معاون درمان وزارت بهداشت در گفتگو با پارس:
سرانه تخت بیمارستانی در ایران 1.5 تخت به ازای هزار نفر جمعیت/ هزینه ایجاد هر تخت بیمارستانی حداقل ٥٠٠ میلیون تومان
اگر میخواهیم طرح تحول سلامت همچنان پایدار بماند و مردم از این طرح کاملا راضی باشند، باید بیمههایمان کارآمد شوند و پرداخت مطالبات مراکز درمانی، مستمر و سر وقت باشد و منابع مالی بیمارستان را به موقع تامین کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا امروز هم به هر شکل کیفیت خدمات را در مراکز درمانی حفظ کردهایم اما هیچ تضمینی برای آینده وجود ندارد.
محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: ما هم میدانیم که مشکلات اقتصادی و کند شدن چرخه اقتصاد، وصول مطالبات بیمههای پایه را هم با مشکل مواجه کرده ضمن آنکه دولت هم مطالبات بیمهها را پرداخت نکرده و صنعت بیمه هم با مشکلاتی مواجه است اما تمام این مشکلات مربوط به سازمانهای بیمهگر است و نه وزارت بهداشت.
وی افزود: قبل از ١٥ اردیبهشت ٩٣ وقتی بیمههای پایه پول بیمارستان را نمیدادند، دست بیمارستان به جیب مردم میرفت و هزینههایش را از مردم میگرفت. گاهی اوقات حتی پزشک هم دستمزد خودش را از مردم میگرفت. اما امروز، بیمارستان و پزشک با جیب مردم کاری ندارند و تمام نگاهها به سمت بیمههای پایه است.
وی اضافه کرد: اگر سازمان بیمهگر به موقع به تکالیفشان عمل کنند و مطالبات بیمارستان را بدهند همهچیز به خوبی میگذرد. اما اگر منابع پرداخت نشود با مشکلات جدی مواجه میشویم. همیشه گفتهایم که پاشنه آشیل طرح تحول نظام سلامت بیمه ناکارآمد است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان ساخت: اگر میخواهیم طرح تحول سلامت همچنان پایدار بماند و مردم از این طرح کاملا راضی باشند، باید بیمههایمان کارآمد شوند و پرداخت مطالبات مراکز درمانی، مستمر و سر وقت باشد و منابع مالی بیمارستان را به موقع تامین کنیم.
وی افزود: تا امروز هم به هر شکل کیفیت خدمات را در مراکز درمانی حفظ کردهایم اما هیچ تضمینی برای آینده وجود ندارد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به کمبود تخت بیمارستانی برای ارایه مطلوب خدمات بیمه ای گفت: مگر ممکن است که در ژاپن، سرانه تخت بیمارستانی 13.5 به ازای هزار نفر جمعیت باشد و در کره جنوبی 10.5 باشد و در ترکیه 2.7 باشد و ما با 1.5 تخت به ازای هزار نفر جمعیت بتوانیم خدمات خوبی ارایه بدهیم؟ آن هم در کشوری که در حال پیر شدن است و باید منتظر بروز بیماریهای سن سالمندی و افزایش مبتلایان صعبالعلاج باشیم؟
آقاجانی افزود: در چنین شرایطی نه تنها نمیتوانیم خدمات بیمارستانی را مدیریت کنیم بلکه حتی قادر به ارایه خدمات با کیفیت مطلوب هم نخواهیم بود. با این تعداد تخت نمیتوانیم صفهای انتظار را کوتاه کنیم مگر آنکه شاهد سرمایهگذاری باشیم؛ اتفاقی که از چند دهه گذشته تا امروز نیفتاده است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد میزان هزینه ایجاد هر تخت بیمارستانی گفت: حداقل ٥٠٠ میلیون تومان برای ساخت و تجهیز یک تخت استاندارد باید هزینه شود. این رقم یعنی که دولت هم به تنهایی از عهده سرمایهگذاری برنمیآید.
آقاجانی افزود: در بهترین شرایط، دولت میتواند فقط دو هزار تخت در سال بسازد. ما با کمبود ٨٠ هزار تخت بیمارستانی مواجهیم یعنی ٤٠سال طول میکشد تا کمبود تخت ما جبران شود آن هم مشروط بر اینکه جمعیت ما پیرتر نشود و افزایش جمعیت هم نداشته باشیم و تختهای فعلی هم فرسوده نشوند که تمام این اتفاقات، امروز در حال وقوع است.
وی ادامه داد: ما نیازمند نهضت بیمارستانسازی هستیم؛ نهضتی برای سرمایهگذاری در حوزه بیمارستانی با مشارکت بخش غیر دولتی، دولت، نیکوکاران و واقفان سلامت.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان ساخت: دولت با کمبود جدی منابع مواجه است اما با طرح تحول سلامت همراهی دارد. طرح تحول سلامت، کارت ویزیت دولت است. برند دولت است.
آقاجانی افزود: پس با تمام توان از آن حمایت میکند اما تحریمها مشکلات بسیار زیادی برای اقتصاد ما ایجاد کرد. امروز تمام حوزههای اقتصاد دچار بحران و کمبود جدی منابع هستند.
وی اضافه کرد: ما هم نمیتوانیم بیش از اندازه از دولت انتظار داشته باشیم که تمام بخشها را تعطیل کند و فقط به ما بپردازد. قطعا امسال یکی از سختترین سالهای اقتصاد را باید پشت سر بگذاریم.
ارسال نظر