به گزارش پارس،به نقل از تسنیم بیژن نامدار زنگنه در نشست خبری بعد از جلسه فوق العاده مجمع جی.ئی.دی.اف گفت: از هیچ کس و سازمانی برای بازگشت نفت به بازار اجازه نخواهیم گرفت؛ این حق مسلم ما است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر اوپک یک و نیم میلیون بشکه بیش از سقف معین شده تولید می‌کند، گفت: افزایش عرضه اعضا مشکل اوپک است به هرحال ایران به بازار برخواهد گشت؛ برهمین اساس نامه‌ای به اوپک برای بازگشت نفت ایران به بازار ارسال شده است.

وزیر نفت با تأکید براینکه اولویت صادرات گاز ایران با کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس است، در مورد صادرات گاز به اروپا گفت: این موضوع بستگی به کشور ترکیه دارد که چطور می‌خواهد به این موضوع نگاه کند؛ می‌خواهد گاز را از ایران تحویل و خود صادر کند یا حق ترانزیت بگیرد. در حال حاضر نرخی که آنها اعلام کرده‌اند بسیار بالاست. به همین دلیل ایران تصمیم گرفته است برای صادرات گاز به اروپا واحدهای ال.ان.جی ایجاد کند.

زنگنه با اشاره به اینکه در جلسه صبح امروز وزرای مجمع جی.ئی.بی.اف علاوه بر آماده کردن اسناد جلسه سران قطعنامه یا همان بیانیه این دوره نیز آماده شده است، گفت: این مجمع همچنین پیامی به کاپ 21 فرانسه با محوریت اهمیت گاز و تأثیر آن بر بهبود محیط زیست و تغییرات آب و هوایی ارسال خواهد کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران با روسیه برای افزایش نفت مذاکره خواهد کرد، از ملاقات با نوواک وزیر انرژی روسیه خبر داد و گفت: روسیه شریک راهبردی ایران است که همکاری‌های مهمی در زمینه نفت و گاز با ما دارد. اینکه برای افزایش قیمت نفت با کشورهای تولیدکننده غیراوپک مذاکره شود تأثیر چندانی نخواهد داشت چراکه این بازار است که قیمت را به بازیگران دیکته خواهد کرد.

وزیر نفت در مورد تأثیرگذاری مجمع جی. ئی. سی.اف بر قیمت نفت گفت: تأثیرگذاری فقط به جی.ئی. سی.اف برنمی‌گردد بلکه بازار هم در این زمینه موثر است در حال حاضر وزن محموله‌های اسپات کم است اگر این نوع محموله‌ها در بازار گاز افزایش یابند آن وقت می‌توان در مورد عرضه از طریقه جی.سی.اف تصمیم گیری کرد.

زنگنه از علاقه روسیه و ترکمنستان برای سواپ گاز از مسیر ایران خبر داد و گفت: در حال حاضر با چند شرکت ترکمنستانی و روسیه به طور جدی در این زمینه مذاکره کرده‌ایم البته تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

وی کاهش قیمت گاز را یکی از نگرانی های مهم عنوان کرد و توضیح داد: کاهش قیمت گاز باعث می‌شود که عرضه این انرژی دچار مشکل شود چرا که سرمایه گذاران ترغیب نخواهند شد که در بخش تولید وارد شوند. البته برای افزایش قیمت گاز راهی وجود ندارد. برخی از کشورها با دادن یارانه به سوخت‌هایی مانند ذغال مانع توسعه استفاده از این انرژی می‌شوند. همچنین برخی برای صادرات گاز مشکلات سیاسی ایجاد می‌کنند که این موضوع در نهایت مانع دسترسی کشورهای دارنده ذخایر گاز به تکنولوژی می‌شود این شرایط به ضرر همه خواهد شد.

وزیر نفت در مورد فعالیت‌های ایران در بخش گاز پس از لغو تحریم‌ها گفت: در پساتحریم چند قرارداد گازی باید فعال شود؛ از جمله قرارداد پاکستان دو قرارداد صادرات گاز به عراق، ایران ال.ان.جی و طرح‌های مینی ال.ان.جی.

زنگنه در مورد بیانیه‌ای که قرار است در اجلاس سران مجمع جی.سی. اف تصویب شود گفت: یکی از بندهای این بیانیه محکوم کردن تحریم‌های برون مرزی یکجانبه علیه صادرات گاز است؛ روسیه نیز به دلیل تحت فشار قرار گرفتن در این زمینه تمایل ندارد که چنین تحریم‌هایی علیه کشورها وضع شود.

وی از ارسال درخواست کشور آذربایجان مبنی در عضویت در کشورهای صادر کننده گاز خبر داد و گفت: این موضوع در نشست عصر وزراتی این مجمع بررسی می‌شود.

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود مجمع جی.ئی.سی.اف مانند اوپک سیاسی شده است، توضیح داد: هرجا قدرتی باشد سیاست هم به دنبال آن می‌آید اما همکاری اعضا در مجمع جی.ئی.سی.اف بسیار خوب است. البته فرق این مجمع با اوپک این است که اوپک می‌تواند در قیمت گذاری‌ها نقش موثری داشته باشد و به همین دلیل برخی از رفتارهای اعضا سیاسی شده است.

زنگنه در پاسخ به این سوال که آیا قرار است ترکمنستان گاز خود را از طریق ایران به عمان صادر کند، گفت: با توجه به مسافت این کار منطقی نیست البته موضوع سواپ با ترانزیت متفاوت است. در سواپ گاز از شمال دریافت و گاز تولید شده در جنوب به کشور مقصد ارسال می‌شود؛ با توجه به ظرفیت واحد ال.ان.جی عمان ایران می‌تواند گاز مورد نیاز این کشور را از این طریق تأمین کند.

انتهای پیام/