به گزارش پارس به نقل از مهر، محمدرضا مهدی‌پور با ارائه گزارشی به استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر بهره‌برداری از چهار مخزن گاز خانگیران و گنبدلی به منظور تولید گاز طبیعی در شمال شرق کشور در حال انجام است، گفت: بخش عمده تولید گاز طبیعی این مخازن صرف تامین نیاز استان‌های شمال و شمال شرق کشور، سوخت نیروگاه‌ها، صنایع پتروشیمی می‌شود.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز شرق با اعلام اینکه هم اکنون طرح ذخیره‌سازی گاز طبیعی شوریجه خراسان به منظور افزایش پایداری ظرفیت تولید و تامین گاز کشور در مدار بهره‌برداری قرار دارد، تصریح کرد: ذخیره سازی گاز طبیعی در مخزن شوریجه D پس از تکمیل مطالعات اولیه امکان سنجی ذخیره سازی گاز از سال ۱۳۸۹ آغاز شد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه ذخیره سازی گاز طبیعی در این مخزن زیر زمینی در طول هشت ماهه نخست و برداشت گاز در طول چهار ماهه پایانی سال انجام می‌گیرد، اظهار داشت: در حال حاضر با بهره برداری از مخزن ذخیره‌سازی شوریجه، ایران از نظر توان ذخیره‌سازی گاز در رتبه اول منطقه خاورمیانه و رتبه پنجم جهان قرار گرفته است.

مهدوی با یادآوری اینکه در سال جاری طرح ضربتی احداث مرکز تفکیک مایعات و گاز راه‌اندازی شد، خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این طرح به منظور افزایش برداشت گاز از ذخیره‌سازی گاز طبیعی در سازند شوریجه D، تا سقف روزانه ۱۲ میلیون مترمکعب عملیاتی شد.

با اجرای این پروژه، روزانه ١٠ میلیون متر مکعب گاز توسط ٣ ردیف کمپرسور هر کدام با ظرفیت ۳.۶ میلیون متر مکعب در روز به مخزن شوریجه خراسان تزریق و در فصل سرما حداکثر روزانه ٢٠ میلیون متر مکعب در روز از مخزن برداشت و پس از فرآورش به شبکه سراسری تزریق می شود.

با راه اندازی طرح ذخیره‌سازی گاز در میدان شوریجه در فاز نخست ١٠ میلیون مترمکعب و در فاز دوم ٢٠ میلیون مترمکعب در اوج مصرف و در طول فصل زمستان برداشت گاز انجام می گیرد. ظرفیت ذخیره‌سازی گاز در این مخزن چهار میلیارد و ٦٠٠ میلیون مترمکعب است که در فاز نخست آن امکان ذخیره سازی دو میلیارد و ٤٠٠ میلیون مترمکعب گاز فراهم خواهد شد. این طرح ذخیره سازی گاز طبیعی در ٢٥ کیلومتری جنوب شرقی سرخس در استان خراسان رضوی و در مجاورت پالایشگاه شهید هاشمی‌نژاد قرار گرفته است.