خرید برق تجدیدپذیر تا ۶ برابر قیمت واقعی
قائم مقام وزیر نیرو با اعلام اینکه ۶۰۰ مگاوات تولید انرژی از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر در سال آینده پیش بینی شده است گفت: در حال حاضر، نرخ خرید برق از انرژیهای تجدیدپذیر ۵ تا ۶ برابر قیمت واقعی است
به گزارش پارس به نقل از مهر، ستار محمودی امروز در آئین گشایش ششمین نمایشگاه بین المللی انرژی های تجدیدپذیر، بهره وری انرژی و مولدهای مقیاس کوچک با بیان اینکه بخش انرژی های تجدیدپذیر در کشور هنوز جوان است گفت: طبیعی است که سرمایه گذاری در این عرصه مورد استقبال باشد.
قائم مقام وزیر نیرو اظهارداشت: برای تامین انرژی از محل نیروگاه های تجدیدپذیر در سال آینده ۶۰۰ مگاوات پیش بینی شده و منابع مالی با توجه به تغییری که در خرید قیمت انرژی ایجاد شده، رقمی بالاتر از ارقام گذشته برای تشویق به سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر است.
وی با بیان اینکه تشویق وزارت نیرو برای سرمایه گذاران در این زمینه تعیین نرخ بالاتر خرید برق در مقایسه با منابع دیگر است، به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی که یکی از بندهای آن انرژی های نو است، اشاره کرد و افزود: یکی از رکن های مهم اقتصادی در کشور بحث انرژی است که تنوع و پیچیدگی های خاص خود را دارد.
محمودی تاکید کرد: در گذشته بحث انرژی به صورت انرژی های سوخت فسیلی رواج داشت که ارزشمند بود اما استفاده از آنها با مشکلاتی همراه بود، اما اکنون دانش جهانی و تحقیقات کشور به سمتی رفته که انرژی های نو در ابعاد گسترده تری جایگزین انرژی های فسیلی شده است.
قائم مقام وزیر نیرو ادامه داد: یکی از اهداف وزارت نیرو در این دوره کاری توسعه انرژی های تجدیدپذیر و تولید پراکنده است تا بتوانیم مقداری از تلفات انتقال را کاهش دهیم. در اقتصاد مقاومتی دو وجه عمده به صورت مستقیم و غیرمستقیم با حداقل سرمایه گذاری و حداکثر بهره برداری و بالاترین نگاه مدیریتی و عملیاتی در کاهش تلفات مصداق دارد.
وی با اشاره به اینکه قانونگذار تمهیداتی اندیشیده تا سرمایه گذاران در بخش انرژی های نو با برگشت سرمایه مناسب همراه شوند گفت: تلاش این است که سرمایه گذاران نسبت به سرمایه گذاری در این حوزه بیشتر ترغیب شوند.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با بیان اینکه سرمایه گذاری در یک نیروگاه بیش از یکهزار میلیارد تومان هزینه دارد افزود: در نیروگاه های کوچک به دلیل ظرفیت های پایین هزینه بهره برداری کمتر است. به گفته محمودی، تامین منابع مالی برای بخش انرژی های تجدیدپذیر باید برگرفته از منابع غیردولتی باشد.
وی تولید نیروگاه های برق خانگی را یکی از پتانسیل های خوب استفاده از انرژی های خورشیدی در مجتمع های مسکونی، مراکز تجاری و مراکز اداری عنوان کرد و افزود: این مراکز از پایلوت های وزارت نیرو برای ترویج استفاده از این نوع انرژی هستند.
محمودی درباره هزینه انرژی برق بخش های نظامی گفت: وزارت نیرو ارتباط مالی با مصرف کنندگان دارد و ممکن است مشترکانی هزینه های خود را با تاخیر پرداخت کنند، اما این ارتباطی متقابل است.
ارسال نظر