به گزارش پارس به نقل از ساعت24، این رکود که با رکود وکنترل رشد اقتصادی در چین همزمان شده و چینی ها برای فروش تولیدات مازاد فولاد خود دامپینگ می کنند از اوایل پارسال موجب شد که فولاد تولیدشده در ایران به جای مصرف به انبارها فرستاده شود .

 

درحال حاضر ارزش فولاد انبارشده درکارخانه ها که بدون مشتری مانده است 4هزار میلیارد تومان برآورد می شود این میزان ارزش فولاد بدون مشتری 20 درصد ارزش بازار سالانه این محصول است . به گزارش فرصت امروز شرایط رکودی در اقتصاد ایران و در فروش محصولات فولادی موجب شده است 70 در صد از کارخانه های فولاد در بخش خصوصی تعطیل شوند. چند روز پیش بود که مهدی کرباسیان ریس هیات عامل ایمیدرو خبرداد که 3میلیون  ازتولیدات  کارخانه های فولاد سازی در انبارها بدون مشتری مانده است کارشناسان می گویند افزایش تعرفه واردات فولاد و بازکردن گره صادرات راه برون رفت از شرایط دشوار صنعت فولاد است . این مسیر به دلیل اجبار دولت در تثبیت نسبی نرخ ارز و ناتوانی دردادن مشووق های صادراتی ناهموار شده است.

 

صنعت فولاد یکی از پایه های محکم بازار سرمایه بوده و هنوز نیز سهم بالایی در بازار سهام دارند و سقوط فروش کارخانه های فولاد ساز به افت قیمت این واحدها در بازار سرمایه منجر شده و بازار سرمایه را نیز نامساعد کرده است .

 

کارشناسان می گویند ساخت سپر دفاعی در برابر یورش فولادی چین در بیشتر کشورها با کشیدن دیوار بلند تعرفه ها شروع شده است. در حال حاضر تعرفه واردات فولاد برای ورق های فولادی از چین 40 درصدشده است . آمریکاییها نیز برای واردات ورق فولادی چین 110 در  صدتعرفه وضع کرده اند .ویتنام 27 درصد فهند 20 درصد و اتحادیه عربو ترکیه نیز تعرفه 30درصدی بر واردات فولاد اعمال می کنند.