به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، به گزارش شانا، مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در نشست خبری روز شنبه ( 4 مهر) برحساسیت ماموریت این شرکت تاکید و تصریح کرد: انتقال بدون وقفه سالانه 57 میلیارد تن - کیلومتر در گستره 14 هزار کیلومتر،مسئولیت سنگینی است که تلاش می شود به بهترین نحو ممکن انجام گیرد

عباسعلی جعفری نسب گفت: روزانه نزدیک به 330 میلیون لیتر نفت خام فرآورده نفتی از طریق خطوط لوله به مبادی مصرف منتقل می شود که 180 میلیون لیتر آن نفت خام و 150 میلیون لیتر دیگر نیز فرآورده های نفتی است.

فعالیتهای 6 ماه نخست امسال

جعفری نسب میزان جابجایی نفت خام و فرآورده را در سال قبل 119 میلیارد لیتر و حجم این عملیات را در سال قبل از آن نیز 121 میلیارد لیتر اعلام کرد.

وی در بخشی دیگر به فعالیتهای 6 ماه نخست امسال اشاره و تصریح کرد: در این بازه زمانی 26 میلیارد و 631 میلیون تن کیلومتر حمل نفت خام و فرآورده داشته ایم که 10 میلیارد و 129 میلیون تن کیلومتر آن فرآورده و بقیه نیز (16 میلیارد و 501 میلیون تن کیلومتر) نفت خام بوده است.

به گفته جعفری نسب، این میزان حمل نفت خام و فرآورده های نفتی، به دلیل گازرسانی بیشتر به بخش نیروگاهی، نسبت به مدت مشابه سال قبل، 4,7 درصد کاهش داشته است.

کاهش 49 درصدی تحویل سوخت مایع به بخش نیروگاهی کشور

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، گفت:سوخت مایع (نفت کوره ونفت گاز)تحویلی به بخش نیروگاهی از طریق خطوط لوله در 6 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، 49 درصد کاهش داشته است.

وی اظهار کرد: نفت گاز تحویلی به نیروگاهها در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، 41 درصد و نفت کوره تحویلی به این بخش نیز 68 درصد کاهش داشته است.

رشد 227 درصدی در انتقال بنزین و گازوییل یورو 4

جعفری نسب انتقال بنزین و نفت گاز با استاندار یورو 4 را از دیگر فعالیتهای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران برشمرد و گفت: در نیمه نخست امسال، انتقال بنزین یورو 4 ازطریق خط لوله به مدت مشابه پارسال، نزدیک به 122 درصد و نفت گاز نیز 137 درصد رشد داشته اند.

وی مجموع افزایش انتقال این دو فرآورده نفتی با استاندار یورو 4 را نسبت به مدت مشابه پارسال، 227 درصد اعلام کرد.

جلوگیری از حرکت 35 هزار تانکر در جاده های کشور

وی درباره مزیت انتقال نفت خام و دیگر فرآوردهای نفتی نسبت به سایر روشهای حمل، گفت: 45 درصد فعالیتهای این شرکت به انتقال فرآورده های نفتی و 55 درصد دیگر نیز به انتقال نفت خام مربوط می شود که این روش نسبت هزینه ها به دیگر روشها (ریلی، دریایی) بسیار پایین است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران تصریح کرد: 23 به نسبت 67 درصد حجم انتقالی که از طریق خطوط لوله انجام می شود، تنها 23 درصد هزینه ها متوجه این بخش(خطوط لوله) است درصد هزینه و 77 درصد هزینه ها نیز به دیگر روشهای حمل مربوط می شود که بیانگر پایین بودن هزینه انتقال با استفاده از این روش نسبت به دیگر روشهاست.

به گفته وی انتقال فرآورده های نفتی از حرکت روزانه 35 هزار دستگاه نفتکش (تانکر) در جاده های کشور حلوگیری می کند.

حفط و نگهداشت خطوط لوله نیازمند منابع اعتباری است

جعفری نسبت در بخشی دیگر حفظ و نگهداشت خطوط لوله را ماموریتی مهم برای شرکت خطوط لوله و مخابرات خواند و گفت: در این بخش با وجود محدودیتهای مالی و اعتباری، تلاش شده است تا به بهترین نحو ممکن عمل شود.

وی با بیان این که منابع اعتباری خوبی مبنی بر تخصیص 5درصد فروش فرآورده های نفتی برای حفظ و نگهداشت خطوط لوله در قانون بودجه پارسال و امسال دیده شده است، تصریح کرد: محدودیتهای مالی و اعتباری موجب شده است با گذشت 6 ماه از سال 15 درصد اعتبارات تخصیص یافته به شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت، محقق شود.

ضرورت رعایت حریم خطوط لوله و هماهنگی سازمانها

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران درباره حریم خطوط لوله و رعایت آن از سوی سازمانهای حقیقی و حقوقی نیز گفت: خطوط لوله دارای دو حریم عملیاتی و حریم ایمنی هستند که رعایت آنها از سوی همگان الزامی است.

وی از سازمانهایی که به نحوی عملیات ساخت و ساز دارند، درخواست کرد قبل از هرگونه اقدامی در این زمینه با شرکت خطوط لوله و مخابرات هماهنگیهای لازم را به عمل آورند تا از بروز خسارتهای جبران ناپذیر جلوگیری شود.

جعفری نسب، گفت: برای حفظ و صیانت از خطوط لوله و پیگیری از ساخت و ساز در حریم آنها،خطبانان به صورت مستمر،مسیر خطوط لوله را پایش و کنترل می کنند.

اقتصاد مقاومتی، نماد عینی در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت است

وی درباره فعالیتهای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز گفت: در این حوزه فعالیتهای متعدد و متنوعی در ساخت قطعات پمپ، توربین گازی، انواع تجهیزات الکترونیکی، برقی انجام شده است به طوری که هم اکنون بیش از 80 درصد تجهیزات مراکز انتقال نفت، داخلی سازی شده است.

مدیر عامل شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران ساخت درایو متغیر 6 هزار ولت با قدرت 1200 کیلو وات را نمونه بارز اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: با ساخت این تجهیزات، می توان الکتروموتور پمپهای گازی را در دور لازم قرار داد و از هدر رفت انرژی جلوگیری کرد.

به گفته وی این درایو که 300 ساعت آزمایش را در مرکز انتقال نفت نظامیه اهواز پشت سر گذاشته با صرف هزینه کمتر از 700 میلیون تومان ساخته شده است.

ساخت قطعات توربینهای گاز

جعفری نسب ساخت قطعات توربینهای گازی به وسیله سازندگان داخلی را فعالیت دیگر شرکت خطوط لوله و مخابرات در جهت نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی خواند.

وی با بیان این که تعمیر اساسی 10 دستگاه توربین گازی (نمونه امریکایی) با کمک سازندگان داخلی انجام شده است، تصریح کرد: با تکیه بر توان داخلی بیش از 80 درصد این توربینها نیز داخلی سازی شده است.