به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد-براین اساس، کارشناسان اقتصادی علت تقویت اخیر فلز زردرنگ را اظهارات رئیس فعلی « فدرال رزرو» عنوان کردند. « بن برنانکه» در سخنرانی روز پنج شنبه خود به تاثیر سیاست های انبساطی و تزریق نقدینگی در تحریک تولید و برون رفت اقتصاد آمریکا از رکود اشاره کرد و نگرانی ها از قطع محرک پولی را کاهش داد.


بر همین اساس، کارشناسان اقتصادی علت تقویت اخیر طلا را سخنان « برنانکه» ، رئیس « فدرال رزرو» ، عنوان کرده اند. وی در سخنرانی روز پنج شنبه خود در مورد بیکاری طولانی مدت برخی از آمریکایی ها اظهار نگرانی کرد و تزریق نقدینگی را در بیرون رفتن اقتصاد آمریکا از رکود موثر خواند. سکه که به اعتقاد بازاری ها در نهایت از روند قیمتی اونس جهانی تبعیت می کند، در آخرین روز هفته گذشته تغییر قیمت چندانی را تجربه نکرد. بازار ارز داخلی نیز روند باثبات خود را می پیماید. به علاوه تقویت دلار در مقابل یورو و پوند در پایان هفته گذشته، نرخ روی تابلوهای بازار و قیمت های بانک مرکزی را تحت تاثیر قرار داد.

تقویت اونس جهانی

قیمت هر اونس طلای جهانی، دیروز قدری افزایش یافت. فلز زرد رنگ پس از اینکه دو روز متوالی کاهش قیمت را تجربه کرد، روز پنج شنبه هفته گذشته به ثبات نسبی رسیده و تغییر قیمتی ثبت نکرد. در آخرین ساعات کاری روز پنج شنبه اتفاقات مهمی روی داد. آمارهای مربوط به شاخص بهای مصرف کننده، شاخص بهای مسکن و مطالبات حقوق بیکاری هفتگی آمریکا منتشر شد. به علاوه « بن برنانکه» رئیس فعلی « فدرال رزرو» که روزهای پایانی مسوولیتش را می گذراند، سخنرانی کرد. به گزارش « بلومبرگ» مقدار واقعی شاخص بهای مصرف کننده، با مقدار پیش بینی شده، مطابقت می کرد و شاخص بهای مسکن و میزان مطالبات حقوق بیکاری هفتگی، نسبت به مقدار پیش بینی شده قدری کمتر بود.

بر این اساس تعداد متوسط افرادی که در طول یک هفته از ماه دسامبر، حقوق بیکاری طلب کرده بودند، نسبت به ماه پیش از آن قدری کاهش یافته بود و این مقدار از میزان پیش بینی شده نیز کمتر بود. به هر روی به نظر می رسد آنچه بازار فلز زرد رنگ را تحت تاثیر قرار داد، سخنان رئیس بانک مرکزی آمریکا بود. « برنانکه» در سخنرانی روز پنج شنبه خود، ضمن اشاره به بحران اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۰۸ گفت: « تزریق نقدینگی کمک زیادی کرد که بحران را پشت سر بگذاریم. » وی افزود که سیاست بسته محرک پولی از سوی بسیاری از سران « فدرال رزرو» در شرایط کنونی موثر تلقی می شود. « برنانکه» مشکل تورم را در حال حاضر چندان مهم ندانست و بیش از هرچیز نسبت به ناپایداری اوضاع اقتصادی و بیکاری عده ای از افراد در بلندمدت، اظهار نگرانی کرد. بر این اساس، اظهارات رئیس « فدرال رزرو» باعث شد که نگرانی های بازار طلا از قطع محرک پولی کاهش یافته و قیمت اونس جهانی طلا، قدری بالا رود. سخنان « برنانکه» و واکنش بازار طلا باعث شد که پیش بینی های مثبت از آینده فلز زرد رنگ قوت بگیرند. برخی از تحلیلگران اظهار کردند که قیمت طلا به زودی به ۱۲۸۰ دلار در هر اونس خواهد رسید. آخرین نظرسنجی « بلومبرگ» از کارشناسان اقتصادی نیز حاکی از آن است که قیمت فلز گرانبها در طول سال ۲۰۱۴ میلادی افزایش خواهد یافت. تقاضای طلا از سوی اروپا و آمریکا و آسیا در سال میلادی جدید افزایش یافته و عمده پیش بینی ها در خصوص روند قیمتی فلز زرد رنگ در سال جاری مثبت است. به هر حال بازار به آمار اقتصادی ایالات متحده و نشست آتی فدرال رزرو نظر دارد و اظهارنظر قطعی در خصوص آینده فلز زرد رنگ میسر نیست.

