توزیع بنزین یورو 4 در 6 کلانشهر
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به میزان عرضه نفت گاز و بنزین با استاندارد یورو 4 گفت: هم اکنون روزانه 19 میلیون لیتر بنزین یورو 4 در 6 کلانشهر توزیع می شود.
به گزارش پارس به نقل از فارس، سید ناصر سجادی در نشست خبری که صبح امروز در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی برگزار شد با اشاره به مصرف فرآوردههای نفتی مربوط به 11 ماه اخیر گفت: رشد مصرف بنزین در سال جاری کمتر از سال گذشته بود به طوریکه روزانه 69.2 میلیون لیتر بنزین مصرف شده است که 1.8 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به مصرف نفت سفید گفت: در 11 ماه اخیر روزانه 9.8 میلیون لیتر نفت سفید در کشور عرضه شده است که این رقم در سال گذشته 11.6 میلیون لیتر بود که 15 درصد کاهش مصرف داشته است.
سجادی با اشاره به مصرف نفت گاز گفت: تا آخر بهمنماه 100.7 میلیون لیتر نفت گاز در کشور مصرف شده است که در سال گذشته این رقم 104.3 میلیون لیتر بود.
وی در ادامه با اشاره به مصرف نفت کوره گفت: امسال 37.8 میلیون لیتر این سوخت به نیروگاهها تحویل داده شد که سال گذشته مصرف نفت کوره در کشور 52.4 میلیون لیتر بوده است که دلیل کاهش مصرف توسعه گاز و افزایش تولید گاز در کشور بوده است.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به مصرف نیروگاهها گفت: در سال جاری 46 میلیارد متر مکعب گاز به نیروگاهها تحویل داده شد که سال گذشته این آمار 36 میلیارد متر مکعب بوده است.
وی با اشاره به توسعه گازرسانی در کشور گفت: توسعه گاز رسانی موجب شد از ابتدای اسفندماه ایران به عنوان صادرکننده انواع فرآوردههای نفتی به شمار آید که البته ناگفته نماند هنوز واردکننده بنزین هستیم و به عنوان صادرکننده بنزین شناخته نشدهایم.
سجادی در ادامه این نشست با اشاره به متوسط فروش بنزین در سال جاری گفت: همانطور که میدانید تا اول بهمنماه بنزین 400 تومانی در کارتهای سوخت وجود داشت اما براساس یک مصوبه دولت از ابتدای بهمن بنزین 400 تومان حذف و تبدیل به دو لیتر بنزین 700 تومانی شد، بر این اساس از تاریخ 5 اردیبهشت سال 93 که مصادف با آغاز مرحله دوم قانون هدفمند کردن یارانهها است، 36 درصد بنزین 1000 تومانی، 55 درصد بنزین 700 تومانی و 9 درصد بنزین 400 تومانی مصرف شد.
وی با اشاره به مصرف نفت گاز گفت: 9 درصد از این سوخت با نرخ آزاد و 91 درصد با نرخ 250 تومانی به فروش رفته است.
سجادی با اشاره به وضعیت مصرف بنزین در 20 سال گذشته گفت: اجرای سیاست سهمیه بندی یک سیاست حیاتی بود که باید انجام میشد، براساس آمارها در سال 72 روزانه 29 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده است که 10 سال بعد یعنی سال 82 مصرف بنزین روزانه به 56.3 میلیون لیتر رسید اما با اجرای سیاست سهمیه بندی و استفاده از کارت سوخت در سال 86 رشد مصرف کاهش پیدا کرد به طوریکه در سال 92، 68.4 میلیون لیتر بنزین روزانه در کشور مصرف شده است که اگر این سیاستها اعمال نمیشد شاهد مصرف 143 میلیون لیتری بنزین در کشور بودیم.
وی با اشاره به میزان واردات بنزین در 11 ماه اخیر گفت: روزانه 4.5 میلیون لیتر بنزین وارد کشور شد که با این واردات دیگر ریفورمیت پتروشیمیها دریافت نشده است.
وی با اشاره به وجود 2260 جایگاه سیانجی در کشور گفت: مصرف سیانجی نیز موجب شده است تا جلوی مصرف فزاینده بنزین گرفته شود اما باید گفت تنها 50 درصد از این جایگاهها با ظرفیت کامل فعالیت میکنند که این نشان میدهد مصرفکنندگان سیانجی میتوانند بیش از آنچه هماکنون از این سوخت استفاده میکنند از جایگاهها بهرهمند شوند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در ادامه با اشاره به فروش مرزی سوخت گفت: فروش مرزی سوخت یکی از سیاستهای شرکت ملی پخش برای جلوگیری قاچاق سوخت است، بر این اساس در شهرهای مرزی قیمت فراورده نفتی به میزان 95 درصد قیمت سوخت در آن طرف مرز با نرخ آزاد تعیین شده است که این کار میتواند نقش موثری در کاهش قاچاق سوخت داشته باشد.
وی با اشاره به میزان فروش مرزی در 11 ماه اخیر گفت: 33 درصد این فروش نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی در ادامه با اشاره به بانکرینگ و سوخترسانی به کشتیها گفت: امسال 10 میلیون لیتر نفت کوره به کشتیها سوخترسانی شد که نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است و برنامه ما برای سال آینده نیز افزایش 20 درصدی است که بر این اساس کشتیها برای سال آینده 12 میلیون لیتر سوخت نفت کوره دریافت خواهند کرد.
سجادی در ادامه این نشست با اشاره به عرضه فرآوردههای نفتی با استاندارد یورو4 گفت: هماکنون بنزین یورو در تبریز، کرج، اراک، تهران، مشهد و اصفهان صورت میگیرد که با تولید بنزین یورو4 در پالایشگاه آبادان، شهرهای شیراز و اهواز نیز به این فهرست افزوده خواهند شد.
وی با اشاره به عرضه گازوئیل یورو 4 گفت: گازوئیل یورو 4 نیز هماکنون در شهرهای اراک، کرج، تهران، مشهد، اصفهان، قم، اهواز و شیراز عرضه میشود که بر این اساس روزانه 19 میلیون لیتر بنزین یورو و 10 میلیون لیتر نیز نفتگاز در کشور عرضه میشود.
سجادی در ادامه با اشاره به عرضه نفتگاز به بخش حمل و نقل گفت: براساس مصوبه دولت قرار است نفتگاز توسط بارنامه صورت بگیرد که پیش از آن عرضه نفتگاز براساس جدول سهمیه بود به طوریکه در آینده سیستم GPS نیز وارد عرضه نفتگاز خواهد شد.
سجادی در ادامه این نشست با اشاره به مصوبه مجلس به منظور افزایش 5 درصدی نرخ فرآوردههای نفتی و هزینهکرد آن در توسعه زیرساختها گفت: هنوز چیزی به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام نشده اما استنباط ما از این مصوبه این است که قیمت فرآوردههای نفت برای سال 94 افزایش پیدا نمیکند و دولت 5 درصد از درآمد خود را به شرکت ملی پخش تخصیص خواهد داد.
سجادی با اشاره به بدهی ایرلاینها به شرکت ملی پخش خبر داد و گفت: هماکنون بدهی ایرلاینها 750 میلیارد تومان است که راهکارهای متعددی را به منظور وصول این بدهی در حال پیگیری داریم که یکی از آنها شورای عالی امنیت ملی و دیگری ستاد تعزیرات است.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین کاری که در طول 6-5 ماه اخیر انجام دادهاند این است که رقم بدهی ایرلاینها به شرکت ملی پخش افزایش پیدا نکرده و باید به دنبال تسویه بدهی قبلی آنها باشیم.
ارسال نظر