پیشنهاد اروپاییها برای فروش قطعه هواپیما

مدیرعامل شرکت هواپیمایی کاسپین با تأکید بر اینکه دولت باید تکلیف نرخ سوخت را در پروسه آزادسازی قیمت بلیت هواپیما مشخص کند، بر لزوم حمایتی بودن نرخ سوخت تأکید کرد و گفت: حتماً در کنسرسیوم پیشنهادی دولت شرکت میکنیم.
به گزارش پارس به نقل از فارس, یکی از اصلی ترین مسائلی که دولت یازدهم در بخش حمل و نقل دنبال می کند، موضوع آزادسازی نرخ بلیت هواپیما در گام اول و تشکیل کنسرسیوم ایرلاین های داخلی است؛ امری که وزیر راه و شهرسازی بیش از هر چیز بر آن تأکید دارد.
موضوع آزادسازی نرخ های صنعت حمل و نقل هوایی جزو قانون برنامه است؛ طبق قانون باید در گام اول نرخ های بلیت هواپیما متنوع سازی شود و در گام دوم آزادسازی کامل داشته باشیم؛ البته متنوع سازی به عنوان گام اول پیاده نشده است ولی ظاهراً دولت قصد دارد آزادسازی کامل را تا پایان سال عملیاتی کند.
البته در موضوع آزادسازی، متأسفانه بدون نگرش تخصصی، موضوع افزایش نرخ بلیت مطرح می شود، در حالی که آزادسازی صرفاً به معنای افزایش تعرفه نیست، بلکه نرخ گذاری متناسب با تقاضا است.
باید با حفظ منافع مشتری و مسافر، صنعت حمل و نقل هوایی را حفظ کرد و راهکار اصلی این موضوع، آزادسازی نرخ بلیت است اما در این میان موضوعی که موجب دغدغه خاطر ایرلاین ها شده است، افزایش قیمت سوخت پس از آزادسازی نرخ های بلیت هواپیما است.
سوخت برای شرکت های هواپیمایی آیتمی قابل توجه بوده و در سبد هزینه ایرلاین ها موضوعی اساسی است به همین دلیل ایرلاین ها تأکید دارند در صورت آزادسازی نرخ های بلیت، نباید قیمت سوخت هواپیما آزاد شود و آنها به شدت با آزادسازی قیمت سوخت هواپیما مخالف هستند.
به عقیده شرکت های هواپیمایی، هواپیماهایی که وارد کشور می شود به واسطه شرایط تحریم، قدیمی و پرمصرف هستند همچنین از نگاهی دیگر به واسطه آنکه تسهیلات مالی برای نوسازی ناوگان وجود ندارد، هواپیماهای قدیمی در حال وارد شدن به کشور است که قطعاً مدیریت چنین مشکلاتی در اختیار شرکت های هواپیمایی نیست، بنابراین آزادسازی نرخ سوخت به آنها ضربه می زند.
به هر حال نمایندگان مجلس، سازمان هواپیمایی کشوری، ایرلاین ها و انجمن شرکت های هواپیمایی هر کدام درباره عملیاتی شدن این موضوع نظراتی دارند و مواردی را مطرح می کنند.
در این راستا به سراغ مدیرعامل یکی از شرکت های هواپیمایی رفتیم تا نظر آنها را هم در این باره جویا شویم.
جمشید ترکان که از افراد قدیمی جبهه و جنگ است، با همان روحیه بسیجی گری گذشته، سکان مدیریت شرکت هواپیمایی کاسپین را در اختیار دارد.
وی معتقد است: ایرلاین داری در ایران، قبل از آنکه یک تجارت باشد، نوعی رسالت است که باید انجام شود تا مردم بهترین خدمات را دریافت کنند.