بازار سکه داخلی

بازار سکه داخلی که در هفته های اخیر تمایل زیادی به حفظ قیمت ها در سطوح کنونی از خود نشان داده، آخرین روز هفته گذشته را نیز با ثبات نسبی سپری کرد. از آنجا که تقویت طلای جهانی به دیروز مربوط می شود، بازار سکه روز پنج شنبه هنوز تحت تاثیر افت قیمت اونس در روز سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته بود. بر همین اساس، قیمت سکه و نیم سکه تغییری نکرد و ربع سکه افت محدود قیمت را تجربه کرد. « کشتی آرای» رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور معتقد است که رکود در بازار سکه از روند نزولی نرخ ارز ناشی شده است. وی بر این باور است که پایین آمد ن نرخ دلار باعث پایین آمدن سایر قیمت ها شده و بازار سکه را هم تحت تاثیر قرار داده است. به گفته او، مردم منتظر افت بیشتر قیمت طلا در داخل کشور هستند تا در کف قیمتی به خرید اقدام کنند.

« کشتی آرای» اظهار امیدواری کرد که بازار طلای داخلی بعد از اجرایی شدن توافقات ایران و کشورهای گروه ۱+۵ دوباره رونق بگیرد، البته بازاری ها تغییر قیمت انواع سکه را بیش از هر چیز تابع تغییر نرخ اونس جهانی می دانند. به هر روی باید منتظر بود و دید میزان مبادلات در بازار سکه پس از اجرایی شدن توافقات افزایش خواهد یافت یا خیر!

بازار ارز داخلی

قیمت انواع ارز در بازار داخلی، در آخرین روز هفته گذشته تغییر چندانی نکرد. صرافان معتقدند که دلار همچنان مسیر بلندمدت خود را می پیماید و نرخ ارز با ثبات و به آرامی در حال کاهش است. صرافی ها در تعیین قیمت روی تابلوها همچنان به نرخ های برابری جهانی توجه زیادی دارند. نرخ های برابری جهانی نشان می دهند که در پایان هفته گذشته، دلار آمریکا در مقابل یورو و پوند انگلیس به مقدار قابل توجهی تقویت شد. تابلوهای بازار نشان می داد که قیمت پوند قدری کاهش یافته و در مقابل، دلار آمریکا افزایش قیمت محدودی را تجربه کرد. بانک مرکزی نیز در واکنش به تغییرات رخ داده، قیمت یورو و پوند انگلیس خود را کاهش داده و نرخ دلار را قدری بالا کشیده است. به هر روی بازار همچنان به روند مذاکرات و برابری های جهانی چشم دارد.

روند قیمتی دلار، از ابتدای شروع به کار دولت جدید، تابع پیشرفت مذاکرات، لغو تحریم ها وگسترش روابط اقتصادی بوده و کارشناسان اقتصادی معتقدند که حصول پیشرفت در موارد ذکر شده به تداوم روند باثبات و نزولی نرخ ارز کمک خواهدکرد. از اخباری که در این خصوص به گوش می رسد می توان به اظهارات سفیر ایران در دهلی نو مبنی بر تصمیم تهران برای شکستن انحصار بانک « یو سی او» در زمینه مبادلات مالی دو کشور اشاره کرد. « غلام رضا انصاری» گفت: « ایران خواستار افتتاح حساب هایی در چند بانک دیگر هند برای انجام معاملات با این کشور در بخش غیرنفتی شده است» . به علاوه، « وال استریت ژورنال» طی گزارشی به آزاد شدن ارائه خدمات بیمه ای برای ارسال محموله های نفتی ایران و ۱۰ برابر شدن سقف مجاز انتقال پول به ایران اشاره کرد. تحلیلگران امیدوارند که گسترش روابط اقتصادی خارجی به عملکرد بهتر بازار داخلی کمک کند.