تحقیقات بخش کشاورزی سیاستزده شده است
معاون وزیر جهاد کشاوری گفت: در حال حاضر تحقیقات براساس جغرافیای جمعیت انجام میشود در حالی که تحقیقات بخش کشاورزی باید براساس جغرافیای اقلیم صورت گیرد و در این ارتباط ما نیازمند چابکسازی هستیم.
به گزارش پارس،به نقل از تسنیم مراسم رونمایی از شش دستاورد مهم سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی همزمان با سالروز تاسیس این سازمان رونمایی شد.
در این مراسم اسکندر زند معاون وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم با اشاره به اینکه سازمان تات 40 ساله شده است گفت: فعالیت سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در حوزههای تولیدی، علمی، نظارتی وحفاظت از ذخایر بخش کشاورزی است.
وی افزود: ارقامی که در این مراسم معرفی میشوند چهارصدمین رقمی است که توسط بخش دولتی رونمایی شده است و از سال 93 تاکنون شاهد افزایش واگذاریهای بخش به فعالین بخش خصوصی هستیم به طوری که این رقم 50 درصد افزایش داشته است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: امروز و فردا 16 دستاورد بخش کشاورزی براساس سیاستهای واسپاری امور به بخش خصوصی انتقال مییابد.
زند درباره ظرفیتهای سازمان تات تصریح کرد:سالانه 6 هزار طرح تحقیقاتی دراین موسسه انجام میشود و ما توانستهایم در تولید ارقام زراعی بذر به خودکفایی رسیدهایم و نیاز کشور را در این خصوص تامین میکنیم.
وی تاکید کرد: سالانه 5 هزار تن بذر تولید میکنیم و 450 هزار تن گواهی بذور را پایش میکنیم.
این مقام مسئول در بخش تحقیقات کشاورزی گفت: در زمینه پایش کود نیز حدود یک سال است که کد رهگیری برای کلیه کوردها صادر میشود و کشاورزان میتوانند از طریق ارسال پیامک اقدام به پیگیری شرایط تولید کنند.
زند یادآور شد: پایش ذخایر دریایی نظارت بر کیفیت چغندر قند، تهیه نقشههای کاربردی بخش کشاورزی، بانک ژن ملی ایران که از 10 بانک مهم دنیا به حساب میآید، کلکسیون درخت میوه، باغ گیاهشناسی، تنوع زیستی ذخایر شامل 4 میلیون حشره و ذخایر دام، طیور و آبزیان از جمله دستاوردها و فعالیتهای سازمان یاد شده است.
معاون وزیر کشاورزی گفت: آقای نوبخت بخشنامهای برای توسعه تحقیقات در بخشهای مختلف صادر کرده است که در بخش کشاورزی نیز برنامههایی برای توسعه تحقیقات وجود دارد.
این مقام مسئول تاکید کرد: برگشت پذیری سرمایه در سازمان تحقیقات یک به 25 است اما با این حال چالشهایی نیز در این سازمان داریم که منجر به کاهش کارایی آن شده است.
وی در توضیح یادآور شد: ایران اقلیم متنوعی دارد و این اقلیم متنوع مطالبات را بالا برده است و نیازمند فعالیت بیشتری برای پوشش فعالیت مناطق مختلف کشور هستیم.
* تحقیقات سیاستزده شده است
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تحقیقات سیاستزده شده است، گفت: در حال حاضر تحقیقات براساس جغرافیای جمعیت انجام میشود در حالی که تحقیقات بخش کشاورزی باید براساس جغرافیای اقلیم صورت گیرد و در این ارتباط ما نیازمند چابکسازی هستیم.
وی گفت: بخش خصوصی در بخش تحقیقات کشاورزی به درستی شکل نگرفته است و این بخش برای حضور در بازار به میدان نمیآید. این در حالی است که برخی تحقیقات کشاورزی را با صنعتی مقایسه کرده و میگویند که چرا واگذار نمیشود.
زند یادآور شد: در بخش تحقیقات اگر سرمایهگذاری لازم انجام نشود خسارات جبرانناپذیری برای بخش کشاورزی خواهد داشت.
وی در پایان گفت: یکی از مشکلات بخش تحقیقات تغییر مداوم معاونتهای زراعت وزارت کشاورزی است، همچنین از لحاظ اجرا در تحقیقات انجام شده ضعفهایی وجود دارد.
بنابراین گزارش در این مراسم 6 دستاورد جدید با عنوان گندم رقم حیدری با ویژگی عملکرد دانه در شرایط آبیاری نرمال با 7.1 تن در هکتار و در شرایط خشکی آخر فصل زارعی 6 تن در هکتار و تولید واکسن دوگانه نیوکاسل و برونشیت عفونی برای ایمنسازی علیه بیماری نیوکاسل و برونشیت عفونی در مرغان بومی و گلههای صنعتی طیور، اطلس جامع آویشن و معرفی گونهها و اقوام مناسب آویشن برای حفاظت از عرصههای منابع طبیعی، تولید بستر کشت هیدروفونیک محصولات گلخانهای از ضایعات صنایع چوب، رقم جدید زیتون دیره جهت کشت در مناطق نیمه گرمسیری برای تولید کنسرو و سامانه نوین تشخیص سریع باغی مانند سموم در محل محصول خیار رونمایی شد.
ارسال نظر