ترکان ابتدا درباره این ایرلاین توضیح داد: شرکت هواپیمایی کاسپین به عنوان اولین شرکت هواپیمایی خصوصی در ایران، عملیات پروازی را با هواپیماهای توپولف آغاز کرد و سپس میزان پروازهای داخلی و خارجی را گسترش داد به نحوی که در سال ۸۶ بالاترین پروازهای خارجی را نسبت به همه شرکت های هواپیمایی داشتیم.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی کاسپین با بیان اینکه رمپ، آشیانه و امکانات این شرکت هواپیمایی وسیع است، افزود: خط فنی را ایجاد کرده و مجوزهای لازم را گرفتیم.
وی با بیان اینکه پس از الزام قانونی زمین گیری توپولف ها، تصمیم گرفتیم این هواپیماها را با بوئینگ های MD جایگزین کنیم، گفت: خلبان ۱ و خلبان ۲ این شرکت هواپیمایی، توسط خود ایرلاین تربیت شده است.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی کاسپین افزود: در حال حاضر با برخورداری از ۴ فروند هواپیمای بوئینگ MD ملکی و تعدادی هواپیمای اجاره ای در حال فعالیت هستیم.
ترکان اضافه کرد: با شرایط فعلی و تلاش های دولت امیدواریم موضوع تحریم صنعت حمل و نقل هوایی کمرنگ شود و بتوانیم به صورت مستقیم با سازنده های هواپیما وارد تجارت شویم تا هزینه ها و مشکلات کاهش یابد؛ البته تحریم ها موجب شد از توانایی داخل بیشتر استفاده کنیم و امور فنی را توسط متخصصان داخلی انجام دهیم.
* لزوم بررسی های کارشناسی برای ورود هواپیماهای جدید به ایران
وی اظهار داشت: در شرایط تحریم ورود هواپیما و قطعات آن برای تهیه و فراهم کردن قطعات هواپیما، مجبور شدیم به واسطه ها روی آوریم که همین موجب افزایش هزینه های زیادی برای ایرلاین های داخلی شده است.
ترکان یادآور شد: پس از توافقات ژنو، ظاهراً تحریم های صنعت حمل و نقل هوایی کاهش یافته است، بنابراین سازوکارهای ورود هواپیما باید از همین الان برای خرید هواپیما انجام شود، ضمن آنکه باید بررسی های لازم برای شناخت مدل هواپیماهایی که مناسب آب و هوای ایران است انجام شود.
ترکان اضافه کرد: در سطح وزارت راه و شهرسازی نیز همکاری خوبی با ایرلاین ها برای این کار انجام شده است.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی کاسپین اضافه کرد: دولت قول داده است که از محل صندوق توسعه ملی برای نوسازی ناوگان هوایی کشور به ایرلاین ها کمک کند که اگر این موضوع محقق شود، مشکلات ایرلاین ها کاهش می یابد.
وی ادامه داد: هر چقدر تعداد هواپیماهای هم مدل در یک ایرلاین افزایش یابد، هزینه ها کاهش یافته و خدمات افزایش می یابد.
* اعلام آمادگی و پیشنهاد شرکت های خارجی برای فروش قطعات هواپیما به ایران
مدیرعامل شرکت هواپیمایی کاسپین درباره توسعه ناوگان و ورود هواپیماهای جدید به کشور اظهار داشت: درخواست هایی از سوی شرکت های خارجی برای فروش قطعات هواپیما به ایران پس از توافقات ژنو انجام شده است.
وی بیان کرد: از سوی کشور های اروپایی، درخواست هایی برای فروش قطعا هواپیما به این ایرلاین داشته ایم و آنها آمادگی خود را به ما اعلام کرده اند، اما به آنها گفتیم فعلاً دست نگه دارند، که در این باره بخش حقوقی ما در حال پیگیری است.
ترکان اضافه کرد: بالاخره در بخش خرید هواپیما، در کنار رفع تحریم های هواپیما و قطعه، باید موضوع تحریم های بانکی هم رفع شود و در این صورت است که این مورد به نتیجه می انجامد.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی کاسپین اضافه کرد: تا قبل از توافقات ژنو برنامه داشتیم سه فروند هواپیما وارد ناوگان کاسپین کنیم، اما فعلاً منتظریم شرایط فعلی مشخص شود تا اگر تحریم ها تا حدی برداشته شد با کاهش هزینه ها، هواپیما وارد کنیم.
