به گزارش پارس به نقل از ایسنا، سعید غفرانی اظهار کرد: رکود صنعت ساختمان از اقتصاد کلان کشور تاثیر می گیرد که تولید، عرضه و تقاضا در این بخش را دچار مشکلاتی کرده است.

وی افزود: وجود 400 هزار خانه خالی در شهر تهران نشان می‌دهد که در تهران مسکن به اندازه کافی تولید شده و با نبود متقاضی مواجه است.

رییس سابق سازمان نظام مهندسی، کسادی بازار مسکن در تهران را ناشی از پایین بودن توان متقاضیان دانست و گفت: تسهیلاتی که بانکها می‌دهند برای خانه‌دار شدن دهک‌های پایین و میانی کافی نیست؛ چرا که ارقام آن با متوسط قیمت خانه فاصله‌ی بسیاری دارد.

به گفته‌ی غفرانی، با این شرایط متقاضیان خرید خانه در تهران باید حداقل 80 میلیون تومان اندوخته داشته باشند که به دلیل نبود چنین منابعی در اقتصاد خانوارها نمی‌توان انتظار رونق بازار مسکن تهران را داشت.

وی تاکید کرد: با این حال به دلیل پایین بودن قیمت مسکن در شهرستان‌ها نسبت به تهران تسهیلات 60 میلیون تومانی بانک‌ها می‌تواند در سایر نقاط شهری تحرک ایجاد کند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ماه گذشته اظهار کرد: تاریخچه تسهیلات مسکن در ۳۰ سال اخیر نشان می‌دهد که این ارقام همواره به طور میانگین در هر سال ۲۵ درصد کل تسهیلات بانکی را به خود اختصاص می‌داده‌اند؛ الان این تسهیلات حدود ۱۰ درصد است و اگر میزان تسهیلات مسکن تا دو و نیم برابر میزان فعلی هم افزایش یابد تازه به میزان سه دهه گذشته برمی‌گردد بنابراین به نظر می‌رسد افزایش تسهیلات باعث شوک در بازار مسکن نمی‌شود.