دانشمند: هرکس با رئیس رابطه داشته باشد به جلسات صبحانهکاری اتاق دعوت میشود
دانشمند: هرکس با رئیس رابطه داشته باشد به جلسات صبحانهکاری اتاق دعوت میشود
به گزارش پارس مسعود دانشمند عضو اتاق بازرگانی ایران در خصوص نقش اتاق بازرگانی در اقتصاد کشور اظهار کرد: عملکرد اتاق بازرگانی در دو قسمت قابل بررسی است، که ابتدا ایجاد جایگاه درون دولت بود که صبحانه های کاری نمادین شکل گرفت.
وی افزود: در محور دیگر وقتی به عملکرد اتاق تهران نگاه می کنیم، می بینیم که عده ای از اهل دانشگاه به عنوان متخصص و مشاور وارد اتاق تهران شدند و به شکل عجیبی از کابینه آقای روحانی سر درآوردند که این مسئله بسیار تامل برانگیز است.
عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان این مطلب که " شکاف بین اعضای اتاق و هیات رییسه، روز به روز بیشتر می شود " تصریح کرد: در اتاق بازرگانی تماس های مستمر و سیستماتیکی بین اعضا و هیات رئیسه برقرار نمی شود که این مسئله هم بسیار آسیب زننده است.
دانشمند با اشاره به بی توجهی اتاق بازرگانی به تشکل ها تصریح کرد: اتاق بازرگانی اهمیت خاصی به تشکل ها نداد و آن ها اصطلاحا تبدیل به چرخ زاپاسی شدند که هر وقت لازم باشد زیر ماشین اتاق قرار بگیرند.
وی افزود: این در حالی است که تشمل ها باید محور اصلی اتاق باشند و مانند آجرهای یک ساختمان برای اتاق تاثیر گذار باشند و باید در اتاق جایگاه داشته و مسئولیت داشته باشند.
عضو اتاق بازرگانی با انتقاد از نحوه دعوت شدن اعضای اتاق به جلسات صبحانه کاری بیان کرد: دعوت های صورت گرفته در اتاق بازرگانی برای دیدار با مقامات دولتی در صبحانه های کاری حالت خاصی داشته است به شکلی که در اتاق به روی همه فعالان بخش خصوصی باز نیست.
دانشمند افزود: هرکس ارتباط بهتری با رئیس اتاق بازرگانی داشته باشد به این جلسات دعوت می شود و هرکس که این رابطه را ندارد علی رغم عضویت حق حضور در این جلسات را ندارد.
وی با اشاره به نگاه واردات محورانه اتاق بازرگانیتوضیح داد: در حال حاضر تعداد بازرگانان از تولید کنندگان در اتاق بازرگانی بیشتر است، و همین مسئله روی رویکرد اتاق تاثیر گذاشته است.
عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: کسی با بازرگانی مشکلی ندارد، زیرا بازرگانی و تولید به هم وابسته است و برای تولید باید موارد اولیه وارد شود، اما واردات کالاهایی که نمونه داخلی دارند، تولید کننده و کارگر ایرانی را بیکار می کند.
دانشمند به تعطیلی بسیاری از صنایع بر اثر واردات اشاره بیان کرد: واردات کفش، کفش داخلی را تعطیل کرد، واردات لوازم خانگی، تولید لوازم خانگی را متوقف کرد و واردات پارچه و پوشاک، پارچه داخلی را نابود کرد که مشکل اصلی ما با این مسئله است.
وی گفت: اتاق بازرگانی سازنده باید در هنگام صدمه به تولید به تصمیمات دولت اعتراض کند، اما متاسفانه اتاق بازرگانی از تولید ملی حمایت نمی کند.
عضو اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از لابی گری برخی از اعضا در اتاق بازرگانی با تجار و بازرگانان تصریح کرد: اتاق بازرگانی نباید محل لابی گری شود و تجار بازرگانان در یدار با وزرا و معاونین در اتاق بازرگانی منافع شخصی خود را دنبال کنند.
دانشمند به ضعف های موجود در قانون اتاق بازرگانی اشاره وگفت: اتاق بازرگانی نماینده بخش خصوصی نبوده است و قانون اتاق انقدر ضعیف است که هرکس در هیات رئیسه اتاق قرار می گیرد از عملکرد خود در این زمینه دفاع می کند.
وی در پایان گفت: قانون و ساختار اتاق بازرگانی باید تغییر کند و جلوی نفوذ دولت در این محل گرفته شود تا تاثیرات آن بر توسعه اقتصاد کشور افزایش یابد.
ارسال نظر