چراغ سبز بورس به سرمایههای آن سوی آب
پس از ابراز تمایل اروپاییها برای سرمایهگذاری در صنایع ایران، زمزمههای حضور سرمایهگذاران اروپایی و در عین حال تشکیل صندوق سرمایهگذاری ایرانیان مقیم خارج در بورس نیز قوت گرفت.
به گزارش پارس به نقل از همشهری، آن طور که رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و معاونش می گویند این سازمان در حال تهیه مقدمات کار است. به گزارش همشهری، بیژن نامدار زنگنه در سفر اخیرش به وین برای حضور در اجلاس اوپک با اروپایی ها بر سر حضور در پروژه های نفت و گاز ایران مذاکره کرد.
در عین حال تازه ترین همایش صنعت خودرو سازی هم با حضور پررنگ سرمایه گذاران اروپایی همراه شد. اواخر هفته قبل هم بهروز علیشیری، رئیس سازمان سرمایه گذاری خارجی وزارت اقتصاد از صدور مجوز برای فعالیت یک صندوق ارزی برای فعالیت در بازار سرمایه خبر داده بود.
یافته های خبرنگار همشهری حاکی از آن است که سرمایه گذاران اروپایی از مدت ها پیش پیام های مختلفی به ایران فرستاده اند تا وارد حوزه سرمایه گذاری در بازار های مالی ایران شوند اما وجود محدودیت های بین المللی مانع از این کار شده بود.
کارشناسان معتقدند که مذاکرات ژنو تمایل برای سرمایه گذاری در ایران را افزایش داده است. اطلاعات تکمیلی نشان می دهد که با وجود محدودیت های بین المللی و اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران، حجم سرمایه گذاری ایرانیان مقیم خارج در بازار سرمایه تاکنون به مرز ۳۰۰میلیون یورو رسیده است.
علی صالح آبادی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از دریافت درخواست هایی از سوی سرمایه گذاران خارجی به ویژه اروپایی ها برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران خبر داد. علی سعیدی، معاون سازمان بورس و اوراق بهادار هم در این باره به همشهری گفت: اروپایی ها در گذشته درخواست های زیادی برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران ارائه کرده بودند که برخی از این درخواست ها در قالب یک صندوق سرمایه گذاری خصوصی به حالت اجرایی در آمده بود.
سعیدی درباره دغدغه های سرمایه گذاران خارجی گفت: مهم ترین دغدغه سرمایه گذاران خارجی برای حضور در بازار سرمایه ایران بحث نقل و انتقال ارز است که سازمان بورس در مذاکرات خود با سازمان سرمایه گذاری خارجی این موضوع را مطرح کرده است.
صندوق ایرانیان مقیم خارج
از سعیدی می پرسیم آیا در مورد جذب سرمایه های ایرانیان مقیم خارج کشور نیز فکری شده است؟ او در پاسخ توضیح می دهد: از ۲سال پیش مکانیسم اجرایی یک صندوق ارزی طراحی شد اما به مرحله اجرا نرسید، اخیرا با توجه به مذاکراتی که با شورای عالی ایرانیان مقیم خارج و همچنین سازمان سرمایه گذاری خارجی برگزار شد، بحث های اولیه در این زمینه انجام شد و مذاکرات در این زمینه ادامه دارد.
او با بیان اینکه صحبت ها برای جذب سرمایه های ایرانیان مقیم خارج در جریان است، ادامه داد: در گذشته یک صندوق در این زمینه فعالیت کرده و تجارب خوبی به دست آورده، بر همین اساس سازمان بورس هم در روند اجرایی کار از این تجربیات استفاده خواهد کرد.
در عین حال علی صالح آبادی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار هم در یک گفت وگوی جداگانه با ایرنا درباره زمینه جذب سرمایه گذاری های خارجی توضیح تکمیلی ارائه داد و اعلام کرد: درخواست های متعددی از سرمایه گذاران خارجی به ویژه شرکت های اروپایی برای حضور در بازار سرمایه کشور دریافت کرده ایم. البته هم اکنون به دلیل محدودیت هایی که در حوزه بانکی با اعمال تحریم ها وجود دارد، چنین امکانی برای سرمایه گذاران خارجی وجود ندارد اما با توجه به حاکمیت فضای مثبت در سطح بین المللی به نظر می رسد که بتوانیم در آینده شاهد ورود سرمایه گذاران خارجی بیشتری به کشور باشیم.
او درباره علت تمایل سرمایه گذاران کشور های دیگر و اینکه چرا چنین درخواست هایی ارائه شده؟ توضیح داد: این نکته را نباید فراموش کرد که بورس ایران از نظر تنوع صنایع با دیگر بورس های دنیا قابل مقایسه نیست بنابراین با رفع کامل محدودیت ها شاهد ورود سرمایه گذاران خارجی در بورس خواهیم بود.
پرسش اینجاست که سرمایه گذاران خارجی براساس چه بستری می توانند در بازار سرمایه ایران سرمایه گذاری کنند؟
صالح آبادی در این باره توضیح داد: با آغاز به کار سامانه معاملات آنلاین این امکان برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد شد که بتوانند در بورس تهران به معامله سهام خود بپردازند.
رئیس سازمان بورس درباره تشکیل صندوق ارزی ایرانیان خارج از کشور نیز گفت: سازمان های بورس و اوراق بهادار و سرمایه گذاری خارجی و کمک های فنی و اقتصادی تاکنون مذاکراتی را در این زمینه انجام داده اند.
برهمین اساس کارشناسان هر دو سازمان بررسی های لازم را برای ایجاد زمینه های تشکیل این صندوق آغاز کرده اند. او تأکید کرد: البته سازمان بورس و اوراق بهادار مجوزهای لازم را برای تشکیل صندوق ارزی ایرانیان خارج از کشور صادر می کند و سرمایه گذاران باید در این زمینه اقدام کنند.
ارسال نظر