به گزارش پارس به نقل از مهر، محمود حجتی امروز در همایش تجلیل از کشاورزان نمونه با بیان اینکه اگر ۴.۵ میلیون تن در سال تولید گندم آبی داشته باشیم؛ برای همیشه بیمه خواهیم شد، افزود: اگر از تولید در بخش کشاورزی حمایت شود هم تولید افزایش می‌یابد و هم قیمت تمام شده کاهش خواهد یافت.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به حضور معاون اول رئیس جمهور در این مراسم گفت: همواره جامعه کشاورزی از حمایت‌های آقای جهانگیری بهره مند بوده است.

وی همچنین با بیان اینکه تا پایان سال ۱۵ هزار هکتار از اراضی گندم تحت پوشش آبیاری نواری قطره‌ای قرار می‌گیرد، ادامه داد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بسیاری در کشور برای افزایش بهره وری و تولید در بخش کشاورزی وجود دارد.

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه مصرف بهینه آب مهم‌ترین پیام کشاورزان نمونه ملی است، گفت: این کار با توسعه دانش محور و تولید براساس فناوری‌های نوین بخش کشاورزی است.

حجتی اظهار داشت : بهره گیری از علم در بخش کشاورزی امروز به ما می‌گوید که چه بذر و چه نهالی را استفاده کنیم و چگونه می‌توانیم میزان مصرف آب را با توجه به تمام محدودیت‌ها مدیریت کنیم.

وی گفت : با اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی می‌توان در مصرف آب شاهد افزایش بهره وری در بخش کشاورزی بود که یکی از مهم‌ترین آن‌ها استفاده از آخرین دستاوردهای روش‌های نوین آبیاری است.

وزیر جهادکشاورزی اضافه کرد: ‌در سال زراعی ۹۳-۹۴ برای نخستین بار در کشور طرح نواری آبیاری قطره‌ای در حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی گندم اجرا شد که با توجه به نتیجه مطلوب، این طرح در سال زراعی ۹۴-۹۵ در سطح ۱۵ هزار هکتار از اراضی گندم اجرا می‌شود.

حجتی تاکید کرد: استفاده از روش آبیاری نواری علاوه بر کاهش مصرف قابل توجه آب، عملکرد تولید را بیش از دو برابر افزایش می‌دهد.

به گفته این عضو کابینه تدبیر و امید، توسعه گلخانه‌ها از دیگر مواردی است که در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و سبب افزایش بهره وری در مصرف آب می‌شود.

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه مصرف آب در گلخانه‌ها ۸ تا ۱۰ درصد روش‌های عادی است، ابراز امیدواری کرد: سالانه بین ۲ تا ۳ هزار هکتار توسعه گلخانه داشته باشیم.

وی، تکمیل و مدیریت زنجیره تولید و توزیع را از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: تکمیل زنجیره تولید تا توزیع به‌ویژه در بخش صنعت طیور بسیار مورد توجه است و مطالعات نشان می‌دهد در مواردی که مدیریت زنجیره تولید تا توزیع در اختیار مرغ‌دار بوده است، شاهد ارزش افزوده ۵۰ درصدی بودیم، ضمن اینکه این میزان ارزش افزوده با وجود واردات خوراک از خارج از کشور محاسبه شده است.

حجتی افزود: در بخش باغبانی مزیت ویژه‌ای داریم و می‌توانیم با اتکا به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود، تراز غذایی کشور را که در سال ۹۲  منفی ۸ میلیارد دلار بود، افزایش دهیم و تراز بازرگانی را به تعادل برسانیم.

وزیر جهادکشاورزی همچنین پرورش ماهی در قفس را از دیگر برنامه‌های وزرات جهاد کشاورزی دانست و گفت: ظرفیت تولید آبزیان با این روش در جهان، چند میلیون تن برآورد شده است در حالی که در کشور تا ۲ سال پیش ۵۰ تا ۱۰۰ تن هم برداشت نداشتیم اما براساس برنامه ریزی‌های انجام شده، قرار است میزان تولید آبزیان با این روش امسال به ۲۰ هزار تن برسد.

وی افزود: افق برنامه توسعه پرورش ماهی در قفس سالانه ۲۰۰ هزار تن است.