ازدواج درمانگاه نیست
فرایند شناخت کامل همسر و هم زبانی و تفاهم با او پروسهای طولانی دارد
فرایند شناخت کامل همسر و هم زبانی و تفاهم با او پروسهای طولانی دارد و مراحل تکمیلی آن در ایام پس از ازدواج بین ۶ ماه تا ۳ سال پس از ازدواج وتشکیل خانواده اتفاق میافتد. ازدواج با برخی افراد ریسک بسیار زیادی دارد و از آغاز آشنایی قابل پیش بینی است و صرف ابراز علاقه، چیزی را عوض نمیکند. این گونه ازدواجها در تمام موارد به شکست اعم از طلاق و جدایی و سردی روابط و... منجر میشود.
در سالهای اخیر یکی از چهرههای صاحب نام و نظر در موضوعات اجتماعی و از جمله ازدواج، حجتالاسلام و المسلمین مرادی بوده است.
وی که بیش از محافل عمومی در گعدههای جوانی و محفلهای خودمانی اجتماعی حضور مییابد، در سالهای اخیر توانسته با نظرات متفاوت و بهروز خود نظر بسیاری را به خود جلب کند. این روحانی از سویی در رسانهها نیز به راحتی و بدون تشریفات حضور مییابد و تلاش میکند راهی برای شناساندن نظر واقعی دین به جوانان نشان دهد. آنچه در پی میآید، نگاهی گذرا به دیدگاههای حجتالاسلام مرادی در خصوص ازدواج و موضوعات مربوط به آن است.
چشم باز انتخاب کن!
یکی از پرسشهای اساسی در خصوص مسأله ازدواج، نوع نگاهها به این پدیده است. در ابتدای امر باید این نکته مطرح شود که راه درست و قابل اطمینان برای رسیدن به یک ازدواج موفق و سالم چیست و چطور میشود به این راه دست یافت؟ انتخاب آگاهانه و دور از هیجانات، تنها راه درست و قابل اطمینان برای رسیدن به یک ازدواج موفق و زندگی عاشقانه است. اگر کسی به قصد رسیدن به ازدواج موفق و عاشقانه، از راه انتخاب آگاهانه و خردمندانه حرکت کند و خدای نکرده به هر علتی قبل یا بعد از ازدواج، متحمل رنجی شود، در پیشگاه خدا معذور و مغفور است ان شاءالله، وگرنه هم کامش تلخ شده و هم باید به خدای متعال بابت تلخ کامیهایش پاسخ دهد.
شناخت همسر زمانبر است
فرایند شناخت کامل همسر و هم زبانی و تفاهم با او پروسهای طولانی دارد و مراحل تکمیلی آن در ایام پس از ازدواج بین ۶ ماه تا ۳ سال پس از ازدواج وتشکیل خانواده اتفاق میافتد. ازدواج با برخی افراد ریسک بسیار زیادی دارد و از آغاز آشنایی قابل پیش بینی است و صرف ابراز علاقه، چیزی را عوض نمیکند. این گونه ازدواجها در تمام موارد به شکست اعم از طلاق و جدایی و سردی روابط و... منجر میشود. راهکار عاقلانه و مطمئن حذف انتخابهای نادرست است. بسیاری از طلاقها قبل از انتخاب همسر قابل پیش بینی است یعنی ما میتوانیم تشخیص دهیم این دختر و پسر اگر ازدواج کنند ازدواج موفقی ندارند. یکی از خردمندانهترین راهها این است که بچههای ما انتخاب همسر را یاد بگیرند. انتخاب درست همسر هم ملزوماتی دارد.
سبک زندگی مومنانه یا مهریه نجومی؟
سبک زندگی در تعریف ایرانیاش یعنی روش زندگی مومنانه. امروز نگاه و عمل جاهلانه در برخی از روشهای زندگی ما نمود پیدا میکند. متأسفانه برخی از رفتارهای فردی و اجتماعی ما از روی جاهلیت است و شبیه به رفتارهای اهالی سرزمینهای گذشته مثل قبیله قریش قبل از اسلام. درآن روزگار مردم به داراییهایشان تفاخر میکردند، حالا نیز جنگ فخر فروشی وجود دارد. این یعنی زندگی جاهلانه. اینکه عروسی ما باشکوهتر باشد یا هدایایی که میدهیم بزرگتر باشد یا مباهات به داراییهایمان، همه نشان از جاهلیت ما دارد.
ازدواج درمانگاه نیست
به قصد اصلاح، درمان و یا هدایت با کسی ازدواج نکنید! و فراموش نکنید ازدواج درمانگاه نیست. چشمتان را خوب باز کنید ببینید آیا با همین خواستگارتان بدون هیچ تغییر و اصلاحی در رفتارش، عقایدش، وضع علمی و مالیاش میتوانید زندگی کنید یا نه؟ و بر مبنای همین الان، کاملا واقع بینانه، تصمیم بگیرید.
ازدواج مددکاری نیست!
