چگونه از بانکهای خصوصی وام بگیریم؟
در حال حاضر ۱۹ بانک خصوصی در کنار ۸ بانک دولتی زیر نظر بانک مرکزی ایران فعالیت دارند.
به گزارش پارس به نقل از نامه، بخش وسیعی از فعالیت های تجاری کشور و خانواده ها در ارتباط مستقیم با بانک هاست. از این رو می توان گفت بانک ها نقشی اساسی در اقتصاد کشور ایفا می کنند و تحولات به وجود آمده در سیستم بانکی می تواند تا حد زیادی بر فعالیت های تجاری کشور تاثیر گذار باشد.
علی رغم فعالیت های گسترده بانک های دولتی در کشور، هیچ گونه رقابت میان آنها جهت پیشی گرفتن از یکدیگر و ایجاد نوآوری وجود نداشت. اما بعد از ورود بانک های خصوصی شاهد تحولات عمیقی در نظام بانکی کشور بودیم به طوریکه می توان حضور بانک های خصوصی را رقیبی برای بانک های دولتی تلقی کرد.
در حال حاضر در کشور ما ۱۹ بانک خصوصی در کنار ۸ بانک دولتی زیر نظر بانک مرکزی ایران به فعالیت پرداخته اند که برخی از آنها از قدمت بیشتری برخوردارند.
از زمان تاسیس بانک های خصوصی در کشور و ایجاد فضای رقابتی در نظام بانک داری قدرت انتخاب مردم درباره بانک مورد نظر خود افزایش یافته و همین موضوع نیز فعالی تبانک های دولتی را تحت تاثیر خود قرار داده است.
نگاهی به بانک های خصوصی
بانک اقتصاد نوین نخسین بانک خصوصی ایران پس از انقلاب است که در سال ۱۳۸۰ با سرمایه ۲۵ میلیارد تومان آغاز به کار کرد. سرمایه اسمی این بانک اکنون به ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است. عمده سهام این شرکت متعلق به صنایع و شرکت های بزرگ ساختمانی مانند شرکت بین المللی پیمانکاری استراتوس، شرکت ساختمانی گروه صنایع بهشهر، شرکت بهپخش، شرکت توسعه صنایع بهشهر، شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران و صندوق بازنشستگی کشوری است.
بانک پارسیان یکی از بانک های خصوصی ایران است که در سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده است. بانک پارسیان با در اختیار داشتن ۴۵ درصد از کل منابع بانک های خصوصی و سهم ۴۲ درصدی از کل تسهیلات اعطایی توسط بانک های خصوصی، عنوان بزرگترین بانک خصوصی ایران را از آن خود کرده است. آخرین سرمایه ثبت شده این بانک ۱۳۲۰ میلیارد تومان است.
بانک کارآفرین فعالیت خود را در ابتدا به صورت موسسه اعتباری غیربانکی با مشارکت اعضای جامعه مهندسان مشاور ایران، انجمن های مدیران صنایع، شرکتهای ساختمانی، تاسیساتی و تجهیزاتی، مهندسان مشاور معمار و شهرساز و گروهی از کارشناسان بانکی و با سرمایه ۳۰ میلیارد ریال و با نام شرکت اعتباری غیربانکی کارآفرینان آغاز و در سال ۱۳۷۸ به ثبت رسید. این موسسه در سال ۱۳۸۰ به بانک تبدیل شد.
بانک سامان به عنوان سومین بانک خصوصی ایرانی از مرداد ماه ۱۳۸۱ با پیشینه اولین موسسه مالی و اعتباری کشور و با سرمایه اولیه ۲۰۰ میلیارد ریال آغاز به کار کرد. . شهرت سامان به واسطه ارایه خدمات متنوع بانکداری الکترونیکی می باشد و این بانک اولین دارنده اینترنت بانک در ایران می باشد. بانک سامان در سال ۱۳۸۱ نخستین اینترنت بانک را در ایران با امکان انتقال وجه راه اندازی کرد. که تا کنون نیز بهترین مانده است.
