مدیر ایمنی شرکت ملی گاز خبر داد
گاز خطرناکترین صنعت بعد از هستهای
مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه متولی ایمنی مصرف گاز در داخل منازل سازمان نظام مهندسی است، گفت: شرکت ملی گاز علیرغم نداشتن مسئولیت قانونی در این زمینه آمار حوادث را رصد و برای فرهنگسازی هزینه میکند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، محمدرضا یوسفی پور در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: ارتباط شرکت ملی گاز با لوله کشی داخلی منازل مانند ارتباط شرکت برق با سیم کشی داخلی یا ارتباط شرکت آب با لوله کشی داخل منازل است.
وی تصریح کرد: ما درباره کیفیت گاز مسئول هستیم، اما نسبت به نحوه کاربرد گاز در منازل مسئولیت محدودی داریم بخصوص که از سال ۸۲ نظارت در این مسئله به سازمان نظام مهندسی منتقل شده است.
وی با اشاره به فرهنگ سازی و تبلیغات شرکت ملی گاز درباره نحوه صحیح مصرف گفت: در همه فصول تبلیغات تلویزیونی داریم و تبلیغات شهری از فرودگاه تا مترو، نمازهای جمعه، مساجد و حسینیه ها، ارتباط پیامکی با ۶۶۶ امام جمعه، اخذ استفتائات روشن و صریح از مراجع، اطلاع رسانی ۱.۵ میلیارد تومانی در باره بیمه حوادث، پیام اسپانسری در هر روز در ۲۲ روزنامه از جمله فعالیت های شرکت ملی گاز برای آگاه سازی مردم بوده است.
وی تاکید کرد: ۳ سال کار کردیم تا در کتاب های دوره ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان محتوای درسی ایمنی مصرف گاز قرار داده شد و مانورهای گسترده مردم با هدف آموزش مردم برگزار کردیم.
مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز اضافه کرد: درباره حوادث رخ داده از همکارانمان نظر کارشناسی می خواهند و ما از این طریق برخی از آمارها را بدست می آوریم کما اینکه دقیق ترین آمار در این زمینه در اختیار پزشکی قانونی است.
وی تصریح کرد: هیچ سامانه ثابت و رسمی برای اطلاعات حوادث ناشی از مصرف گاز مانند گازگرفتگی وجود ندارد و ما این اطلاعات را به صورت غیر رسمی جمع آوری و تجمیع می کنیم.
یوسفی پور تاکید کرد: متولی رسمی استخراج این آمار باید سازمان نظام مهندسی، اورژانس، پزشکی قانونی و امثال آنها باشد.
وی ادامه داد: با وجود جهش در تعداد مشترکان گاز طبیعی در سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ در سال ۹۱ نسبت به سال قبل از آن حدود ۳۴.۱ درصد کاهش آسیب های جانی و فوت ناشی از استفاده از گاز طبیعی داشتیم، چنانکه در سال ۹۱ حدود ۲۲۷ نفر ناشی از گازگرفتگی گاز طبیعی فوت شده اند و این رقم در سال ۹۰ حدود ۳۸۸ نفر بوده است.
وی تاکید کرد: علاوه بر گاز طبیعی مرگ خاموش گاز گرفتگی می تواند ناشی از کپسول های LPG، پیک نیک، اجاق های کارگاهی و اجاق های ذغالی باشد که این موارد ارتباطی به شرکت ملی گاز ندارد و در آمار ما ثبت نمی شود.
یوسفی پور اضافه کرد: بارها به ریاست جمهوری نامه زده ایم که وزارت راه و سازمان مهندسی باید فرهنگ سازی درباره ایمنی را برعهده بگیرد و در عین حال نامه تحلیل حوادث را با امضای وزیر نفت به بیمه، وزارت راه و صدا و سیما ارسال کردیم تا از آن بهره بگیرند.
وی با بیان اینکه آمار شرکت ملی گاز درباره میزان حوادث گازگرفتگی تا حدود ۹۰ درصد صحیح است، گفت: ما از طریق بیمه، نظام مهندسی و مراجع قضایی آماری را که منعکس می شود را جمع آوری می کنیم.
مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه صنعت گاز خطرناک ترین صنعت بعد از صنعت هسته ای است، گفت: در ایران به هزار شهر ۱۵ هزار روستا، گازرسانی شده، ۳۵ هزار کیلومتر خطوط انتقال بزرگ، ۲۴۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع گاز، ۱۱ پالایشگاه گاز و ۱۷۰ ایستگاه تقویت فشار داریم اما نسبت به بسیاری از کشورهای صاحب تکنولوژی از نظر رعایت موارد ایمنی وضعیت بهتری داریم.
یوسفی پور با بیان اینکه ۸۰ درصد از گاز کشور به مصرف خانگی می رسد، گفت: مصرف گاز خانگی در ایران ۴۸۳ مترمکعب در روز است که یک چهارم از گاز خانگی ایران در تهران سوزانده می شود.
ارسال نظر