به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد، دومین حضور رییس دولت تدبیر و امید در دانشگاه همزمان شد با سالگرد روز دانشجو که به گفته او « یادآور حادثه ۶۰ سال پیش در دانشگاه تهران و فداکاری و ایثار این قشر پیشتاز در برابر استبداد و استعمار است. »


رییس دولت یازدهم همزمان با ورود خود به سالن همایش های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی با استقبال گرم و پرشور دانشجویان مواجه شد و ضرب آهنگ جملات خود را با این جمله که « دانشگاه خانه احزاب نیست؛ اما کارگاه سیاست هست» از آغاز به اوج برد. حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، « صدای رسای دانشجو» را به هنگام انحراف از مسیر « عقلانیت و خردورزی» لازم و ضروری دانست. رییس دولت تدبیر و امید در ادامه و در پاسخ به شعار دانشجویان درباره آزادی میرحسین موسوی و مهدی کروبی به اجماع داخلی برای حل چنین مشکلاتی اشاره کرد و گفت: « دولت به همه شعارهایش به مردم پایبند است. » البته « تحویل بودجه سال ۹۳» در اولین روز کاری مجلس شورای اسلامی برای حسن روحانی بهانه ای شد که بعد از سخنرانی و پرسش و پاسخ یک ساعت و نیمه، دانشگاه شهید بهشتی را ترک کند و راهی پاستور شود تا با مردان خود به اجماعی نهایی بر رقم بودجه دست یابند و آن را امروز – یکشنبه- به قوه مقننه تقدیم کنند. « رضافرجی دانا» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، « سید حسن قاضی زاده هاشمی» وزیر بهداشت و « محمد نهاوندیان» رییس دفتر رییس جمهوری نیز در این مراسم حضور داشتند.


دانشگاه کارگاه سیاست است
رییس جمهوری « دانشگاه را پرچمدار علم و دانش است» دانست و گفت که دانشگاه پرچمدار آزادی و نقادی خردمندانه در این سرزمین است. درست است که دانشگاه خانه احزاب نیست، اما کارگاه سیاست است. رییس جمهور در تعریفی جدید از جایگاه دانشجویان، آنان را دیده بان علم و سیاست دانست و تاکید کرد که هر کجا که دانشجو ببیند حرکتی در این کشور اعم از دولت یا هر نهاد دیگری از مسیر عقلانیت، خردورزی و منافع ملی فاصله می گیرد، صدای رسای دانشجو برای جلوگیری از انحراف بلند خواهد بود.
حسن روحانی همچنین نقد را حق مسلم دانشجویان دانست و از آنان خواست که علاوه بر دیده بانی علم وسیاست، نقاد جامعه و فرهنگ جامعه نیز باشند. دعوت حسن روحانی در برخورد نقادانه با افراطی گری موجب شد صدای برخی تشکل های دانشجویی به اعتراض و با « شعار مرگ بر آمریکا» بلند شود و طیف دیگری از دانشجویان شعار « اعتدال اعتدال» سردهند. روحانی هم در واکنش به شعارها گفت: « شعارهای هردو طرف زیباست. »


ویران کردن ساختمان تحریم ها حق مسلم ماست
به گفته روحانی، دولت تدبیر و امید و در طول این صد و اندی روز، حداقل یکی از گره های اصلی را که مربوط به ۱۰ سال گذشته در روابط خارجی بود، گشود و آن را باز کرد و همزمان با طرح این سخنان از سوی روحانی برخی دانشجویان شعار « مرگ بر آمریکا» سر دادند. روحانی هم خطاب به دانشجویان گفت که شما می دانید در این تفاهم چه کشورهایی عصبانی و ناراحت شدند. شما دیدید به صهیونیسم چه ضربه ای وارد شد. در این هنگام برخی دانشجویان روحانی را تشویق کردند و برخی دیگر نیز شعار « مرگ بر اسرائیل» سر دادند. برخی دیگر از دانشجویان شعار « انرژی هسته ای حق مسلم ماست» ، سر دادند و روحانی در واکنش به این شعار، گفت: « بله؛ حتما این طور است. شعار ما این است که سانتریفیوژ باید بچرخد؛ اما زندگی مردم و اقتصاد هم باید بچرخد. دولت به این وعده ای که به مردم داده تا آخر ایستاده است. نه تنها انرژی هسته ای، بلکه فناوری و نه تنها فناوری حتی غنی سازی هم حق مسلم ماست، اما در کنارش پیشرفت و توسعه هم حق مسلم ما محسوب می شود. همچنین بهبود معیشت مردم و رفاه آنها نیز حق مسلم آنهاست. از سوی دیگر باید بگویم شکستن و ویران کردن ساختمان منحوس تحریم ظالمانه هم حق مسلم ما محسوب می شود. »


