به گزارش پارس؛ محمد یوسفی رئیس هیئت مدیره انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور در گفت‌وگو با فارس و در پاسخ به این سؤال که آیا قیمت مرغ با توجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان افزایش می‌یابد، گفت: بعد از اجرای فاز دوم هدفمندی، قیمت مرغ باید افزایش می‌یافت ولی به دلیل سیاست‌های دولت مبنی بر ایجاد ثبات قیمت در کالا‌ها و از آنجا که قیمت این کالا تابع عرضه و تقاضاست بعید می‌دانم که بعد از تیرماه هم این کالا افزایش قیمت داشته باشد.

وی افزود: اکنون شرایط به گونه‌ای است که عرضه مرغ بیشتر از تقاضاست بنابراین با روند تولید مرغ گوشتی برخلاف سال‌های قبل قیمت این محصول درماه مبارک رمضان که تقاضا بیشتر می‌شود، افزایش نمی‌یابد.

رئیس هیئت مدیره انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور، اظهار داشت: در سنوات گذشت معمولا از دو هفته قبل از آغاز ماه مبارک رمضان کمی قیمت مرغ افزایش می‌یافت و دولت برای کنترل قیمت‌ها مجبور به انتقال ذخیره‌هایش به بازار می‌شد اما امسال چنین اتفاقی نیفتاد.

یوسفی افزود: ذخایر مرغ کشور ذخایر مطمئنی است و در صورت کوچکترین تغییر قیمتی دولت به راحتی می‌تواند بازار را کنترل کند و مشکلی در این زمینه ندارد.

وی اظهار داشت: دو سال پیش قیمت در نزدیکی ماه رمضان به ۹ هزار تومان رسید ولی الان با اینکه چند روزی تا ماه رمضان بیشتر نمانده است قیمت کمتر از ۷ هزار تومان است.

رئیس هیئت مدیره انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور گفت: در مراکز عمده فروشی قیمت مرغ زنده ۴۶۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ ۶۲۰۰ تا ۶۳۰۰ تومان است و قیمت این محصول خوراکی برای مصرف کننده ۶۵۰۰ تومان است که در برخی مناطق بصورت بسیار جزئی ممکن است کمی قیمت بالاتر از این مقدار باشد.

یوسفی تصریح کرد: قیمت تمام شده مرغ زنده برای تولید‌کننده بدون سود ۵۲۰۰ تومان است ولی تولید‌کنندگان مجبورند که مرغ تولیدی‌شان را با قیمت ۴۶۰۰ تومان بفروشند.

وی افزود: در گذشته نهاده‌هایی مثل ذرت و سویا مورد نیاز تولید‌کنندگان مرغ قبلا از طریق ارز مرجع و با دلار ۱۲۲۶ تومان تهیه می‌شد ولی امروز حتی اگر دولت برای واردات این نهاده‌ها ارزی اختصاص دهد این ارز به مبلغ ۲۶۰۰ تومان است و اگر ارز به تولید‌کنندگان ندهد آنها باید آن را با دلار آزاد که قیمتش بالای سه هزار تومان است نهاده‌ها را وارد کنند.

رئیس هیئت مدیره انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور گفت: علاوه بر تغییر نرخ ارز که عاملی اثرگذار بر روی افزایش قیمت تولید مرغ بود اجرای فاز دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها در اردیبهشت امسال هم عامل دیگر اثرگذار بر افزایش قیمت مرغ گوشتی در سال جاری بوده است.

یوسفی گفت: علیرغم اینکه هزینه‌های تولید نسبت به سال گذشته افزایش یافته است اما قیمت مرغ برای تولید‌کنندگان هنوز تغییری نیافته است.