بانک پاسارگاد از سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرد. این بانک کار خود را در سال ۸۴ آغاز کرد. سرمایه این بانک در سال ۸۹ به ۲ هزار میلیارد تومان رسید. این بانک از سوی مجله بنکر بانک سال ایران در سال ۲۰۱۰ معرفی شد. گستردگی شعبه های این بانک بویژه در تهران، موجب افزایش علاقه فعالان تجاری به گشایش حساب در آن شده است.
بانک سرمایه اواخر سال ۱۳۸۴ به عنوان ششمین بانک خصوصی ایران و اولین بانک خصوصی با بیشترین سرمایه اولیه آغاز به کار کرد. این بانک با سرمایه ۳۵۰ میلیارد تومانی آغاز به کار کرد. سرمایه این بانک در سال ۸۹ به ۷۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت. برخی سهامداران این بانک، با استفاده از اعتبار خود در بانک های خارجی و اخذ تسهیلات ارزان قیمت از این بانک ها، موفق به تامین سهم اولیه خود در تاسی بانک شدند.
بانک سینا در آخرین روز کاری سال ۱۳۸۷ اعلام موجودیت کرد. این بانک قبل از این به مدت دو دهه با نام موسسه مالی و اعتباری بنیاد یکی از موسسه های مالی و اعتباری نیرومند در ایران بود. بانک سینا برای گرفتن مجوز فعالیت باید با تغییر ماهیت حقوقی، بخشی از سهام خود را در بازار می فروخت. این سهام در سال ۱۳۸۷ در بازار به بخش حصوصی واگذار شد. با این وجود هنوز سهامدار عمده آن بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی است.
بانک تات هشتمین بانک خصوصی ایران است که با مدیریت عاملی سید بهاءالدین هاشمی در روز تولد امام رضا (ع) مورخ ۸/۸/۸۸ افتتاح شد. این بانک با سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی پا به عرصه بانکداری گذاشت. تات مخفف « تجربه، اعتماد و توسعه» است. گفتنی است قومیتی به نام تات در تاکستان و بویین زهرا وجود دارد و برخی از سهامداران این بانک، این ریشه و قومیت را دارند.
بانک شهر یکی از بانک های خصوصی در ایران است که در ۱۷ اسفند ۱۳۸۸ افتتاح شد. این بانک توسط شهرداری تهران تاسیس شد و عمده سهام آن متعلق به شهرداری های شهرها، کلان شهرها، کارکنان شهرداری و بخشی از مردم است. این بانک در بسیاری از شهرهای ایران شعبه دارد. اکثر شعبه های این بانک در ساختمان های شهرداری ها تاسیس شده اند و به فعالیت هایی همچون اخذ عوارض شهری، مدیریت حساب های مالی شهرداری ها و کارکنان آنها و همچنین مشارکت در پروژه های شهری می پردازد.
بانک دی یکی از بانک های غیر دولتی ایران است که وابسته به بنیاد شهید می باشد. سابقه فعالیت این بانک از سه سال فرا تر نمی رود. فعالیت این بانک، حساب های قرض الحسنه و ارایه کارت الکترونی است. ایده تاسیس این بانک زمانی مطرح شد که مسوولیت ارایه خدمات به جانبازان، از بنیاد مستضعفان تفکیک و به بنیاد شهید سپرده شد. بدین ترتیب ارایه خدمات مالی به جانبازان و خانواده شهدا، یکی از اولویت های کاری این بانک به شمار می آید.
بانک ایران زمین یکی از بانک های خصوصی در ایران است که در اردیبهشت ۱۳۹۰ مجوز فعالیت خود را از بانک مرکزی دریافت کرد. بانک ایران زمین همان مؤسسه مالی و اعتباری مولی الموحدین است که توسط جمعی از پزشکان و مهندسین در سال ۱۳۷۷ در استان خراسان تأسیس شده بود.