دانشجویان نیز در این لحظه « شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد» » سر دادند و در مقابل نیز تعدادی دیگر شعار « فتنه گر منافق اعدام باید گردد» سر دادند.


آستانه تحملمان را بالا ببریم
رییس جمهوری در واکنش به این شعارها با بیان اینکه « دولت به همه وعده هایی که به مردم داده، پایبند است» ، گفت: « ما برای دستیابی به اهدافمان نیاز به ایجاد اجماع داخلی داریم. نیاز داریم افکارمان را برای دستیابی به آرمان های بلندمان نزدیک و نزدیک تر کنیم. علاوه بر آن ما باید آستانه تحمل یکدیگر را بالا ببریم. »
اندوخته صندوق شکوفایی ۲۰ برابر شد


رییس دولت یازدهم در بخش دیگری از سخنانش از تاسیس صندوقی به نام « نوآوری و شکوفایی» خبر داد که بنا بوده این صندوق به شرکت های دانش بنیان تسهیلات لازم بدهد تا فعال شوند و پولی که تا امروز برای این صندوق اختصاص یافته ۲۵ میلیارد تومان بوده است. حسن روحانی به مصوبه اخیر دولت درخصوص افزایش رقم « صندوق نوآوری و شکوفایی» اشاره کرد و گفت که ما این رقم را به ۲۰ برابر افزایش دادیم و این صندوق در سال آینده ۵۰۰ میلیارد تومان اندوخته و بودجه خواهد داشت.


روحانی سخنان خود را با ستایش نقد تشکل های دانشجویی ادامه داد و گفت: « متاسفانه امروز که ۱۶ آذر است، مواجه با روزی شد که کار زیادی دارم و باید در دولت رقم بودجه را نهایی کنیم؛ زیرا فردا باید بودجه را تقدیم مجلس کنیم، وگرنه دوست داشتم فرصت بازتری وجود داشت تا به پرسش و پاسخ می گذشت. »


دانشجویان همزمان با سخنان روحانی فریاد زدند « فضای امنیتی نمی خواهیم» و روحانی در این باره خطاب به دانشجویان گفت: « حتما کلیت این حرف را قبول داریم. ما می دانیم که پیشرفت علم و دانش و تحقیق در سایه « دور بین» و « دور باش» نمی شود. »


یکی از دانشجویان از روحانی پرسید « شما در گزارش صدروزه تان دولت قبلی را تخریب کردید» و او پاسخ داد: « آماری که من ارائه کردم، مال رییس جمهوری نبود، بلکه من آنها را از مرکز آمار نقل کردم و رییس مرکز آمار هم عوض نشده و از قبل بوده است. یک آمار، خزانه داده بود که رییس خزانه هم عوض نشده و مربوط به قبل است. وقتی گفتم رشد اقتصادی ما منفی ۸/۵ درصد بوده، آیا کسی باید بدش بیاید؟ این آمار است. »


رییس جمهور با تاکید بر اینکه « من گفتم این دولت بدهی های بزرگی را جا گذاشته و فقط سه رقم را گفتم و بقیه را نگفتم» گفت: « من در آن گزارش گفتم باید ۲/۷ میلیون تن گندم بخریم؛ بگوییم نخریم؟ ! به مردم بگوییم نان نخورند؟ ! »
رییس جمهور در پایان به ارائه بودجه در موعد مقرر اشاره کرد و گفت: « اینکه می گوییم می خواهیم لایحه بودجه سال ۹۳ را در موعد مقرر ارائه بدهیم هم نکند، تخریب دولت قبل است؟ ! »