* کنسرسیوم ایرلاین ها را می پذیریم و حتماً در آن خواهیم بود
ترکان با تأکید بر لزوم نزدیک تر شدن فعالیت های شرکت های هواپیمایی داخلی به یکدیگر، اظهار داشت: از تشکیل کنسرسیوم شرکت های هواپیمایی استقبال می کنیم و حتماً در کنسرسیوم خواهیم بود، امیدواریم این موضوع شامل همه ایرلاین ها شود و کسی خود را جدا نداند.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی کاسپین با بیان اینکه هم اکنون با برخی ایرلاین ها از نظر کیترینگ، فنی و فروش بلیت همکاری داریم، اضافه کرد: امیدواریم این تدبیر برای همه باشد، البته شاید ما بتوانیم بیشتر به ایرلاین های دولتی در موضوع تشکیل کنسرسیوم کمک کنیم تا آنها به ما کمک کنند، ولی بالأخره این موضوع برای همه ایرلاین ها برد-برد است.
* دولت نرخ سوخت را همزمان با نرخ بلیت آزاد نکند/لزوم تشکیل اتاق فکر
وی درباره آزادسازی قیمت های بلیت هواپیما و انتظار ایرلاین ها از دولت در این باره اظهار داشت: برای قیمت گذاری در مورد هر کالایی، شاخص هایی وجود دارد که باید بررسی شود این شاخص ها بر چه مبنایی بوده و طبق آن هزینه محاسبه می شود.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی کاسپین تأکید کرد: در حال حاضر بر سر موضوع نرخ سوخت هواپیما اختلافاتی وجود دارد و از گذشته مشکلاتی داشتیم؛ در این راستا دولت هم باید در آزادسازی نرخ بلیت هواپیما به موضوع قیمت سوخت توجه کند و نرخ سوخت را همزمان با نرخ بلیت آزاد نکند.
ترکان با بیان اینکه باید بهترین وسیله حمل و نقل برای مردم هواپیما باشد، اضافه کرد: آزادسازی زمانی درست است که در تعیین شاخص های هزینه هایی که در دست دولت قرار دارد، نظیر سوخت، تعرفه های فرودگاهی و از این قبیل، تدبیر کارشناسی وجود داشته باشد و شرکت ها نیز در این باره با رقابت سالم، خدمات بهینه ارائه دهند.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی کاسپین اضافه کرد: وقتی نرخ سوخت هواپیما به نحوی باشد که هزینه های ایرلاین را افزایش غیر منطقی دهد و از سویی دیگر با آزادسازی نرخ بلیت، نرخ سوخت هم آزاد شود، ایرلاین در ارائه خدمات با مشکل مواجه خواهد بود.
ترکان بیان کرد: باید در این باره اتاق فکر تشکیل شود و تصمیم سازی ها با حضور دولتمردان و بخش خصوصی انجام شود.
وی افزود: در صورت حمایت دولت از ایرلاین ها، برنامه ریزی، ارائه خدمات باکیفیت، رقابت سالم و رشد مالی ایرلاین ها محقق می شود.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی کاسپین اضافه کرد: قطعاً کمک دولت و همکاری با شرکت ها موجب افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت حمل و نقل هوایی می شود و می توان هواپیما را با سرعت عمل بهتری خریداری کرد.
ترکان یادآور شد: اغلب هواپیماهای ناوگان هوایی ایران به سختی خریداری شده است و پس از خریداری، ثبت آن به نام جمهوری اسلامی ایران در شرایط تحریم بسیار مشکل است که ما این کار را انجام دادیم.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی کاسپین تأکید کرد: حمایت دولت در کنار کاهش تحریم ها قطعاً موجب رشد شرکت ها می شود ضمن آنکه شرایط فرودگاهی نیز اگر بهتر شود خدمات به مردم ارتقاء می یابد.
ارسال نظر