دخترم، پسرم! آیا یک دختر خوب و مومن و سربه راه، باید ازدواج کند تا قربانی شود؟! زخم روی زخم بخورد و صبوری کند؟! دخترم! تو ازدواج نمیکنی که قربانی شوی، زخم بخوری و منتظر زخمهای بعدی باشی، نباید در مرحله انتخاب همسر و قبل از عقد! ترحم کنی، نباید تصمیمت این باشد که نقش پدر یا مادر را برای شوهر آیندهات ایفا کنی. ازدواج؛ مددکاری نیست! ازدواج؛ هدفش آرامش است؛ آرامش دو نفر! نه فدا شدن و نابودی تو برای آرامش دیگری.
ازدواج موفق
ازدواج هدفش آرامش است آرامش دو نفر
تفاهم کجای کار است؟
انتخاب همسر به یک مجموعهای از مهارتها نیاز دارد به طور مثال فرد قبل از انتخاب همسر باید بدبین باشد. وقتی انتخاب همسر انجام شد. تعامل و تفاهم. بعداز عروسی باید کاملا خوش بینی حاکم باشد. خودخواهی برود، فداکاری جایگزین آن شود. زیرا توجه به مسائل خودم جایش قبل از ازدواج است. بچهها قبل از انتخاب همسر کاملا ایثارگر هستند اما بعد از انتخاب همسر میپرسند پس خودم چی؟ برخی از ازدواج برداشت اشتباهی دارند مثلا پسرشان فردی شرور است میگویند زن میگیرد خوب میشود. ازدواج که برای خوب شدن پسر تو نیست. میرود ازدواج میکند اوضاع بدتر هم میشود. اصلا دختر مردم چه گناهی کرده است که باید تربیت بچه تو را تغییر دهد. او را باید برد پیش مشاور و روحانی مسجد.
دور کدام مردها را خط بکشیم؟
باید از آمارهای نگران کننده طلاق و نرخ رو به رشد آن و سایر مشکلات ازدواج ناامید نشویم و به جای انفعال، هر یک از ما با عزمی راسخ و همتی مضاعف به سوی تلاش و مجاهدت علمی و فرهنگی گام برداریم و به قدر وسع بکوشیم. اینکه خانوادهها پس انداز ۲۰ سالهشان را برای مخارج پسرانشان خرج میکنند، اشتباه است. دختر خانمها باید گوشه ذهنشان این را به یاد بسپارند که هر پسری گزینه مناسب برای ازدواج نیست، حتی اگر عاشق سینه چاکتان باشد.
مهارت
از سر ترحم، پُز دادن، حالگیری و یا رقابت و کِنف کردن دیگری با کسی ازدواج نکنید! متاسفانه زمینه بروز این جنس رفتارهای کودکانه در بین جوانان ما کم نیست و باید به این نکته توجه شود. نکته دیگر اینکه از سر عجز، فرار و یا با تئوری از این ستون تا اون ستون فرجی است ازدواج نکنید! دست آخر هم اینکه در امر ازدواج استخاره نکنید و به عقلتان رجوع کنید.
مهارت
پیشنهاد کاربردی حجت الاسلام مرادی این است که هر کسی، در مواقع خاص و حساس زندگی خود مثلا قبل از تصمیمهای مهم، خلوتی کند و یا با یک مشاور خردمند، انتخابها و آرزوهایش را بررسی و تحلیل کند. به ویژه با توجه به تاریخ تولید آنها. شاید زمانی که آرزو کرده، یا تصمیم گرفته و یا انتخاب کرده، آن انتخاب، کودکانه و یا خشم گینانه و یا ناآگاهانه و... خلاصه تحت تاثیر هیجان بوده، ولی خودش میتواند از سر شعور و آگاهی تاریخ انقضای آن را تعیین کند چون بعضی از آرزوها، هدفها و انتخابهای تاریخ گذشته حتما خطرشان از مصرف شیر و شکلات تاریخ گذشته بیشتر است!
مهارت
دختر و پسر در مراحل ابتدایی باید برای شناخت نکاتی را رعایت کنند. آنگونه که شهاب مرادی پیشنهاد میکند، هر دو طرف ازدواج باید هیجاناتشان را بشناسند که نمیشناسند. باید روش مدیریت هیجاناتشان را بلد باشند که بلد نیستند. بزرگترهایشان نیز بلد نیستند. جوانها قبل و بعد از ازدواج باید مهارتهای یک زندگی سالم را یاد بگیرند. البته بخشی از این موضوع مربوط به نظام آموزشی است اما بسیار پیش آمده دختری با پسری حرف میزند. احساس میکند رفتار پسر با او آمیخته با عفاف و حیا نیست. ناراحت میشود، میترسد کسی آنها را ببیند. همین حس و استرس سبب میشود ضربان قلبش تند بزند و یا خجالت بکشد که نکند دیگران از این نگاه و حرف من دچار برداشت اشتباه شوند. این تند زدن ضربان قلب به عشق تعبیر میشود.
ارسال نظر