کود در هیچ مقطعی افزایش نداشته است.

کشاورز گفت: کودهای آلی، زیستی، تک عنصری و ماکرو در اختیار کشاورزان بوده است و از شروع فصل کشت از سال آتی، هیچ کودی بدون ثبت گواهی اجازه ورود با بازار را ندارد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: نه تنها کودهای خصوصی بلکه تولیدات از سوی شرکت های دولتی نیز کنترل می شوند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید تولید کدو، کنجد و آفتابگردان نیز وارد چرخه تولید شوند، افزود: خانواده کشاورزی کشور به دنبال تولید دانه های روغنی است.

وی، مصرف سرانه روغن در کشور را 18.5 کیلو عنوان کرد و گفت: تا سال 1404 میزان خودکفایی به دانه های روغنی در کشور به 70درصد افزایش می یابد.

** تولید گیاهان تراریخته

کشاورز درباره تولید محصولات تراریخته نیز گفت: در ایران متاسفانه حاضر نیستیم در خصوص تولید این محصولات به تعامل برسیم در حالی که دنیا به تعاملی در این زمینه رسیده است براساس آن عمل می کند.

وی با بیان اینکه محصولات یاد شده را برای غذا وارد می کنیم، افزود: طبق کنوانسیون های بین المللی، محصولات تراریخته باید دارای برچسب باشند؛ ضمن آنکه قانون، تکالیفی را برای تولید و واردات این نوع محصول مشخص کرده است.

** مکانیزاسیون کشاورزی

وی در ادامه به اقدامات انجام شده در بخش مکانیزاسیون کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: اقدامات خوبی در این زمینه از سال های 1392 1393 انجام شده و بانک کشاورزی نیز در این زمینه کمک خوبی کرده است.

معاون وزیر کشاورزی ادامه داد: هرچند در برخی مواقع نارسایی هایی به دلیل افزایش کارمزد بانکی بوده است اما وقتی وزیر جهاد کشاورزی وارد شد، شورای پول و اعتبار با کاهش کارمزد موافقت کرد و موانع در این زمینه رفع شد.

وی گفت: در 9ماهه نخست امسال 500 میلیارد تومان برای مکانیزاسیون تزریق شده که تا پایان سال این میزان افزایش می یابد.

** ارتقا کیفیت بذر گندم

وی در ادامه گفت: با تلاش های انجام شده توانسته ایم کیفیت بذر گندم را ارتقا دهیم به طوری که برای کشاورزان 400 هزار تن بذر مرغوب گندم در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: اساسنامه صندوق بذر گندم و جو به تصویب رسیده و از اول سال 95، این صندوق با سرمایه 100میلیارد تومان کار خود را شروع می کند.