بانک گردشگری اولین بانک تخصصی و خصوصی در زمینه گردشگری در ایران است که با سرمایه اولیه ۲۰۰ میلیارد تومان آغزا به کارکرده است. ۶۰ درصد از سهام بانک توسط موسسان بانک تامین شده و ۴۰ درصد مابقی نیز از طریق عرضه عمومی به مردم واگذار شد. سهام بانک در ۲ آذر ماه سال ۱۳۸۹ در شعب بانک پارسیان و شبکه کارگزاری شرکت فرابورس آغاز واگذار شد. از شرکت توسعه گردشگری به مدیریت مهدی جهانگیری به عنوان یکی از سهامداران اصلی این بانک یاد می شود.
بانک انصار یکی از بانک های خصوصی ایران است. این مؤسسه در ابتدا با نام صندوق پس انداز و قرض الحسنه انصار المجاهدین شروع به فعالیت کرد. سپس به موسسه مالی و اعتباری انصار تغییر نام داد و در خرداد سال ۱۳۸۹ تبدیل به یازدهمین بانک خصوصی ایران تحت نام بانک انصار شد. بانک انصار وابسته به بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
پایه گذار بانک حکمت ایرانیان ، بنیاد تعاون آجا است. این بانک تازه تاسیس با بیش از ۱۸۵هزار سهامدار عنوان بزرگترین شرکت سهامی عامرا به خود اختصاص داد. پرداخت حقوق کارکنان ارتش و ایجاد فرصت سرمایه گذاری برای آنها از جمله اهداف تاسیس این بانک به شمار می آید. تاسیس این بانک را می توان نوعی انشعاب از بانک سپه نیز به شمار آورد. اکثر شعبه ها و دستگاه های خودپرداز این بانک در نزدیکی مراکز نظامی قرار دارند.
بانک صادرات را کمتر کسی به عنوان بانکی خصوصی می شناسد اما بانک مرکزی نام آن را در لیست بانک های خصوصی قرار داده تا عرضه بخشی از سهام این بانک در بورس حداق عنوان رسمی آن را به بانکی خصوصی تغییر داده باشد. ساختار و مدیریت دولتی در این بانک همچنان بر قوت خود باقی است به همین دلیل نمی توان عملا این بانک را بانکی خصوصی نامید. این بانک در حال حاضر ۳ هزار و ۱۵۰ شعبه در کشور دارد و در ۱۳ کشور خارجی شعبه دارد که به پشتوانه فعالیت بانکداری در سالیان دراز است.
بانک مرکزی در لیست بانک های خصوصی، نام بانک ملت را هم قرار داده است. این بانک را کمتر کسی به عنوان بانک غیر دولتی می شناسد اما به واسطه عرضه بخشی از سهام در بورس، بانک مرکزی آن را در کنار سایر بانک های خصوصی شده قرار داده است.
بانک مهر ایرانیان با سرمایه اولیه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی در سال ۱۳۸۷ تاسیس شد. بانک مهر ایرانیان ابتدا با ۳۰۰ شعبه مستقل (واگذار شده از طرف بانک های سهامدار) و ۱۷۰۰ باجه در شعب منتخب بانک های ملی و صادرات آغاز به کار کرد و پس از آن شعب بانک به صورت مستقل ادامه کار دادند و واحدهای مستقر در بانکهای سهامدار برچیده شدند. بانک مهر هم اکنون دارای بیش از ۴۵۱ شعبه در سراسر کشور است.
اما یکی از مسائلی که بانک های خصوصی را از رقبای خود متمایز می کند شرایط ویژه برای ارائه تسهیلات است که این موضوع از اهمیت بالایی در میان مشتریان برخوردار است. به گزارش نامه نیوز، در جدول زیر شرایط پرداخت تسهیلات از سوی برخی بانک های خصوصی آمده است:
ارسال نظر